NOVI MINIMALAC GAUČOSA: Gol Iguaina dovoljan za Belgiju i polufinale Mundijala

Igrali koliko treba

NOVI MINIMALAC GAUČOSA: Gol Iguaina dovoljan za Belgiju i polufinale Mundijala

Brazil 2014 -
Fudbaleri Argentine plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva u Brazilu pošto su savladali Belgiju sa minimalnih 1:0. Jedini gol na meču postigao je Iguain u 8. minutu utakmice.

BRAZILIJA - Fudbaleri Argentine plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva u Brazilu.Argentina je u četvrtfinalu savladala Belgiju sa minimalnih 1:0, golom Gonzala Iguaina. Meč je odlučen već u osmom minutu, kada je Iguain neočekivanim i preciznim udarcem iznenadio golmana Tiboa Kurtou.Gaučose je u prvom poluvremenu zadesio peh, pošto se povredio Anhel di Marija. Fudbaler Real Madrida je zbog povrede mišića napustio teren u 33. minutu.U nastavku meča Argentinci su bez većih problema sačuvali tu prednost i i izborili plasman u prvo polufinale na Mundijalima još od Italije 1990. godine.Gaučose u borbi za finale očekuje okršaj sa boljim iz duela Holandija - Kostarika, koji se igra u Salvadoru od 22.00h.Ovo je bio peti međusobni duel reprezentacija Argenitne i Belgije i četvrta pobeda Gaučosa. S druge strane, Belgijanci su samo jednom savladali Argentinu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČA19.53 - Kraj utakmice!Argentina je treći polufinalista Mundijala u Brazilu. Gaučosi su u četvrtfinalu savladali Belgiju rezultatom 1:0 i sada čekaju ishod duela Holandija - Kostarika.19.52 (95.) - Velika prilika za BelgijuOdmah posle promašaja Mesija Belgija je mogla do izjednačenja, ali Lukaku i Vitsel još jednom nisu bili na visini zadatka.19.51 (94.) - Mesi se obrukaoVeliki promašaj Mesija u završnici meča. Kapiten Argentine bio je "oči u oči" sa golmanom Belgije, ali je Kurtoa zaustavio njegov udarac.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19.42 (85.) - Nema gola za BelgijuGaraj blokira udarac De Brujenea, ali je lopta zamalo prevarila golmana Romera. na kraju ipak samo korner za Belgiju. 19.33 (76.) - Slobodan udarac MertensaPokušao je Mertens da iznenadi Romera direktnim udarcem na gol, ali je bio neprecizan.19.32 (75.) - Sve manje vremenaArgentina bez većih problema čuva gol prednosti. Belgija ima blagu inicijativu u poslednjih nekoliko minuta, ali nema prave prilike. Bilja posle faula nad Azarom dobija žuti karton.19.25 (68.) - Novi žuti karton Ponovo je Bilja meta, ali ga je ovog puta faulirao Alderveireld i to je novi žuti karton.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19.22 (65.) - Romero sprečava autogolGaraj je loše intervenisao prilikom jednog centaršutasa desne strane, ali je golman Romero bio na pravom mestu i sprečava autogol.19.18 (61.) - Udarac FelainijaNovi centaršut Vertongena. Fealini preti glavom, ali lopta ide iznad prečke19.12 (55.) - Iguain trese prečkuVelika prilika za Argentinu. Iguain sjajno prolazi Kompanija, pošto mu je loptu probacio kroz noge, i snažno šutira, ali pogađa samo prečku. Kurtoa je već bio savladan.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19.11 (54.) - Mesi gađa drugu stativuMesi je dobro izveo slobodan udarac, ali Kurtoa interveniše na drugoj stativi i vrhovima prstiju izbacuje loptu u korner.19.10 (53.) - Žuti kartonAzar dobija žuti karton posle novog prekršaja nad Biljom.19.09 (52.) - Nema Gaučosa u kaznenom prostoruPosle sjajnog prodora Mesija Laveci oštro centrira s leve strane, ali lopta proleće kroz kazneni prostor.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19.08 (51.) - Iguain izblokiranIguain je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta pogodila Van Bujtena i zamalo prevarila Kurtou.19.07 (50.) - Mirno u nastavkuNema uzbuđenja u prvim minutima drugog poluvremena. Za sada se igra neobično mirno.19.03 (46.) - Počelo je drugo poluvremeNastavljen je meč Argentina - Belgija. Gaučosi su krenuli sa centra na startu drugih 45 minuta igre.II poluvreme

