UKRADEN: Panika zbog diska sa snimcima iz vazduha koji je Beograd dao Hrvatskoj
Foto: Reuters

Državni geodetski zavod na nogama

UKRADEN: Panika zbog diska sa snimcima iz vazduha koji je Beograd dao Hrvatskoj

Društvo -
Na njemu se nalaze karte koje je Beograd krajem februara uručio ministarki spoljnih i evropskih poslova Vesni Pusić

SARAJEVO - Radnik firme specijalizovane za audiovizuelna rešenja H.C. (32) ukrao je hard disk iz Državne geodetske uprave.

Na njemu se nalaze karte koje je Beograd krajem februara uručio ministarki spoljnih i evropskih poslova Vesni Pusić.Reč je o disku na kojem se nalaze snimci iz vazduha, a koji je Hrvatskoj trebalo da omogući bržu i potpuniju legalizaciju građevinskih objekata. Vrednost diska je neprocenjiva.

U Državnoj geodetskoj upravi je zbog nestanka diska nastala prava panika, ali je sve završeno brzo pošto je disk pronađen istog dana. List piše da nije trebalo dugo da kradljivac bude otkriven tim pre što je H. C. već do tada imao dvadesetak krivičnih prijava zbog sličnih imovinskih delikata.

H.C. je dobio otkaz, ali i otpremninu, što u firmi u kojoj je bio zaposlen objašnjavaju činjenicom da je oženjen i da ima dete. On je navodno disk ukrao sa nekakve gomile i tvrdi da u tom trenutku nije imao pojma šta se na njemu nalazi.

Direktor Državne geodetske uprave Danko Markovinović tvrdi da se navodno ništa ne bi dogodilo i da disk nije pronađen jer, kako je rekao, sve što je vlasništvo te ustanove je kopirano u više primeraka. Ipak, najveća zagonetka ostaje pitanje kako se u državnoj upravi našla osoba sa krivičnim dosijeom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track