UŽAS: Ruska skijašica slomila kičmu na treningu u Sočiju
Foto: Reuters

Velika nesreća

UŽAS: Ruska skijašica slomila kičmu na treningu u Sočiju

Ostali sportovi -
Ruska takmičarka je hitno prebačena u lokalnu bolnicu, ali zbog težine povreda lekari nisu smeli da je prebace helikopterom u Moskvu

SOČI - Ruska olimpijka u ski krosu Marija Komisarova (23) zadobila je težu povredu kičme na treningu u subotu ujutru u Sočiju.

Prema prvim informacijama iz Rusije, Komisarova je zadobila frakturu kičme sa dislokacijom pršljenova.

Ruska takmičarka je hitno prebačena u lokalnu bolnicu, ali zbog težine povreda lekari nisu smeli da je prebace helikopterom u Moskvu.

"Povreda je takva da nije dozvoljavala transport do Moskve. Sada doktori moraju da odluče šta će biti naredni koraci, ali hitna operacija će biti obavljena u bolnici u Krasnoj Poljani", rekao je izvor.

Ruska 23-godišnja olimpijka je najbolji rezultat u karijeri ostvarila 2012. godine kada je bila druga na Svetskom kupu. Međutim, pred start takmičenja na Olimpijskim igrama u Sočiju nije bila u najužem krugu kandidata za medalju.

Ovo nije prva povreda tokom Zimskih olimpijskih igara koje su počele 7. februara i traju do 23. Do sada su zabeleženi padovi ski skakača, a najgore je prošao Rus Mihail Maksimočkin koji je polomio rebra. Zabeležen je i slučaj povrede radnika na bob stazi, kada je zadobio prelom obe noge pošto su ga udarile sanke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track