PREMINUO RADE RAKONJAC: Arkanov telohranitelj podlegao povredama, zapaljen auto iz kog je pucano!
Foto: Printscreen Youtube

Obračun ispred kafića Mariki

PREMINUO RADE RAKONJAC: Arkanov telohranitelj podlegao povredama, zapaljen auto iz kog je pucano!

Crna Hronika -
Napadač naoružan automatskom puškom u bašti kafića Mariki sasuo je rafal u Radeta Rakonjca, Stojana Novakovića Copea i Gorana Ristanovića, a zatim pobegao automobilom koji je pronađen zapaljen na Voždovcu
1 / 12 Foto: Printscreen Pink

BEOGRAD - Rade Rakonjac (51), nekadašnji telohranitelj i gardista Željka Ražnatovića Arkana (47), ali i bliski prijatelj vođe zemunskog klana Luke Bojovića (40), ubijen je oko podne u kafiću "Mariki" u Zvečanskoj ulici u Beogradu, dok su Stojan Novaković Cope takođe Arkanov prijatelj i sportski menadžer i bivši košarkaš Goran Ristanović teže ranjeni.

Foto: printscreen Pink
Foto: printscreen Pink

Pucnjava se dogodila u bašti kafića " Mariki" kada je zasada nepoznati napadač maskiran fantomkom i naoružan automatskom puškom prišao stolu za kojim su sedeli Rade Rakonjac, Stojan Novaković Cope (62) i Goran Ristanović. Napadač se iznenada stvorio ispred njih i sasuo rafal iz automata, a zatim ekspresno zbrisao automobilom marke alfa romeo u kome ga je čekao saradnik. Pretpostavlja se da je Rakonac bio glavna meta likvidacije.

Foto: printscreen Pink
Foto: printscreen Pink

Automobil sa kojim je napadač pobegao 20 minuta kasnije pronađen je zapaljen u ulici Radovana Simića Cige 42 na Voždovcu. Očevici su rekli da su po zaustavljanju alfe videli dvojicu maskiranih mladića kako izlaze iz njega posle čega je usledila eksplozija.

Foto: printscreen Pink
Foto: printscreen Pink

Rakonjac je ranjen sa nekoliko hitaca, do kojih ga je jedan metak pogodio u vrat i on je prebačen na VMA gde je i preminuo 30 minuta posle prijema. U pucnjavi Novaković je ranjen hicima iz automatske puške u potkolenicu.

Policija je ispitala sve očevice, a uzeti su snimci i sa sigurnosnih kamera iz okolnih objekata, koji su možda snimili ovo svirepo ubistvo.

Inače kako Kurir saznaje policija je pokrenula akciju Vihor kako bi pokušala pronaći ubice Rakonjca pa na svim važnijim raskrsnicama i izlazu iz grada kontrolišu sva vozila.

U Hitnoj pomoći kažu da su zbrinuta dvojica ranjenih, a da su privatnim automobilom u Urgentni centar prevezene dve osobe. Kako je navela portparolka Hitne pomoći Nada Macura, muškarac star oko 55 godina ima više od pet ustrelnih rana, povređeni su mu vitalni krvni sudovi vrata. Drugi muškarac star oko 60 godina pogođen je u desnu potkolenicu i prevezen je na VMA. Muškarac koji je pogođen u vrat bio je svestan prilikom intervencije ekipe Hitne pomoći, ali je na putu ka Vojno-medicinskoj akademiji gubio svest, zbog čega je prebačen na odeljenje reanimacije, rekla je Macura.

Foto: printscreen Pink
Foto: printscreen Pink

Rakonjac je kao član tzv. Arkanove grupe hapšen tokom policijske akcije “Sablja”. On je u Arkanovoj Srpskoj dobrovoljačkoj gardi imao čin pukovnika, a prema pisanju medija označen je kao osoba bliska Luki Bojoviću (40).

Njegovo ime pominje se i u plavoj i u beloj knjizi o kriminalnim klanovima crnogorske i srpske policije. Zvanično, Rakonjac nikada nije osuđivan, a optužnica za neovlašćeno držanje pištolja druga je koja je podignuta protiv njega.

Rakonjac je krajem avgusta prošle godine gostovao u emisiji Goli život pod nazivom “ Arkan je živ” i u kojoj otvoreno govori o svom boravku na ratištima u Hrvatskoj, boravku u Srpskoj dobrovoljačkoj gardi, prijateljstvu i drugovanju sa pokojnim Arkanom, ali i danu kada je on ubijen.

O Rakonjcu se u medijima prvi put čulo daleke 2005. godine kada je protiv njega Luke Bojovića i još dve osobe bila podignuta optužnica za iznudu. Međutim tri godine od podizanja optužnice tadašnji Prvi opštinski sud je obustavio postupak jer je nastupila zastarelost predmeta.

http://www.youtube.com/watch?v=N1gtkdOG_MA
http://www.youtube.com/watch?v=MPJDV377pQw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track