ULTIMATUM SNS: U vlasti nema mesta za Mrku i Krku!
Foto: Dado Djilas

Naprednjaci neće istrošene kadrove

ULTIMATUM SNS: U vlasti nema mesta za Mrku i Krku!

Politika -
Naprednjaci poručili SPS da u vladi, ali i u javnim preduzećima, nema mesta za njihove članove koji imaju putera na glavi; Na funkcije ne mogu da računaju Dušan Bajatović, Žarko Obradović, Branko Ružić, Palma, ali ni Slavica Đukić Dejanović
1 / 3 Foto: Maja Majsovski Rašević

BEOGRAD - Džaba su krečili.Srpska napredna stranka poručila je Ivici Dačiću, lideru SPS, da ukoliko želi da socijalisti budu u Nemanjinoj, ne može sa sobom da vuče istrošene kadrove koji imaju putera na glavi. Kako saznaje Kurir, naprednjaci ne žele da sarađuju s većinom Dačićevih najbližih saradnika, a na crnoj listi su Milutin Mrkonjić, Žarko Obradović, Branko Ružić i Dušan Bajatović.

Mister dolar... Bajatović
Mister dolar... Bajatović

- Niko nije pravio spisak, već je postignut dogovor za koga od kadrova SPS nema mesta u vladi, ali i u državnim institucijama i javnim preduzećima. To su bivši ministri Milutin Mrkonjić, Žarko Obradović i Branko Ružić, kao i direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović. Slavicu Đukić Dejanović niko nije pomenuo, ali je izvesnije da će dobiti skupštinski angažman nego u vladi - kaže izvor Kurira, a na pitanje da li će u novoj podeli karata biti i Ivica Tončev, Dačićev savetnik za bezbednost, dodaje uz smeh:

Ministarka... Đukić Dejanović
Ministarka... Đukić Dejanović

- Jeste li vi normalni? Za Tončeva nema mesta ni u jednoj službi!Naprednjaci, kako saznajemo, ne žele da čuju ni za Jovana Krkobabića ni za njegovog sina Milana, te ni za njih sigurno neće biti mesta u novoj vladi.Funkciju sigurno neće dobiti ni Dragan Marković Palma, ali je istina da on na državne jasle nikad nije ni jurišao.

 Sumnjivo lice...  Branko Ružić
Sumnjivo lice... Branko Ružić

Srpska napredna stranka i Savez vojvođanskih Mađara na pragu dogovora o saradnji u budućoj vladi srbije Pastorovoj stranci nudi se i ministarsko mesto I dok su pred socijaliste izneti određeni uslovi, Aleksandar Vučić, lider SNS, otkrio je da potpuna saglasnost u toj stranci postoji jedino o tome da SVM treba da bude koalicioni partner u novoj vladi.Naprednjaci su se juče sastali s delegacijom SVM u svojoj centrali, gde im je na sastanku ponuđeno učešće u novoj vladi.- Moja želja i želja SNS je da nam SVM bude koalicioni partner - kazao je lider naprednjaka i naveo da je Pastora zamolio za pomoć i partnerstvo u rešavanju teških, pre svega, ekonomskih problema, ističući da su razgovori bili veoma ozbiljni i da se SVM pojavio sa ozbiljnom platformom. On je još rekao da na sastanku nije bilo reči o vlasti u Vojvodini, već o problemima u toj pokrajini, među kojima su pitanja statuta pokrajine i finansiranje.Pastor je rekao da je SVM spreman da bude partner u rešavanju teške situacije u zemlji, ali i da ostaju pri platformi da u novoj vladi imaju funkcije državnih sekretara, dok je Vučić rekao da ne bi imao ništa protiv da SVM dobije i ministarsko mesto.Razgovori SNS i SVM trebalo bi da budu nastavljeni za vikend.Predsednik SVM Ištvan Pastor izjavio je juče, posle razgovora s liderom SNS Aleksandrom Vučićem, da ta stranka „neće zabadati nož u leđa partnerima u vlasti na pokrajinskom nivou.

Razgovori o vladiVUČIĆ DANAS SA DAČIĆEMVučić je najavio da će telefonom razgovarati s predstavnicima NDS, a trebalo bi da usledi i njihov sastanak. Danas treba da razgovara sa Ivicom Dačićem i SPS, a Vučić kaže da dogovora nema ako oni budu insistirali na povećanju plata u javnom sektoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track