UPALILA SVEĆE: Javorka Bogdanović posetila grob sina i svekrve!

Jedina preživela masakr u Velikoj Ivanči

UPALILA SVEĆE: Javorka Bogdanović posetila grob sina i svekrve!

Crna Hronika -
Javorka je prvi put u pratnji svoje dve ćerke Zoricom i Slavicom zapalila sinu i svekrvi sveću na grobovima

BEOGRAD - Javorka Bogdanović (60), supruga Ljubiše (60) koji je pre sedam dana ubio 13 osoba u mladenovačkom selu Velika Ivanča, obišla je grob svog sina Branka (42) i svekrve Dobrile (83).

Javorka je u ponedeljak izašla iz bolnice pošto se oporavila od prostrelne rane u vrat, a danas je prvi put u pratnji svoje dve ćerke Zoricom i Slavicom zapalila sinu sveću.

Ljubiša je u svom krvavom pohodu prvo ubio Branka pa Dobrilu i pucao u Javorku koja je na svu sreću preživela, a potom i još 11 svojih komšija i rođaka. Ljubiša koji je na kraju pucao i sebi u glavu preminuo je u četvrtak a kremiran je u utorak u krematorijumu beogradskog groblja Lešće.

Da podsetimo Javorkine ćerke su u ponedeljak oko 13 sati, u pratnji svojih muževa, došle u Urgentni centar po majku, a zatim je svojim automobilom prevezle do porodične kuće u Velikoj Ivanči, odakle je 9. aprila njen Ljubiša započeo krvavi pohod, u kojem je ubio 13 komšija i rođaka, a među njima i Davida Despotovića, koji još nije bio napunio ni dve godine.

- Mamina želja je bila da ide u Jagnjilo, gde ja živim s porodicom, ali mi smo odlučili da je ipak prvo dovedemo u Veliku Ivanču. Tek narednih dana prebacićemo je u Jagnjilo - rekla je za Kurir Javorkina ćerka Zorica.Javorka je, posle šest dana provedenih u bolnici, oko 16 sati stigla do svog doma u Velikoj Ivanči. Njen zet je automobil, u kojem je žena sedela obmotana zavojima, dovezao bukvalno do samih ulaznih vrata kuće.

- Mama je uspela sama da izađe iz kola i polako je ušla u kuću. Nije mi delovalo da je nervozna ili uplašena... Smireno je pogledom prešla preko prostorija i samo je tiho plakala... Isto tako je reagovala i kad smo joj saopštili da je Ljubiša ubio Branka - rekla je Zorica i dodala da se Javorka, iako je jedva preživela dva metka koja je Ljubiša ispalio u nju, sada kreće gotovo bez problema i da može samostalno da obavlja gotovo sve aktivnosti!

- Ona se uspešno oporavlja i dobro se oseća. Na kraju, zamolili bismo medije da nas malo poštede... Ovo je veliki bol za nas i veliki pritisak na našu porodicu. Želimo da se strasti malo stišaju - rekla je Zorica.Kako saznajemo, u kući Bogdanovića u Velikoj Ivanči trenutno živi Ljubišin brat Radmilo.

- On vodi računa o domaćinstvu i hrani stoku, a pošto Javorka nema nameru da nastavi ovde da živi, njene ćerke će rasprodati stoku i imanje - kažu komšije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track