UMOR: Policajac poginuo zbog prekovremenog rada?
Foto: Tanjug

Damir Grubač maricom podleteo pod točkove kamiona

UMOR: Policajac poginuo zbog prekovremenog rada?

Crna Hronika -
Ko je kriv Grubač usred treće smene iz Subotice krenuo u Novi Pazar, na put od 509 kilometara

BEOGRAD/SUBOTICA - MUP Srbije započeće istragu o okolnostima pod kojima je poginuo subotički policajac Damir Grubač (34), koji je nastradao kad je marica, kojom je s dvojicom kolega pritvorenika Besima Bahtijarevića (46) prevozio u sud u Novom Pazaru, udarila u šleper na Ibarskoj magistrali kod mesta Dobre Strane. U udesu je poginuo i Bahtijarević, a dvojica Grubačevih kolega su teže povređena.Grubaču je, iako je radio u trećoj smeni, naloženo da transportuje pritvorenika u Novi Pazar, a sumnja se da ga je tokom vožnje stigao umor i da je najverovatnije zbog toga udario u teretnjak. Upravo zbog toga Uprava policijskog odeljenja za kontrolu zakonitosti u radu započeće istragu o tome da li je bilo propusta u radu subotičke policije koji su doveli do sudara policijskog kombija sa šleperom.- Ukoliko se utvrdi da je došlo do propusta, odgovorni će biti smenjeni - navodi izvor Kurira iz MUP. Prema saznanjima Kurira, policajci iz Subotice su put Novog Pazara krenuli oko dva sata iza ponoći. Trebalo je da pređu put od 509 kilometara iako su Grubač i njegove kolege Nemanja Janković i Željko Ivić bili usred treće smene.- Bahtijarević je u petak uveče, oko 22.30, uhvaćen na graničnom prelazu. Nakon što je utvrđeno da je za njim sud u Novom Pazaru raspisao poternicu zbog droge, stigao je nalog da se iste večeri preveze u Novi Pazar - objašnjava sagovornik Kurira.U marici je bio još jedan pritvorenik, koga su policajci prevezli u zatvor u Padinskoj skeli. Nakon toga su nastavili za Novi Pazar.- Grubač nije trebalo da jedini vozi kombi, već su to mogli i dvojica kolega. Da li su se menjali za volanom ili ne, to će se tek utvrditi. U svakom slučaju ako se utvrdi da nije bilo neophodno da se pritvorenik iste večeri transportuje, onda neko mora da odgovara - objašnjava naš sagovornik.

Tuga u domu Grubačevih u selu ČonopljaOBA SINA IZGUBILI U UDESIMAMeštani sela Kljajićevo, u kom je policajac Damir Grubač živeo sa suprugom i desetomesečnom ćerkom, u šoku su zbog njegove pogibije.- Niko ne može da veruje da Damira više nema. Iako mlad, bio je vredan domaćin - priča Rade, koji je oženjen sestrom supruge pokojnog Damira.Supruga pokojnog policajca Milica i njihova ćerkica otišle su kod Damirovih roditelja u selo Čonoplja.- Milica je u šoku. Ne znam kome je teže, da li njoj ili Damirovim roditeljima - kaže Rade.U selu Čonoplja, u domu Damirovih roditelja, juče su se okupili prijatelji, rodbina i kolege. Oni kažu da ne znaju kako će roditelji preživeti gubitak drugog sina, kad ni pogibiju prvog još nisu preboleli.- Tačno tri dana pre godišnjice smrti starijeg, koja je 8. jula, ostali su i bez Damira. Moguće je da će mlađeg pokopati baš na dan kad su ostali bez starijeg - kaže prijatelj porodice.(J. R.)

Oporavljaju se na VMAMINISTAR POSETIO POVREĐENEMinistar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović posetio je juče na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu policajce Nemanju Jankoviću i Željka Ivića.- Rekao sam im da se ništa ne sekiraju i da samo budu posvećeni svom oporavku - rekao je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track