Žalba na pritovor Srbinu osumnjičenog za ubistvo Albanca

Kosovska Mitrovica

Žalba na pritovor Srbinu osumnjičenog za ubistvo Albanca

Crna Hronika -
Majka osumnjičenog, Verica Ilić, izjavila da je Miroslav (27) uhapšen na osnovu izjave dvojice svedoka čiji identitet kosovsko tužilaštvo još krije

KOSOVSKA MITROVICA - Advokat Miroslava Ilića, osumnjičenog da je pre dve godine u severnom delu Kosovske Mitrovice ubio Albanca Hakifa Mehmetija, uložio je žalbu na rešenje pretpretresnog sudije Okružnog suda kojim mu je određen jednomesečni pritvor.

Istovremeno majka osumnjičenog, Verica Ilić, izjavila je novinarima da je Miroslav (27) uhapšen na osnovu izjave dvojice svedoka čiji identitet kosovsko tužilaštvo još krije.

Ilić je istakla da njen sin ni na koji način nije povezan sa ubistvom i da je uhapšen na prevaru.

Ona je navela da su, veče pre hapšenja njenog sina, probušene gume na njihovom automobilu, parkiranom ispred zgrade u kojoj žive u severnom delu Mitrovice. Tim povodom, kazala je Verica Ilić, suprug je da izjavu u policijskoj stanici u severnom delu Kosovske Mitrovice.

"Iz policijske stanice su dan kasnije zvali i mog sina da i on navodno da izjavu o ovom događaju. Kada je sa ocem otišao tamo, pripadnici Euleks policije su ga uhapsili", rekla je Ilić, koja je zbog toga izrazila sumnju u motive hapšenja.

Pretpretresni sudija Okružnog suda u Kosovskoj Mitrovici koji je izmešten u Vučitrnu Ferit Osmani odredio je jednomesečni pritvor Iliću zbog sumnje da je 2010. godine u severnom delu Mitrovice ubio Albanca Hakifa Mehmetija.Miroslav Ilić se nalazi u pritvorskoj jedinici u Gnjilanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja