NOVA DRAMA: Mesi i Di Marija spasli Argentinu u 118. minutu produžetka

Švajcarska nije izdržala

NOVA DRAMA: Mesi i Di Marija spasli Argentinu u 118. minutu produžetka

Brazil 2014 -
Fudbaleri Argentine savladali su Švajcarsku rezultatom 1:0 u osmini finala Svetskog prvenstva u Brazilu. Jedini gol na meču postigao je Di Marija u 118. minutu utakmice na asistenciju Mesija

SAO PAULO - Fudbaleri Argentine savladali su Švajcarsku rezultatom 1:0 u osmini finala Svetskog prvenstva u Brazilu.Gaučosi su do četvrtfinala stigli tek posle produžetaka, golom Anhela di Marije u 118. minutu. Njemu je asistirao kapiten Argentine Lionel Mesi. Samo minut kasnije Švajcarska je mogla do izjednačenja, ali Džemaili nije imao sreće pošto posle kornera Rodrigeza pogađa samo stativu, a zatim nespretno šale loptu u gol-aut.Argentinu u četvrtfinalu Mundijala očekuje duel sa Belgijom koja je takođe posle produžetaka savladala selekciju SAD sa 2:1. To je bio sedmi međusobni duel reprezentacija Argentine i Švajcarske. Gaučosi i dalje ne znaju za poraz protiv Švajcaraca, s obzirom na to da su, do sada, upisali pet pobeda uz dva remija. TOK MEČA

20.34 - Kraj utakmice!Argentina je u četvrtfinalu Mundijala. Sudija Jonas Erikson označio je kraj meča. Argentina je savladala Švajcarsku sa minimalnih 1:0, golom Anhela di Marije u 118. minutu. Gaučose u četvrtfinalu Mundijala očekuje duel sa boljim iz susreta Belgija - SAD.20.33 (125.) - Šaćiri pogađa živi zidGaraj dobija žuti karton posle faula nad Šaćirijem na ivici kaznenog prostora. Šaćiri je preuzeo odgovornost i izveo slobodan udarac sa oko 17 metara udaljenosti, ali pogađa živi zid Argentine.20.29 (121.) - Stativa za ŠvajcarskuŠvajcarci su pogodili stativu posle kornera Rodrigeza. Džemaili je sa dva metra pogodio stativu, lopta mu se vratila u noge, ali je on nespretno šalje u gol-aut. 20.26 (118.) - Gooooool, Argentina vodi 1:0!Mesi je ponovo povukao kontru, a zatim pravovremeno dodaje loptu Di Mariji koji sa desne strane pogađa dalji ugao. Argentina je jednom nogom u četvrtfinalu Mundijala.

20.20 (112.) - Dva pokušaja Di MarijePrvi udarac Di Marije blokirao je Đuru, a posle novog kornera fudbaler Real Madrida šutira visoko preko gola20.17 (109.) - Šansa za ArgentinuDi Marija sjajno šutira sa ivice šesnesterca, ali golman Benjaljo po ko zna koji put večeras odlično interveniše.20.14 (106.) - Poslednjih 15 minutaPočeo je drugi produžetak na "Areni Sao Paulo". Selekcije Argentine i Švajcarske imaju još 15 minura da postignu gol i izbegnu penale.20.12 - Kraj prvog produžetkaObe reprezentacije su odigrale mirno i kalkulisano u prvom produžetku, pa nije bilo pravih prilika.

20.00 (97.) - Udarac ŠaćirijaPokušao je Šaćiri da iznenadi golmana Romera udarcem iz daljine, ali nije bio precizan.19.57 (94.) - Brani BenaljoPalasio je dobro zahvatio loptu glavom na prvoj stativi, ali je golman Švajcarske i ovog puta bio na pravom mestu.19.54 (91.) - Počeo je prvi produžetak Igraće se dva produžetka od po 15 minuta, a ukoliko rezultat i posle 120 minuta igre bude izjednačen izvodiće se penali.19.50 - Federer sve nervozniji

