USPEH: U Er Srbiju ulažu 200 miliona evra
Foto: Nebojša Mandić

„Jat“ ide u istoriju: Naša zemlja će dobiti najbolju avio-kompaniju u regionu

USPEH: U Er Srbiju ulažu 200 miliona evra

InfoBiz -
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsednik „Itihad ervejza“ Džejms Hogan potpisali sporazum o strateškom partnerstvu

BEOGRAD - „Jat“ postao „Er Srbija“.Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsednik nacionalne avio-kompanije UAE „Itihad ervejz“ Džejms Hogan potpisali su juče sporazum o strateškom partnerstvu u srpskoj avio-kompaniji, koja će ubuduće, umesto „Jat ervejz“, nositi ime „Er Srbija“.Upravljanje na pet godinaOvim sporazumom „Itihad“ će postati vlasnik 49 odsto kapitala srpske avio-kompanije, a od 1. oktobra ove godine i zvanično će preuzeti petogodišnje upravljanje njom. „Itihad ervejz“ i Vlada Srbije uložiće maksimalno po 100 miliona dolara u „Er Srbiju“. Najpre će „Itihad“ i Vlada Srbije uložiti po 40 miliona dolara, a kasnije će obezbediti dodatna sredstva u maksimalnom iznosu od po 60 miliona dolara.Aleksandar Vučić izjavio je da će do kraja godine „Er Srbija“ dobiti 10 novih aviona, kao i da će ugovor s „Itihadom“ Srbiji omogućiti tehnološko i poslovno okruženje, u kojem će 30 miliona putnika dobiti pouzdanog prevoznika do značajnih destinacije Evrope i sveta.Prvi veliki posao- Pravljenjem ovakve kompanije moći ćemo da kažemo da smo lider i da nam se, kad to izgovorimo, niko više ne ruga. Ovo je prvi veliki posao od više planiranih kojima u Srbiju uvozimo tehnologiju jer verujemo u naše ljude, a ono što nam je nedostajalo jeste sistem i zajednički ćemo napraviti velike rezultate - rekao je Vučić i naglasio da očekuje da će ovo partnerstvo omogućiti da se trgovinska razmena Srbije s Ujedinjenim Arapskim Emiratima uveća pedesetostruko.Uzbudljiva budućnostPredsednik „Itihada“ Džejms Hogan siguran je u uspeh „Er Srbije“ i najavio je promene u srpskoj avio-kompaniji počev od menadžmenta, pa do flote.- Ne bismo bili ovde da ne mislimo da će „Er Srbija“ imati uzbudljivu budućnost. Iskoristićemo Beograd kao raskrsnicu Balkana. Postavili smo jasne ciljeve profitabilnosti. Tu smo da uz pomoć Vlade Srbije „Er Srbija“ postane velika kompanija - rekao je Hogan i podsetio da će morati da se donesu i teške odluke u vezi sa socijalnim restrukturiranjem kompanije. On je najavio da će se po fazama uvoditi novi avioni, a biće i novih destinacija od Abu Dabija do Melburna, Sidneja u Australiji i Čikaga u SAD.

Konkurs za radnikeKompanija „Itihad ervejz“ objavila je na sajtu jobs.cabincrew.com oglas u kojem se navodi da ta avio-kompanija traži osoblje i da će audicija u Beogradu biti održana 4, 5. i 6. avgusta. Kandidati koji žele da postanu član ove uspešne kompanije moraju da imaju najmanje 21 godinu, obavezno je znanje engleskog jezika. Osim toga, zainteresovani moraju da znaju da plivaju, ne smeju da imaju tetovaže koje ne mogu da se prekriju uniformom, a isto to važi i za pirsinge, osim minduša, koje mogu da nose samo žene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track