Ana pobedila, Bojana ispala

Vimbldon

Ana pobedila, Bojana ispala

Tenis -
Pratite rezultate sedmoro srpskih tenisera, koji će danas nastupati na Vimbldonu

Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović je posle poraza Bojane Jovanovski od Nemice Sabine Lisicki, ostala jedini predstavniki Srbije u ženskom delu Vimbldona.

Ana pobedila na redu Bondarenko

Ana Ivanović je uspešno prebrodila prvu prepreku na Vimbldonu, pošto je sa 2:1 u setovima savladala Špankinju Mariju Hoze Martinez Sančez.

Najbolja srpska teniserka dobila je meč koji bi pre godinu dana najverovatnije izgubila, pošto je igrala sjajno u prvom setu, ali je zatim pala u drugom. Navikli smo već da posle pada više ne ustaje, ali je Ana sada uspela da preokrene tok meča i treći set reši u svoju korist.

Ana je dobro ušla u meč i povela sa 3:1 uz brejk, ali je zatim zastala što je Martinez Sančez iskoristila da se vrati u meč i izjednači na 3:3. U novom "talasu" Ana je dobila svoj servis "sa nulom", napravila novi brejk za 5:3 i zatim na svoj servis rešila prvi set u svoju korist sa 6:3.

Sve dobro urađeno u prvom, Ana je "prosula" u drugom setu gde je pravila mnogo grešaka i bila je daleko od svog najboljeg nivoa igre. To je Martinez Sančez iskoristila da brzo reši drugi set u svoju korist i izjednači rezultat.

Odluka o pobednici tako je morala da padne u trećem setu ali se Ana ipak nije predavala. Uobičajeno bi bilo da Ana padne posle izgubljenog drugog seta, ali ne i ovog puta. Umesto toga ona je napravila rani brejk i zadržala je ubedljivo vođstvo, stigavši do 5:2. Tada je već bilo izvesno da će najverovatnije trijumfovati u ovom meču, Špankinja je uspela još samo da osvoji jedan gem, ali ne i da spreči poraz.

U drugom kolu turnira Ana će igrati protiv Katerine Bondarenko iz Ukrajine, koja je sa 5:7, 6:3, 6:3 savladala povređenu veteranku Kimiko Date-Krum.

Bojana ipak nije izdržala

Bojana Jovanovski je sigurno čuvala servis tokom prvog seta meča sa Sabinom Lisicki, a kako je on odmicao, sve je bila bliže brejku. Posle dve neiskorišćene šanse, srpska teniserka je konačno slomila servis protivnice povevši 5:3, posle čega je Lisicki rešila da se žali na Bojanin vrisak prilikom udaraca. Ništa to nije smetalo Jovanovski koja je sigurno privela prvi set kraju - 6:3.

U istom ritmu srpska teniserka je nastavila da igra i na početku druge deonice, ali to nije uspela da kruniše brejkom jer je Lisicki rešila najduži gem na meču u svoju korist. Prošlogodišnja polufinalistkinja Vimbldona je bivala sve sigurnija i za razliku od Jovanovski, iskoristila je ukazanu šansu i posle 2:2 napravila je seriju od četiri uzastopna gema dovoljnu za izjednačenje na 1:1 u setovima - 2:6.

Bojana je podsetila na igru iz prvog seta kada je na startu odlučujuće deonice povela sa 1:0 na servis Lisicki, ali je u sledećem gemu sve uprskala poklonivši brejk poen protivnici na 30:30. Nemica je bila nemilosrdna i izjednačila na 1:1. Mogla je srpska teniserka da oduzme servis rivalki kod 3:3, pa i na 5:5, ali tri šanse su otišle u nepovrat. Delovalo je da će zbog toga Jovanovski biti kažnjena, ipak, pokazala je ogromnu psihičku snagu da spasi tri vezane meč lopte nemačke teniserke pri rezultatu 5:6. Sve što je Bojana učinila u tom gemu da ostane u meču, bilo je uzalud, jer je u sledećem servis gemu imala 40:0, ali je ispustila tu prednost i morala da prihvati poraz od favorizovane Nemice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track