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.47 - Kraj prvog poluvremenaZavršeno je prvo poluvreme na c. Argentina od 8. minuta vodi protiv Belgije sa 1:0, golom Iguaina. U nastavku meča nije bilo puno prilika, ali se Di Marija povredio u 33. minutu pa ga je zamenio Perez.18.41 (42.) - Begija pretiVertongen je ponovo dobro centrirao, ali Miralas glavom šutira pored goal. Bio je to dobar napad Belgijanaca.18.38 (39.) - Slobodan udarac za ArgentinuMesi je sakrio loptu od defanzivaca Belgije i uspeva da iznudi prekršaj na ivici kaznenog prostora. Kapiten Argentine je izveo prekid, ali lopta ide zamalo iznad prečke.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.32 (33.) - Di Marija povređenPrinudna izmena u selekciji Argentine. Di Marija se ozbiljnije povredio, pa je u igru ušao Perez. 18.31 (32.) - Ponovo KompaniJoš jednom je Vinsent Kompani bio na pravom mestu i otklanja opasnost posle centaršuta s leve strane.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.27 (28.) - Kompani blokira Di MarijuMesi je proigrao Di Mariju koji šutira, ali kapiten Belgije blokira njegov pokušaj. Argentinac je posle udarca ostao da leži na travi i drži se za desnu prednju ložu.18.24 (25.) - Belgijanci napadajuPokušavaju Belgijanci da nađu put do gola Argentine, ali za sada je sve to slabo. Nema prave prilike.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

ž18.16 (17.) - Garaj ispred Oriđija

Dobar napad Belgije po levoj srani. Vertongen je odlično centrirao, ali Garaj interveniše glavom ispred Oriđija i izbacuje loptu u korner. 18.12 (13.) - Pokušaj De BrujneaDe Brujne je šutirao sa distance, ali je bio veoma neprecizan.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.07 (8.) - Gooooool Argentina vodi 1:0!Belgijanci su izgubili loptu na sredini terena, a Mesi je dugo tražio pravo rešenje i na kraju prosleđuje loptu do Di Marije na desnoj strani. On odmah traži Maskerana, ali se lopta odbija do Iguaina koji sa ivice kaznenog prostora hvata volej iz prve i pogađa sam ugao gola. Kurtoa se nija ni pomerio.18.02 (3.) - Kompani intervenišePrvi dobar napad Argentine zaustavlja kapiten Belgije Vinsent Kompani. Posle centaruta Lavecija s leve strane lopta je išla ka Iguainu, ali Kompani otklanja opasnost.18.00 (1.) - Počela je utakmicaPočeo je treći meč četvrtfinala Mundijala. Duel Argentine i Belgije je ujednoduel najstarije i najmlađe selekcije na Svetskom prvenstvu.

17.00 - Startne postaveArgentina: Romero, Zabaleta, Garaj, Demikelis, Basanta, Maskerano, Bilja, Di Marija, Laveci, Iguain, Mesi. Belgija: Kurtoa, Alderveireld, Kompani, Van Bujten, Vertongen, Felaini, Vitsel, De Brujne, Azar, Oriđi, Miralas.

Fudbaleri Argentine i Belgije sastaju se u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Brazilu.Utakmica se igra od 18.00h na "Nacionalnom stadionu Brazilija". Glavni sudija meča je Italijan Nikola Ricoli, a pomagaće mu zemljaci Renato Faverani i Andrea Stefani, dok je četvrti arbitar Australijanac Bendžamin Vilijams. Argentina je takmičenje u Grupi F završila na prvom mestu sa maksimalnih devet poena. Gaučosi su, na startu Mundijala, pobedili selekciju Bosne i Hercegovine sa 2:1, u drugom kolu su savladali Iran sa 1:0, dok su u poslednoj rundi bili bolji od Nigerije rezultatom 3:2. Argentinci su u osmini finala, tek u produžecima, golom Anhela di Marije u 118. minutu, slomili otpor Švajcaraca za minimalnih 1:0. Belgijanci su, posle tri pobede, takođe imali maksimalnih devet bodova u Grupi H. U prvom kolu savladali su Alžir sa 2:1, a zatim i Rusiju sa minimalnih 1:0, a istim rezultatom su, u poslednjem kolu, pobedili i Južnu Koreju. Međutim i Belgijanci su imali puno problema u prvom meču nokaut faze takmičenja. Crveni đavoli su savladali selekciju SAD tek posle produžetaka, rezultatom 2:1. Ovo je peti međusobni duel reprezentacija Argenitne i Belgije. Gaučosi vode u pobedama sa 3:1. Pobednika ovog meča u polufinalu Mundijala, očekuje okršaj sa boljim iz duela Holandija - Kostarika, koji se igra u Salvadoru od 22.00h.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track