Uhapšen 31 demonstrant u Kijevu
Foto: Beta Ap

Ne smiruje se situacija u Ukrajini

Uhapšen 31 demonstrant u Kijevu

Planeta -
U ponedeljak, drugog dana sukoba antivladinih demonstranata i policije, povređeno je više od 200 ljudi, a među njima je i najmanje 26 novinara

KIJEV - Ukrajinska policija do sada je uhapsila 31 demonstranta koji su učestvovali u sukobima sa pripadnicima snaga bezbednosti u centru Kijeva, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

U ponedeljak, drugog dana sukoba antivladinih demonstranata i policije, povređeno je više od 200 ljudi, a među njima je i najmanje 26 novinara.

Prethodno je generalni tužilac Ukrajine Viktor Pšonka upozorio demonstrante da obustave "masovne nerede", opisujući to kao zločin protiv države.

I u ponedeljak su hiljade Ukrajina prkosile temperaturi od minus 10 stepeni Celzijusa, nakon što su sukobi sa policijom započeli u nedelju popodne.

Kako prenose ruski mediji, sukobi demonstranata i policije u centru Kijeva poprimaju sve šire razmere, a učesnici protesta su u centru grada napravili katapult radi obračuna s policijom.

Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič izjavio je juče da sukobi između policije i antivladinih demonstranata predstavljaju pretnju "celoj zemlji", dok je Brisel zatražio povlačenje spornog seta zakona o ograničavanju prava na proteste.

Janukovič je pozvao je na smirivanje situacije u momentu dok ukrajinskom prestonicom besne najgori sukobi u proteklih nekoliko meseci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track