VUČIĆ: Umesto Zvezdi i Partizanu više para će ići za lečenje bolesne dece
Foto: Dragan Kadić

Osniva Fond za obolele mališane

VUČIĆ: Umesto Zvezdi i Partizanu više para će ići za lečenje bolesne dece

Fudbal -
Država više neće davati ogroman novac Zvezdi i Partizanu, već će ta sredstva ići u fond za lečenje dece koji će osnovati lider SNS

BEOGRAD - Novac u pravim rukama.Aleksandar Vučić u utorak je izjavio da država više neće davati ogroman novac Zvezdi i Partizanu, već će ta sredstva ići u fond za lečenje obolele dece koji će on osnovati. Lider SNS kaže da su sportski klubovi Partizan i Zvezda dobili previše novca od države.- Idite na tržište, kao što to rade Junajted ili Liverpul, baš me briga koji ćete model izabrati. Potrebno je da se sport podrži, ali ne ovako. Klubovi će morati na tržište - izjavio je Vučić.Priznao greškuOn je takođe naveo da priznaje svoju grešku - što je pokušao da pomogne tim klubovima.- Bio sam jedan od krivaca što su klubovi dobili podršku države, a nisam dobio nijedno hvala. To je moja greška, ispao sam prilično naivan u toj situaciji. Mnogo više novca ići će u fond za bolesnu decu, a ne u Zvezdu i Partizan, pa neka mi skandiraju - rekao je Vučić, aludirajući na uvrede koje dobija od pojedinih navijača.Aleksandar Vučić je na kraju konstatovao da je jedno dete umrlo juče ujutro, a da se veliki novac izdvaja za sportske klubove.Alen Janković, otac male Anđele (10) koja ima tumor na mozgu, kaže da je oduševljen izjavom predsednika SNS i da još ne može da veruje da će biti para za bolesnu decu.- Oduševljen sam, zaista će nam značiti. Svakom bolesnom detetu i njegovoj porodici potrebno je mnogo novca za lečenje. Nama treba još 50.000 evra, mučimo se i dalje, bili smo potpuno sami, hvala bogu pa se gospodin Vučić setio i rešio da pomogne. Nadam se da će sada sve biti drugačije - kaže Alen i dodaje da je ovakvo nešto i očekivao od njega.Roditelji srećniMilanka Matijević, majka četvorogodišnje Anastasije koja se uspešno leči od Vilmsovog tumora, a za čije lečenje je prikupljen novac zahvaljujući akciji Kurira, kaže da samo roditelji koji imaju bolesno dete znaju šta ovo znači.- To je mnogo lepo. U Srbiji ima toliko bolesne dece da je ovaj fond zaista bio neophodan. Kao što smo mi zahvalni do neba svim ljudima koji su nam pomogli, tako će i svi drugi biti zahvalni Vučiću - kaže Milanka Matijević koja se borila za život svog deteta.

SramotaĐILASOVCI PROTIV LEČENJA DECEDok većina građana snažno podržava Vučićevu inicijativu, demokrate Dragana Đilasa, verovali ili ne, osudili su nameru da se pomogne teško oboleloj deci. Naime, opštinski odbor DS iz Kuršumlije napao je odluku Aleksandra Vučića o osnivanju humanitarnog fonda i nazvao je političkim marketingom.

http://www.youtube.com/watch?v=WDBUWEa_-d4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track