RUSI ELIMINISANI: Alžir se remijem pridružio Belgiji u osmini finala

Zbornaja razočarala na Mundijalu

RUSI ELIMINISANI: Alžir se remijem pridružio Belgiji u osmini finala

Brazil 2014 -
Reprezentacije Alžira i Rusije igrale su nerešeno 1:1 u trećem kolu Grupe H, pa će u osmin funala Svetskog prvenstva u Brazilu igrati Belgija i Alžir

KURITIBA - Reprezentacije Alžira i Rusije igrale su nerešeno 1:1 u trećem kolu Grupe H na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Rusija je tako neslavno završila takmičenje na Mundijalu u Brazilu, dok će u osmini finala igrati selekcije Belgije i Alžira. Izabranicima selektora Kapela na ruku je išao i rezultat u Sao Paulu, gde je u okviru iste grupe Belgija savladala Južnu Koreju sa minimalnih 1:0.Alžir je tako prvi put u istoriji izborio plasman u osminu finala, a ovo je toj reprezentaciji četvrto učešće na Mundijalima.To su bile poslednje dve utakmice grupne faze takmičenja na Mundijalu u Brazilu. Alžir će u osmini finala igrati protiv Nemačke, dok Belgijance očekuje duel sa reprezentacijom SAD. Zbornaja je povela na "Areni Bajšada" već u 6. minutu, golom Kokorina. Međutim, Alžir se nije predavao i Islam Slimani u 60. minutu uspeva da savlada golmana Akinfejeva za 1:1. Rusija do kraja meča nije uspela da se oporavi od šoka, pa je Alžir zasluženo prošao grupnu fazu takmičenja. Reprezentacija Belgija je sa maksimalnih devet bodova zauzela prvo mesto u Grupi H, Alžir je drugi sa četiri, Rusija je takmičenje završila sa dva boda, dok je Južna Koreja u tri meča osvojila samo jedan bod. TOK MEČA

Foto: Twitter
Foto: Twitter

23.51 - Kraj utakmiceReprezentacije Alžira se plasirala u osminu finala Mundijala u Brazilu. Afrička selekcija je remijem eliminisala Rusiju, dok će u drugu fazu takmičenja i Belgija, koja je protiv Južne Koreje upisala i treću pobedu u Grupi H.23.47 (90. minut) - Faul u napaduDobra prilika za Rusiju, ali Kozlov pravi faul u napadu, posle slobodnog udarca koji je izveo Samedov.23.43 (86. minut) - Novi žuti kartonAlžirci ne biraju način kako da zaustave Ruse.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23.37 (80. minut) - Sve manje vremena za RuseVreme prolazi, a fudbaleri Rusije ne uspevaju da dođu u poziciju da ozbiljnije ugroze gol Alžira. 23.27 (70. minut) - Pokušaj KeržakovaSamedov je lepo uposlio Keržakova koji šutira po zemlji, ali golman Alžira ponovo brani.23.19 (62. minut) - Prilika za RusijuDenisov je šutirao sa ivice kaznenog prostora, a golman Alžira samo odbija loptu. Na nju kreće Kokorin, ali je MBolhi brži.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

23.17 (60. minut) - Gooooool, Alžir izjednačuje na 1:1Islam Slimani trese mrežu glavom posle još jednog katastrofalnog istrčavanja golmana Akinfejeva. Sve se preokrenulo u Kuritibi Alžir je sada u osmini finala Mundijala.23.16 (59. minut) - Novi žuti kartonKozlov dobija javnu opomenu, posle prekršaja nad Đabuom.23.15 (58. minut) - Faul u napaduDobro izveden slobodan udarac, ali Slimani prvi zaul u napadu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23.14 (57. minut) - Žuti kartonKombarov dobija žuti karton posle oštrog prekršaja.23.04 (47. minut) - Velika prilika za RusijuSamedov ne koristi odličnu priliku za Rusiju. Lako je moglo da bude 2:0.23.03 (46. minut) - Počelo je drugo poluvremeRusija vodi rezultatom 1:0 i nalazi se na pola puta do plasmana u osminu finala Mundijala.II poluvreme

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.46 - Kraj prvog poluvremenaZavršeno je prvo poluvreme na "Areni Bajšada". Poslednju priliku imala je Rusija posle kontre, ali je golman Alžira odbranio udarac Keržakova.22.42 (43. meč) - Nova intervencija AkinfejevaSlimani je koš jednom bio najviši u skoku, ali je poslao loptu pravo u ruke golmanu Rusije.22.38 (39. minut) - Prvi žuti kartonMesba dobija žuti karton zbog povlačenja Keržakova.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.34 (35. minut) - Nova prilika za AlžirBrahimi je pokušao da iznenadi Akinfejeva, ali njegov udarac sa ivice kaznenog prostora nije predstavljao problem za golmana. 22.28 (29. minut) - Akinfejev braniAlžir je bio veoma blizu izjednačenja. Međani je izveo korner, a Slimani glavom šalje loptu pod prečku. Usledila je sjajna parada golmana Akinfejeva koji izbija loptu i spasava gol. Ipak sudija je na kraju dosudio ofsajd, jer je Mandi bio u nedozvoljenoj poziciji.22.25 (26. minut) - Pokušaj ŠatovaŠatov je dugo vukao loptu da bi na kraju snažno šutirao sa oko 20 metara, ali i ova lopta ide pored gola.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.18 (19. minut) - Novi udarac KokorinaSamedov je centrirao, a Kokorin ponovo šutira glavom. Međutim, on je ovog puta bio neprecizan i lopta ide pored gola.22.15 (16. minut) - Prodor GlušakovaGlušakov napravio pometnju u odbrani Alžira, sjajno je prošao, ali mu lopta beži u odsutnom trenutku. Rusija je mnogo opasnija na početku meča.22.13 (14. minut) - Akinfejev bržiDobar napad Alžira po desnoj strani. Brahimi se izborio za centaršut, ali je golman Rusije bio brži i izbija loptu ispred Fegulija.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.05 (6. minut) - Gooooool, Rusija vodi 1:0!Rusi stižu do brzog gola. Kombarov je centrirao s leve strane, a Kokorin sjajno reaguje glavom i šalje loptu u gornji ugao za vođstvo od 1:0.22.04 (5. minut) - Feguli van terenaAlžir trenutno ima igrača manje s obzirom na to da je Feguli zbog posekotine na glavi napustio teren kako bi mu se ukazala pomoć. On se sudario u skoku sa Međanijem.22.00 (1. minut) - Počela je utakmicaPočeo je meč na "Areni Bajšada". Alžiru je dovoljan bod za plasman u osminu finalu Mundijala. S druge strane Rusima je potrebna pobeda, ali i da Južna Koreja ne pobedi Belgiju u drugoj utakmici Grupe H.

21.40 - Startne postaveAlžir: MBolhi, Belkalem, Hališ, Mesba, Feguli, Brahimi, Međani, Slimani, Bentaleb, Đabu, Mandi. Rusija: Akinfejev, Kozlov, Ignaševič, Glušakov, Kokorin, Keržakov, Berezucki, Šatov, Samedov, Fajzulin, Kombarov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track