UZ SVOJ NAROD: SAJ spasava Obrenovčane!
Foto: SAJ

Velika požrtvovanost

UZ SVOJ NAROD: SAJ spasava Obrenovčane!

Društvo -
Do sada pripadnici SAJ-a iz ugroženog Obrenovca spasli i evakuisali oko 850 osoba
1 / 3 Foto: SAJ

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP Republike Srbije od samog početka uključili su se u spasavanje i pružanje pomoći ugroženom stanovništvu u katastrofalnim poplavama.

U Obrenovac su stigli među prvim spasilačkim snagama i iz poplavljenog grada i stambenih obejkata čamcima i vozilima evakuisali ugroženo stanovništvo i dostavljali najneophodnije namirnice. Na ovim zadacima je bila angažovana kompletna jedinica, uključujući i Ronilačku grupu i Sanitetsku grupu, koja je svojim vozilima prevozila ugrožene i ukazivala im medicinsku pomoć na licu mesta.

Do sada pripadnici SAJ-a iz ugroženog Obrenovca spasli i evakuisali oko 850 osoba. Jedan tim iz sastava SAJ-a je u saradnji sa Helikopterskom jedinicom MUP-a vršio evakuaciju ugroženog stanovništva helikopterima iz područja Obrenovca i okolnih naselja.

U toku 17. maja helikopterima je evakuisano više stotina žena, dece, trudnica i teških bolesnika. Na području Čačka, Uba i Lazarevca spasili su oko 90 ljudi.Trenutno se SAJ nalazi na području Obrenovca, gde zajedno sa kolegama iz Hrvatske i Crne Gore nastavlja sa spasavanjem i evakuacijom građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja