Užički Supermen se vratio kući sa Ginisom

Srbija

Autor:

Ne postoji srećniji čovek od mene. Uspeo sam peške da dođem do Londona i pred Ginisovom komisijom na londonskom stadionu "Linford Kristi" postanem i zvanično rekorder", kazao je MIlovan Milutinović

supermen uzice

UŽICE - Prvi užički Ginisov rekorder Milovan Milutinović, zvani Supermen, stigao je oko ponoći u Užice iz Londona gde je uspeo, kako veli, da ostvari životni san i postane Ginisov rekorder u trčanju sa teretom od 45 kilograma na 100 metara za samo 25,19 sekundi.

"Ne postoji srećniji čovek od mene. Uspeo sam peške da dođem do Londona i pred Ginisovom komisijom na londonskom stadionu "Linford Kristi" postanem i zvanično rekorder", kazao je užički Supermen.

On je naglasio da je istog dana pokušao da se upiše u Ginisa i u drugoj disciplini i sa 205 kilograma tereta pređe 100 metara za 1,34 minuta, ali mu taj rekord nije priznat.

U pratnji trubača, prošetao je glavnom užičkom ulicom do Gradskog trga gde su ga dočekali rodbina i prijatelji.

Milutinović je pre tri meseca na put za Londona krenuo sa šajkačom na glavi, a za 62 dana koliko mu je trebalo da peške stigne do Londona, smršao je 12 kilograma, susreo sa sa raznim poteškoćama na putu, na koji je krenuo bez znanja engleskog i bilo kog drugog stranog jezika.

Iako je uspeo u svom naumu, kaže da takov poduhvat ne bi mogao još jednom da ponovi, pošto ne bi mogao psihički ponovo da prođe kroz sve to.

Užički Supermen posle ovog nesvakidašnjeg uspeha u 64. godini, planira da i dalje bude promoter zdravog života i uzor mladim generacijama.

 

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (3)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • DR Gane

  DR Gane

  Nemoj se preterano radovati Milovane. U užicu je kratko sećanje i brzo zaboravljanje svih koji su nešto postigli u sportskom životu. Samo se podseti na svog sugrađanina Prljevića, bivšeg velikog šampiona u Body Buildingu u velikoj Jugoslaviji koji je zaboravljen i odbačen od svih i kojise bori da preživi silne nepravde a nije to zaslužio ... više . Slikaće se sa tobom par dana a onda adio u zaborav do sledeće prilike.
  Nažalost ovo je zemlja Srbija u kojoj se uspeh ne prašta!
  Ja ti u svakom slučaju čestitam jer sam i sam u oblasti sporta i želim ti da nisam u pravu.

  3 Odgovori 
 • tehnika

  tehnika

  pa jel moguce da nije pogledao nijedan mec ? makar otvaranje?

  2 Odgovori 

Poslednji komentar

 • milan

  milan

  Milovani pozdravi Milana Gruica i on je trenutno u Uzicama doso iz Ausrtije

  -3 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Verovatno je Euleks bolji od prištinskih sudija, ali svakako nije bolji od srpskih sudija Marko Đurić direktor Kancelarije za KiM

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!