UMALO TRAGEDIJA: Dve ograde terase teške tonu pale u Novom Beogradu!

Zastrašujuće

UMALO TRAGEDIJA: Dve ograde terase teške tonu pale u Novom Beogradu!

Beograd -
Dve betonske ograde od kojih je svaka teška više od tone pale su na safalt sa osmog sprata zgrade na Novom Beogradu i pukom srećom izbegnuta je tragedija

BEOGRAD - Tragedija u novobeogradskoj Ulici Aleksinačkih rudara 2, izbegnuta je pukom srećom, kada su se u nedelju obrušile dve betonske ograde terasa.

Stanarka Slavica Bogdanović kaže da je u trenutku kada su se sa osmog sprata odvalile dve betonske ograde, izgledalo je kao da se ruši cela zgrada, Nije ni čudo kada je svaka teška više od tone. Na svu sreću, u tom trenutku na stazi nije bilo prolaznika i dece koja se obično igraju na travnjaku.

"Sedela sam za kompjuterom i radila. Računar je pored prozora i odjednom sa začula lomnjavu drveta i krajičkom oka sam videla da se drvo srušilo posle čega se začuo prasak. Izašla sam na prozor i videla ogradu od terase. Tek tada sam i uplašila i upitala se da li je neko povređen, da li je neko stajao na terasi ili šetao", navodi Bogdanovićeva.

Ekipa Hitnih intrevencija Gradskog stambenog odmah je izašla na teren i postavila zaštitnu traku. Kako su rekli u ovom javnom preduzeću, oni ne znaju šta bi mogao biti razlog obrušavanja betonskih ograda, jer to treba da utvrdi Građevinska inspekcija.

Stanari o uzroku za sada samo nagađaju

.Zgrade preko puta hotela "Jugoslavija", građene su 70-ih godina po principu lamele, a u ovoj zgradi u Aleksinačkih rudara postoje četiri kućna broja.

Tehnička služba Gradskog stambenog tokom narednih dana obići će sve stanove da utvrdi u kakvom su stanju terase. Stanarima će potom biće ponuđen projekat sanacije koju će morati sami da finansiraju, jer su i terase, kao i stanovi, sada njihovo vlasništvo i briga.

Kada će ove terase biti bezbedne, niko ne može da kaže, kao ni to kada će biti odnete dve betonske ograde sa travnjaka ispred zgrade.

Stanari ističu da se posle jučerašnjeg događaja plaše za svoju bezbednost, ali, niko nije hteo pred kamere. Čak ni komšija koji obavlja funkciju predsednika skupštine stanara, zato što još nije zvanično izabran. Postavlja se pitanje da li treba neko da nastrada pa da svi shvate ozbiljnost situacije.

http://www.youtube.com/watch?v=FCKZ213y9P0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track