VRBUJU DEVOJKE PREKO FEJSA: Sabina (15) pobegla iz Beča u Siriju da se uda za čečenskog dobrovoljca!

Uzburkala se javnost u regionu

VRBUJU DEVOJKE PREKO FEJSA: Sabina (15) pobegla iz Beča u Siriju da se uda za čečenskog dobrovoljca!

Planeta -
Odmah po dolasku u Siriju, Sabina Selimović se udala za čečenskog dobrovoljca u redovima Idiša, poznatog po nadimku Sejufulah

Odlazak petnaestogodišnje Sabine Seimović i njene drugarice, šesnaestogodišnje Samre Kešinović na sirijsko ratište uzburkao je javnost u celoj regiji.

Sabina i Samra su bile nerazdvojne drugarice. Pre odlaska u Siriju dogovorile su udaju za borce Idiša. Avionom su otišle do Turske gde su ih dočekali oni koji su organizirali njihov dolazak i udaju u Siriji. Odmah po dolasku u Siriju, Sabina Selimović se udala za čečenskog dobrovoljca u redovima Idiša, poznatog po nadimku Sejufulah. Za Samru Kešinović još nema pouzdanih informacija.

Takođe, po svemu sudeći, organizatori odlaska i udaje Sabine Selimović i Samre Kešinović nisu iz Bosne i Hercegovine. Reč je osobama koje žive u Austriji i Njemačkoj.

Na društvenim mrežama, naročito na Fejsbuku vode se ozbiljne propagandne kampanje koje služe za mobilizaciju mladih devojaka, kao što su Sabina i Samra, za odlazak i udaju u Siriju. Ova kampanja posebno je izražena na nemačkom govornom području.

Tako smo ovih dana naišli na komunikaciju između Elvire Karalić (Elvira Karalić je krajem prošle godine ostavila muža i dvoje dece i pbegla u Siriju gde se udala za jednog od bosanskih ratnika) i E. P., sestre jednog od poginulih pripadnika Idiša iz Krajine.

Elvira Karalić u toj komunikaciji nagovara mladu srednjoškolku da što pre dođe u Siriju.

Ovakvih slučajeva će biti još dosta. Sirijski doborovoljci iz redova Idiša i drugih jedinica razradili su ozbiljan sistem mobilizacije mladića i devojaka.

(saff.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track