19.48 - Igraće se produžeciPosle regularnih 90 minuta igre nije bilo golova. To znači da ćemo po četvrti put na Mundijalu u Brazilu gledati produžetke.19.44 (90.) - Roho seče kontruPotencijalono opasan kontranapad Švajcarske grubim prekršajem zaustavlja Roho i dobija žuti karton.19.43 (89.) - Mesi pravi lom u odbraniPonovo je Mesi bio u nezadrživom prodoru, na kraju je pokušao da asistira, ali odbrana Švajcarske još jednom interveniše u poslednjem trenutku.19.39 (85.) - Ređaju se neprecizni udarciArgentinci konstantno napadaju, ali se njihovi napadi uglavnom završavaju nepreciznim udarcima. S druge strane Švajcarci gotovo i ne prelaze na protivničku polovinu terena.19.32 (78.) - Mesi još jednom pretiDefanzivci Švajcarske sve teže izlaze na kraj sa naletima Gaučosa. Mesi je sjajno prošao i šutirao, ali je golman Benaljo opet bio uspešniji, a odbrana izbacuje loptu u korner.

19.29 (75.) - Nova prilika za ArgentinuRezervista Palasio je šutirao na gol Švajcarske, ali je i on bio neprecizan.19.26 (72.) - Novi žuti kartonFernandes dobija žuti karton posle oštrog prekršaja.19.23 (69.) - Prekršaj DrmićaBilo je opasno pred golom Argentine. Drmić je bio u duelu sa Rohom, koji uspeva da iznudi prekršaj reprezentativca Švajcarske. 19.21 (67.) - Ofanziva GaučosaPosle jednog dužeg napada Argentine lopta dolazi do Mesija koji sa distance tuče za malo preko gola.

19.16 (62.) - Najbolja prilika za ArgentinuIguain je bio veoma blizu gola. Odlično je šutirao glavom, ali golman Benaljo krajnjim naporom prebacuje loptu preko prečke.19.13 (59.) - Sjajna odbrana BenaljaArgentina je sve opasnija. Mesi proigrava Lavecija, koji prosleđuje loptu do Roha koji šutira iz prve. Benaljo brani.19.11 (57.) - Rodrigez blokira udaracDi Marije je ponovo bio u povoljnoj poziciji, ali je njegov pokušaj sa desne strane blokirao Rodrigez.19.05 (51.) - Pokušaj DrmićaŠvajcarska je još jednom zapretila. Ovog puta šutirao je Drmić, ali lopta odlazi preko gola.

19.04 (50.) - Romero brani slobodan udaracŠaćiri je stavio na muke golmana Romera. On je direktno šutirao na gol iz slobodnog udarca sa desne strane, ali golman Argentine uz dosta problema brani taj udarac.19.01 (47.) - Blokiran udarac IguainaArgentina je ofanzivno počela drugo poluvreme. Posle centaršuta s leve strane pokušao je Iguain, ali ga Đuru blokira i izbacuje loptu u korner.19.00 (46.) - Počelo je drugo poluvremeFudbaleri Švajcarske su izveli početni udarac. U poluvremenu nije bilo izmena.18.50 - Federer navija za Švajcarsku

II poluvreme

18.45 (46.) - Kraj prvog poluvremenaZavršeno je prvo poluvreme na "Areni Sao Paulo". U prvih 45. minuta nije bilo golova, a Švajcarska je u tom periodu propustila dve najbolje prilike.18.40 (41.) - Slab udarac Di MarijeMesi je ponovo promešao odbranu Švajcarske i dodaje loptu Di Mariji koji šutira, ali to čini nedovoljno jako.18.38 (39.) - Romero braniŠaćiri je posleo loptu u prazan prostor ka Drmiću. Romero je odlučio da ostane na golu, a Drmić iz povoljne pozicije pokušava da lobuje golmana Argentine koji lako hvata loptu.18.35 (36.) - Prvi žuti kartonLaveci je prvo prošao Šaćirija, a zatim uspeva da proturi loptu kroz noge Džaki koji ga grubo falulira i dobija žuti karton.

