Upoznajte caricu Milicu!

Šampionka

Upoznajte caricu Milicu!

Ostali sportovi -
Osvajačica medalje na Igrama u Londonu, lako je umesto tekvondoa mogla da se bavi rukometom ili da nastavi sa folkolorom
1 / 4 Foto: KURIR

Za Milicu Mandić, članicu Tekvondo kluba "Galeb" i osvajačicu 101. olimpijske medalje za Srbiju, su Tašmajdan, Cvetni trg, Slavija i Srpskih vladara praktično kao za nekoga dvorište porodične kuće. Tu se nekada provlačila kroz ogradu kako bi ušla na bazen, igrala "između dve vatre", ćaskala s drugaricama o prvim simpatijama, radovala se dobrim i tugovala zbog retkih loših ocena...

Milica je sa deset godina počela da trenira tekvondo, a pre toga se oprobala u košaci pa i folkloru. Posle prvog uspeha u tekvondou, načinjenog na sestrin rođendan 29. novembra 2003. još uvek se kolebala i malo je nedostajalo da umesto tatamija i tekvondoa, izabere rukomet.

Zahvaljujući tekvondou, Milica, čiji je specijalitet udarac nogom u glavu je proputovala svet, a kao najinteresantnije putovanje izdvojila je ono u Koreju. U postojbini tekvondoa, sporta, po kom će je od subote 11. avgusta 2012. godine pamtiti čitav svet Milica je imala problem sa hranom jer ništa od tamošnjih jela nije mogla da jede. Pre odlaska u London zračila je optimizmom i govorila kako su joj u pripremama mnogo pomogli treneri, roditelji, prijatelji, ali i psiholozi. Neposredno pre odlaska u London družila se sa studentima DIF-a i govorila im o sportskim i životnim iskustvima. Tada je rekla da se raduje Igrama, ali da se nada da će pred samo takmičenje uspeti da se izoluje od gužve i posveti pripremama. Milica svakog dana trenira po dva puta, a kaže da je prošle godine imala tek tri-četiri sedmice slobodnog vremena.

Milica Mandić van sporta: ostala je verna svom kraju, ima tradiciju ispijanja kafe u "Flertu", gde vodi opuštene razgovore u kojima sport nije glavna tema... Možete je često videti na košarkaškim utakmicama Partizana, na koje odlazi uglavnom s ocem. Navijati za crno-bele u porodici Mandić je deo tradicije. Kada je u pitanju obrazovanje, Milica je završila Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar", zatim srednju farmaceutsko-fizioterapeutsku, a sada je na "Megatrendu", na Fakultetu za kulturu i medije, smer "odnosi s javnošću". Kaže da joj je još rano da razmišlja šta će raditi po završetku karijere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track