UPOZORENJE: Ovo je 4 znaka da ćete imati srčani udar!

Osluškujte svoje telo

UPOZORENJE: Ovo je 4 znaka da ćete imati srčani udar!

Život -
Naše telo pokušava da nas upozori danima ranije, nedeljama, nekada čak i mesec ili dva pre samog udara

Iako mnogi misle drugačije, srčani udar se retko dešava "iz vedra neba". Tačnije, telo pokušava da nas upozori danima ranije, nedeljama, nekada čak i mesec ili dva pre samog udara.Nažalost, kada shvatite da imate srčani napad, moglo bi biti već kasno da se spreči smrt ili trajno oštećenje srca.Takozvani "tihi" srčani napad, sa znakovima i simptomima koji su umereni ili se čine nepovezanim sa srcem dugo su zabrinjavali kardiovaskularnog eksperta dr Čonsija Krandala.

Nedavno je doktor kreirao specijalnu besplatnu video prezentaciju o četiri zlokobna upozoravajuća simptoma na koja treba posebno obratiti pažnju.

Četiri znaka o kojima govori dr Krandal su:1. Bol u grudima, iako svaki bol u grudima ne mora da znači i srčani udar. Može se osetiti i bol u vratu, rukama, leđima, čak i vilici;2. Znojenje i mučnina;3. Problemi sa disanjem;4. Problem sa želucem. Statistike pokazuju jasnu vezu između odgađanja lečenja simptoma srčanog udara i smrti ili oboljenja.Zbog toga je veoma važno znati šta vaše srce želi da vam kaže znakovima upozorenja koji su prikazani u videu dr Krandala.

Iako je ovaj video pravljen radi edukacije, ubrzo je postao viralan i pregledan je pet miliona puta u samo nekoliko meseci.

Takvo interesovanje ne iznenađuje ako se uzme u obzir da je srčani udar ubica broj jedan u Americi, gde skoro milion ljudi svake godine doživi prvi srčani udar.

U navedenom videu dr Krandal priča istinitu priču o čoveku koji je zanemario simptome i umalo nije doživeo ono najgore – smrt.

Priča jeste strašna, ali u isto vreme i osvešćuje i upozorava da dobro otvorimo oči i ne zanemarujemo znake koje nam naše telo šalje.

http://www.youtube.com/watch?v=q3RGl_Yb02I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track