UŽICE: Časni krst u rukama Đorđa Plazinića
Foto: Beta

Prvo kupanje u Đetinji

UŽICE: Časni krst u rukama Đorđa Plazinića

Srbija -
Pobednik je dobio zlatnik, a svi takmičari ikonu kao blagoslov za njihov hrabri poduhvat

UŽICE - Pobednik današnje, pete trke u plivanju za Časni krst u Užicu je 19. godišnji student Đorđe Plazinić, član plivačkog kluba "Užice".

On je bio prvi u do sada najmasovnijoj trci u kojoj je učestvovao 31 takmičar, od ukupno oko 40 prijavljenih."Svi smo pobednici , jer je poseban utisak plivati na Bogojavljenje, a pogotovo osvojiti Časni krst", izjavio je Plazinić kome je ovo bilo prvo takmičenje u hladnoj Đetinji.

Grad Užice, u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom i JP "Veliki park", peti put je organizovao plivanje za Časni krst radi promocije zdravog života, izjavio je gradonačelnik Saša Milošević.

"Ulazak u hladnu vodu pokazuje da čovek svojom voljom može dosegnuti svaki cilj i zato smatram da su danas svi takmičari pobednici", rekao je Milošević.

Pobednik današnje Bogojavljenske trke dobio je zlatnik, a svi takmičari ikonu kao blagoslov za njihov hrabri poduhvat. Takmičenju je prethodila litija sveštenstva i vernika koja je prošla kroz grad od crkve Svetog Đorđa do gradske plaže gde je održana trka za Časni krst.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track