UŽAS NA BANJICI: Žena se zapalila pred decom i prolaznicima!
Foto: Nebojša Mandić

Mirna Popović ubila se u šumi na Banjici

UŽAS NA BANJICI: Žena se zapalila pred decom i prolaznicima!

Crna Hronika -
Telo joj se nadimalo, koža pucala, lice joj je bilo ugljenisano... Gorela je, a ja nisam mogao da joj pomognem, ispričao očevidac

BEOGRAD - Jeziva smrt!Mirna Popović (30) iz Beograda polila se benzinom i zapalila juče oko 11 sati u šumi na Banjici naočigled mnogobrojnih prolaznika! Ljudi koji su se tu zatekli pokušali su da je spasu, ali je ona od opekotina izdahnula u bolnici nekoliko sati kasnije.Živa buktinja- Bio sam na trčanju u šumi i tada sam video ženu kako sedi na šljunku... Ništa u tom momentu nije nagoveštavalo tragediju. Međutim, posle desetak minuta, žena koja je u naručju držala bebu počela je da vrišti: „Gori čovek! Ljudi, gori čovek“! Tu su bila i neka deca, koja su počela da plaču i jauču. Meni se u prvom trenutku učinio da se zapalilo neko smeće, ali onda sam video da se ta buktinja pomera! Odmah sam pritrčao u pomoć, a sa mnom su bile i moje drugarice. Samo smo gledali kako da joj pomognemo, kako da ugasimo vatru - priča Lazar Gospavić (24). Hrabri mladić i devojke rukama su skupljali pesak i bacali na ženu pokušavajući da ugase buktinju. Pomogli su im svi koji su se zatekli na licu mesta.Gasili vatru i pancirima- Plamen je bio toliko veliki da nismo mogli da joj priđemo bliže od dva metra! Kad se vatra malo smirila pokušavali smo da je ugasimo peskom i zemljom. Ništa drugo nismo imali pri ruci. Žena se raspadala pred našim očima! Telo se nadimalo, koža je pucala, lice joj je bilo ugljenisano... Jeziv prizor! Osećao sam se bespomoćno! Gledam ženu kako gori, a ne mogu da joj pomognem - ispričao je Slavoljub Vasiljević, koji je zapaljenoj ženi pritrčao u pomoć.Na lice mesta ubrzo je stigla voždovačka policijska patrola.- Pancirima smo ugasili plamen. Ubrzo je stigla Hitna pomoć. Ispod žene su najpre stavili čaršav, a onda su je prebacili na nosila. Bilo je strašno. Sva je izgorela - kaže izvor Kurira iz policije.

Svedok Lazar Gospavić
Svedok Lazar Gospavić

Htela je da se prebaci u ništaviloPsiholog Aleksandra Janković kaže da je žena koja se zapalila na Banjici svoje samoubistvo isplanirala do detalja.- Imala je jasnu nameru. Htela je da svoj bol eksponira na najgori mogući način, da pokaže kako se osećala. Smatram da je imala ideju da se prebaci u ništavilo. U tom trenutku nije razmišljala o fizičkom bolu, o tome ko je oko nje, da je deca gledaju... Mislila je da je sve bolje od života koji je imala - kaže Jankovićeva za Kurir.Aleksandra Janković dodala je da žena koja se ubila nije imala nameru da skrene pažnju na sebe.- Ona je htela da se ubije, a način na koji je to uradila pokazuje njene namere i stepen trpljenja - kaže psiholog Janković.

Kupila dve kantice benzinaŽena je najpre svratila da obližnje benzinske pumpe i kupila dve kantice benzina. Zaposlenima je tražila da joj sipaju bilo koje gorivo. To su zabeležile i sigurnosne kamere. Potom je otišla u šumu i sela na kamenje. Pored nje je nađena plastična flaša, u koju je najverovatnije sipala benzin. Na kamenju je nađen i ceger za pijacu - kaže izvor Kurira.

Nije joj bilo spasaTeško povređena žena je posle ukazane lekarske pomoći u Urgentnom centru prevezena na Kliniku za plastičnu hirurgiju. Zadobila je opekotine drugog i trećeg stepena na skoro celoj površini tela. Uprkos naporima lekara da je spasu, ona je, nažalost, podlegla povredama - rečeno nam je u Kliničkom centru Srbije.

Treći slučaj samospaljivanja♦ JUL 2013. Mirna Popović (30) zapalila se u šumi na Banjici. Izdahnula je u bolnici.♦ JUN 2013. Radovan Ž. (56) iz Valjeva zapalio se u kući u kojoj je živeo sam. Pretpostavlja se da se ubio zbog velikih dugova.♦ M. Đ. (23) iz Knjaževca polio se benzinom i zapalio u dvorištu porodične kuće u kojoj je živeo sam. Od zadobijenih opekotina mladić je preminuo.

Mirna je bila povučena devojka!U dvorištu kuće nedaleko od Banjičke šume u kojoj je, prema nezvaničnim saznanjima, Mirna živela, naša ekipa juče je zatekla čoveka za koga pretpostavljamo da je radnik firme koju vode njeni roditelji. On nam je rekao da je njen otac na putu, ali i da na toj adresi ne živi devojka s tim imenom i prezimenom. Komšije, međutim, to demantuju.- Ako je zaista reč o njoj, znam da su se iz Hrvatske doselili devedesetih godina. Njen otac je kupio kuću i počeo da radi sa sredstvima za hemijsko čišćenje. Posao im je odmah dobro krenuo. Živela je s roditeljima i bratom. Viđao sam ih retko, i to samo kad šetaju ulicom zajedno, ona je stalno nosila neku crnu garderobu. Bila je punija i teško se kretala, kao i njeni brat i majka - priča u neverici komšija i dodaje da je porodica Popović bila dosta povučena i da gotovo nisu komunicirali s komšijama.Da je devojka zaista živela tu, potvrdio nam je i drugi radnik, koga smo zatekli.- Mirna je dobra i povučena devojka, mislim da je nešto studirala - rekao je kratko čovek i otišao.

(J. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track