18.34 (35.) - Slobodan udarac ŠaćirijaŠaćiri je uputio opasan centaršut sa desne strane, ali Romero sjajno boksuje loptu i otklanja opasnost.18.28 (29.) - Uzvraća ArgentinaIguain je šutirao iskosa, ali golman Benaljo brani. Već u sledećem minutu, posle kornera Di Marije, Garaj slabo zahvata loptu koja ide pored gola.18.27 (28.) - Najbolja prilika za ŠvajcarskuŠaćiri je sjajno prošao po desnoj strani i šalje loptu na penal do Džake koji šutira po zemlji u Romera.

18.24 (25.) - Iguain šutira preko golaMesi je izveo slobodan udarac, a najviši u skoku je bio Iguain. Međutim, on šutirta preko gola.18.23 (24.) - Borba na sredini terenaVelika borba se vodi na sredini terena. Argentina pritiska Švajcarce koji teško iznose loptu. Igra se oštro na obe strane, ali za sada nema žutih kartona.18.19 (20.) - Sjajan prodor MesijaMesi je na desnoj strani lako prošao pored Behramija i Rodrigeza, ali ga Švajcarci sustižu u poslednjem trenutku. Iako je kapiten Argentine završio na zemlji sudija Jonas Erikson ništa ne svira.

18.14 (15.) - Argentina forsira levu stranuFudbaleri Argentine za sada napadaju isklučivo po levoj strani. Igra se agresivno na obe strane, ali za sada nema pravih prilika.18.09 (10.) - Gaučosi traže priliku posle prekidaArgentina je do sada u dva navrata zapretila centaršutevima posle prekida, ali odbrana Švajcarske rutinski interveniše.18.07 (8.) - Dobar napad ŠvajcarskePosle dobrog napada po levoj strani Šaćiri je iznudio korner, a u nastavku akcije preko fola šutira Inler.

18.00 (1.) - Počela je utakmicaPočeo je pretposlednji duel osmine finala na Mundijalu u Brazilu između selekcija Argentine i Švajcarske. Pobednika ovog meča, u četvrtfinalu Mundijala, očekuje duel sa boljim iz susreta Belgija - SAD.17.45 - Selektoru Švajcarske Hicfeldu preminuo bratSelektoru Švajcarske Otmaru Hicfeldu (65) uoči današnjeg meča protiv Argentine u osmini finala Mundijala stigla je tužna vest - preminuo je njegov brat Vinfrid Hicfeld (82).17.40 - Startne postaveArgentina: Romero; Fernandez, Garaj, Zabaleta, Roho, Gago, Maskerano, Di Marija, Laveci, Mesi, Iguain. Švajcarska: Benaljo, Lihštajner, Đuru, Rodrigez, Šar, Inler, Džaka, Behrami, Mehmedi, Drmić, Šaćiri.

Fudbaleri Argentine i Švajcarske igraju pretposlednji meč osmine finala na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Utakmica se igra od 18.00h na "Areni Sao Paulo". Glavni sudija meča je Šveđanin Jonas Erikson, a pomagaće mu zemljaci Matijas Klasenijus i Danijel Varnmark, dok je četvrti arbitar Norvežanin Svein Odvar Moen.Argentina je takmičenje u Grupi F završila na prvom mestu sa maksimalnih devet poena. Gaučosi su, na startu Mundijala, pobedili selekciju Bosne i Hercegovine sa 2:1, u drugom kolu su savladali Iran sa 1:0, dok su u poslednoj rundi bili bolji od Nigerije rezultatom 3:2. S druge strane, Švajcarska je zauzela drugo mesto u Grupi E, iza reprezentacije Francuske. Švajcarci su u prvom meču savladali Ekvador sa 2:1, zatim su ubedljivo poraženi od Francuske rezultatom 5:2, dok su u trećem kolu pobedili Honduras sa 3:0. To je sedmi međusobni duel reprezentacija Argentine i Švajcarske. Gaučosi ne znaju za poraz protiv Švajcaraca, s obzirom na to da su, do sada, upisali četiri pobede i dva remija. Pobednika ovog meča, u četvrtfinalu Mundijala, očekuje duel sa boljim iz susreta Belgija - SAD. Taj meč se igra u utorak, u Salvadoru od 22.00h.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track