Uz Đilasa 100 odbora

Zamenik predsednika DS juče u kragujevcu počeo kampanju

Uz Đilasa 100 odbora

Politika -
Tadić zaslužuje visoku funkciju u DS. Ne smemo zaboraviti njegove zasluge, rekao potpredsednik stranke Bojan Pajtić

KRAGUJEVAC - Isprsio se!Aktuelni zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas prihvatiće inicijativu da se kandiduje za novog lidera DS nakon što je na jučerašnjem stranačkom skupu u Kragujevcu dobio podršku više od 100 gradskih i opštinskih odbora DS iz Srbije, kao i nekoliko najviših funkcionera stranke!Dragan Đilas kaže da je u Kragujevcu predsednicima opštinskih odbora DS predstavio svoj program, ali da to nije njegova zvanična kandidatura za predsednika DS.- To nije zvanična kandidatura, jer očekujem stav odbora kojima sam predstavio politički program - rekao je Đilas.Potpredsednik DS Bojan Pajtić kazao je da je počela Đilasova izborna kampanja za predsednika, ali „ne protiv Borisa Tadića ili bilo kog drugog“.- Ako Đilas pobedi Tadića, u tom slučaju Tadić ne samo da treba da ostane u stranci već zaslužuje i visoku stranačku funkciju. Ne smemo zaboraviti njegove zasluge za to što je Srbija kandidat za EU - naveo je on.Kako nezvanično saznaje Kurir, Đilas je predložio Bojana Pajtića za zamenika predsednika i tri potpredsednika: Ružicu Đinđić, Dejana Nikolića iz Sokobanje i Jovana Markovića iz Užica. Božidar Đelić je otkrio da će Đilas moći da računa na podršku većine na sednici izborne skupštine 10. novembra.- U Kragujevcu sam opet osetio duh Zorana Đinđića i stranke koju krasi energičnost nakon perioda kalkulacija, u kome se ponekad poslušnost vrednovala više od znanja - rekao je Đelić.

29.8. 2012. - Kurir prvi najavio da će Tadić dobiti visoku funkciju
29.8. 2012. - Kurir prvi najavio da će Tadić dobiti visoku funkciju

PodrškaNa skupu u Kragujevcu pojavili su se u znak podrške Đilasu predstavnici 44 vojvođanska opštinska odbora DS, 17 beogradskih i 55 iz unutrašnjosti Srbije, a od viđenijih funkcionera na skupu su bili: Bojan Pajtić, Božidar Đelić, Goran Ješić, Oliver Dulić, Aleksandar Šapić, Borko Stefanović, Milan Marković, Milica Delević, genetičar dr Miodrag Stojković, Milan Popović (Zvezdara), bivši gradonačelnici Niša i Smedereva, Miloš Simonović i Predrag Umićević, Mlađan Đorđević, bivši savetnik Borisa Tadića za Kosovo...

Tadić dobio funkciju u Partiji evropskih socijalistaPredsednik DS Boris Tadić izabran je juče u Briselu za člana Predsedništva Partije evropskih socijalista. Mogućnost da Tadić postane funkcioner Socijalističke internacionale prvi je najavio Kurir, jer Partija evropskih socijalista okuplja stranke socijalističke, socijaldemokratske i laburističke orijentacije iz zemalja članica Evropske unije. DS u okviru Partije evropskih socijalista ima status pridruženog člana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track