ULICA OTVORENOG SRCA IVICA DAČIĆ: Što više dece i da brinemo o starima
Foto: KURIR

Nekoliko hiljada Beograđana šeta Svetogorskom

ULICA OTVORENOG SRCA IVICA DAČIĆ: Što više dece i da brinemo o starima

Beograd -
Prihod je namenjen za kupovinu aparata uz pomoć kojih će stariji građani 24 časa sedam dana u nedelji imati kontakt sa centrom za pružanje pomoći.
1 / 4

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačih otvorio je danas Ulicu otvorenog srca i poručio da cilj treba da bude da imamo što više dece i da budemo pažljivi prema starijima.

"Pošto smo današnji dan posvetili i deci i starijima, naš cilj mora da bude da ima što više dece i da budemo pažljivi prema onima koj su ceo život radili za nas malo mlađe", rekao je Dačić na toj manifestaciji.

Dačić je svima čestitao sreću Novu godinu i građanima poželo da na kraju ove godine mogu da kažu da im je 2014. godina bila najbolja.

"Pozivam vas i želim da u nasoj zemlji bude više ljubavi, više poštovanja, više pažnje prema deci, a samim tim i prema budućnosti Srbije", rekao je Dačić.

Premijer Dačić će sutra, kako je saopštila vladina pres služba, obići Dom za stara lica na Bežanijskoj kosi u Beogradu, koji proslavlja 50 godina rada.

Ovog puta, Ulica otvorenog srca će proteći u znaku "Pokreta za brigu o starijima 65+", akcije Fonda B92 koja za cilj ima zbrinjavanje najstarijih sugrađana u našoj zemlji, pod sloganom "Stari nisu stvari!".Duž Makedonske i Svetogorske ulice biće raspoređene tezge na kojima će gosti Ulice otvorenog srca moći da kupe suvenire akcije "Pokret 65+", kao i rukotvorine umetnika i zanatlija. Ogromna je gužva u ulici i procenjuje se da ima nekoliko hiljada Beograđana koji su došli da podrže humanitarnu manifestaciju.

Antić: Pomoći najstarijim sugrađanima

Ministar saobraćaja Srbije Aleksandar Antić je izjavio da je današnji dan, posvećen pre svega najmlađima, ali da mu je drago što je ove godine posvećen i najstarijim sugrađanima. Antić je podsetio da od 1988. godine "Ulica otvorenog srca" predstavlja brend Beograda i ocenio da je "ovo dan u kome svi zajedno treba da uživamo", "u kome treba da budemo veseli".On je naglasio da želi da sve prijatelje, bake i deke, "daleko više uvažavamo" i uz najbolje želje u Novoj godini, istakao da je cilj da u narednom periodu grad bude manje otuđen.

Antić je istakao da je neophodna uzajamna pomoć, ali da se mora pomagati pre svega najstarijama, oko lekova i svega što im je najpotrebnije.

Predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković je učesnicima manifestacije, u Novoj godini poželeo zdravlja, sreće, uspeha i dovoljno posla."Kada se u Beogradu, u Srbiji udruži narod i bog, kada se udruži Turistička organizacija Beograda i Skupština grada i privrednici pomognu, kada imamo ovakvu lepotu, šta nam treba više da poželimo sebi i drugima u 2014. godini", rekao je Janković.

Član opštinskog veća opštine Stari Grad Đorđe Lazarević je poželeo učesnicima srećnu Novu godinu, ističući da u toj opštini u proseku žive najstariji stanovnici u Beograda i da za najstarije žitelje ta opština tokom godine organizuje niz aktivnosti.

On je tim povodom pozvao učesnike da kupe neki od suvenira na nekom od punktova u Svetogorskoj ulici i na taj način učine dobro delo.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović je, čestitajući Beograđanima, gostima i turistima novu godinu, poželeo je da bude što više susreta u glavnom gradu do naredne manifestacije "Ulica otvorenog srca"."Hoću da vam poželim da sa mnogo više optimizma uđete u 2014. godinu", dodao je Popović.

V. d. direktora Ateljea 212 Ivana Dimić je istakla da današnja akcija "Ulica otvorenog srca" za 2014. godinu nosi naziv "Stari nisu stvari" i da su "stari ljudi naš zalog za budućnost"."Onako kako se prema njima ponašamo, tako će se naša deca ponašati prema nama kada mi budemo stari", rekla je Dimić.

Učesnike manifestacije "Ulica otvorenog srca" pozdravio je ispred Ateljea 212 glumac Svetislav Goncić, uz želje za mnogo zdravlja sreće i radosti u novoj 2014. godini.

On je podsetio da je "Ulica otvorenog srca" nastala pre više od 40 godina u "Srpskoj kafani" kada su glumci Ateljea 212 1. januara, umesto kelnera, služili goste.

Druženje je nastavljeno uz prigodan muzički program namenjen najmlađim sugrađanima, a učestvovali su i trubači, muzičari, mnogi poznati glumci i ličnosti iz javnog i kulturnog života.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track