UKINUTA PRESUDA: Paravinji ponovo sude za ubistvo Antonije Bilić!

Vrhovni sud Hrvatske doneo odluku

UKINUTA PRESUDA: Paravinji ponovo sude za ubistvo Antonije Bilić!

Crna Hronika -
Vrhovni sud je uvažio žalbu obranu i ukinuo deo presude koji se odnosi na pokušaj silovanja i teško ubistvo, a dosuđenih pet godina zatvora za drugi pokušaj silovanja preinačio je u kaznu od četiri godine i šest meseci

ZGAREB - Vrhovni sud RH je delomično je ukinuo presudu Draganu Paravinji, osuđenog na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina zbog pokušaja silovanja i teškog ubistva Antonije Bilić, te pokušaja silovanja Marine Damjan.

- Vrhovni sud je uvažio žalbu obranu i ukinuo deo presude koji se odnosi na pokušaj silovanja i teško ubistvo, a dosuđenih pet godina zatvora za drugi pokušaj silovanja preinačio je u kaznu od četiri godine i šest meseci.

Ponovljeno suđenje može očekivati u roku od mesec dana - potvrdio je vest portparol Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Presuda je ukinuta zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, ali sudsko veće neće se menjati i Paravinji će opet suditi sudija Nives Nikolac.

Dragan Paravinja tokom suđenja i prvih meseci posle presude nije izlazio iz ćelije. Povukao se u sebe i nije ni sakim komunicirao. Poslednjih meseci, počeo je izlaziti i igrati košarku sa ostalim zatvorenicima.

Tada maloletna Antonia Bilić (17) posljednji put je viđena 7. juna 2011. dok je oko 10 sati izjutra stopirala na Čikonskom mostu u Drnišu. Veće županijskog suda u Šibeniku pod predsedanjem sudije Nives Nikolac 19. oktobra 2012. godina proglasila ga je krivim za pokušaj silovanja i teško ubistvo maloletne autostoperke Antonije Bilić, i pokušaj silovanja Omišanke M. D.

Za pokušaj silovanja Antonije Bilić osuđen je na šest godina, za teško ubistvo na 35 godina, a za pokušaj silovanja autostoperke Marijane Damijan na još pet godina, što mu je sve zajedno objedinjeno u jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina. Na izricanju kazne rekao je da je taj sud gori od onoga u Jasenovcu. Odrekao se prava na žalbu i svojoj advokatici Ankici Giljanović koja mu je dodeljena da ga brani po službenoj dužnosti, zabranio je da se žali u njegovo ime. Na njegovu sreću, Vrhovni sud je žalbu advokatice ocenio dopuštenom i sada je odlučio ukinuti presudu i naložiti novo suđenje.

( 24.sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track