NIŠTA OD FUDBALA: Murinjov bunker zaustavio moćni Atletiko
Foto: Fonet

Bez golova u Madridu

NIŠTA OD FUDBALA: Murinjov bunker zaustavio moćni Atletiko

Fudbal -
Fudbaleri Atletiko Madrida i Čelsija igrali su nerešeno 0:0, u prvom meču polufinala Lige šampiona

MADRID - Fudbaleri Atletiko Madrida i Čelsija igrali su nerešeno, bez golova, u prvom meču polufinala Lige šampiona. Uprkos stalnim napadima domaćih fudbalera izabranici Žozea Murinja uspeli su da izbegnu poraz na stadionu "Visente Kalderon". Utakmicu u Madridu pored lošeg fudbala obeležile su i povrede dvojice igrača Čelsija, golmana Petra Čeha i kapitena Džona Terija.

http://www.youtube.com/watch?v=2GnBU_nHBRA
Čelsi je u Madridu bio oslabljen neigranjem povređenih Samjuela Etoa i Edena Azara, dok srpski internacionalac Branislav Ivanović nije bio u timu zbog žutih kartona.Revanš je za osam dana na "Stamford Bridžu" u Londonu.U sredu je na programu drugo polufinale između Reala i aktuelnog šampiona Evrope Bajerna. Taj meč se takođe igra u Madridu.

Tekstualni prenos

23:40 - Gabi: Nismo zadovoljni Kapiten fudbalera Atletika Gabi rekao je da njegova ekipa nije zadovoljna rezultatom 0:0 u meču protiv Čelsija. "Ne, nismo zadovoljni... Znali smo da će se braniti.. Ovaj dvomeč je i dalje otvoren", rekao je kratko Gabi posle meča.

23:36 - Čeh iščešio rame i završio sezonuGolman Čelsija Petr Čeh isčašio je rame meču protiv Atletiko Madrida i propustiti će ostatak sezone, objavili su britanski mediji.

(22.44) - Završena je utakmica na stadionu "Visente Kalderon"Posle skoro šest minuta sudijske nadoknade utakmica je završena bez golova. Čelsijev bunker je izdržao sve napade fudbalera Atletika i u London se vraća sa obećavajućih 0:0. (22.38) 90. minut - Istekao je 90. minutArbitar Jonas Erikson produžio je i drugo poluvreme za pet minuta, zbog velikog broja prekida.

(22.36) 88. minut - Kejhil spasio Čelsi Najbolja prilika za Atletiko. Kostu je šutirao glavom, ali je Kejhil zaustavio njegov pokušaj na gol liniji i tako sprečio siguran gol.(22.33) 85. minut - Garsija ne koristi poslednju priliku Garsija je ponovo bio na pravom mestu posle centaršuta, ali je još jednom bio neprecizan. To je ujedno bila njegova poslednj šansa na utakmici pošto ga je zamenio David Vilja.(22.22) 75. minut - Koškanje i žuti kartoniDošlo je do koškanja na sredini terena posle igranja rukom Lamparda. Lampard nije dobio drugi žuti karton, ali su zato opomenuti Gabi i Mikel, koji će propustiti revanš.

(22.20) 73. minut - Džon Teri povređenDžon Teri je zbog povrede stopala morao da napusti igru. Njega je na terenu zamenio Šurle. (22.07) 60.minut - Čelsijev bunker se držiI dalje nema golova u prvom meču polufinala Lige šampiona. Fudbaleri Čelsija uspešno odolevaju svim napadima igrača Atletika.

(21.56) 49. minut - David Luiz na zemljiFudbaleri Čelsija počeli su da "kradu vreme" već na startu drugog poluvremena. Dijego je bio u vazdušnom duelu sa Davidom Luizu, koji je zatim bez evidentnog razloga ostao da leži na zemlji. On je na kraju na terenu dobio i medicinsku pomoć, što su navijači Atletika ispratili zvižducima (21.53) 46.minut - Utakmica je nastavljenaGosti su krenuli sa centra. Ostaje da se vidi da li će fudbaleri Atletika u nastavku uspeti da razbiju bunker koji je postavio Žoze Murinjo.

II poluvreme21.37 - Kraj prvog poluvremenaU prvih 45 minuta igre nije bilo golova na stadionu Visente Kalderon. Atletiko je igrao bolje, domaći tim je imao daleko veći posed lopte i mnogo više šansi. Fudbaleri Atletika su čak deset puta šutirali na gol rivala, koji se u prvom delu igre koncentrisao isključivo na odbranu. Fudbaleri Čelsija u tom periodu upisali samo dva udarca.(21.33) 45. minut - Četiri minuta nadoknadeArbitar Jonas Erikson produžio je prvo poluvreme za četiri minuta pošto je bilo puno prekida, a povređenom Čehu se ukazivala i lekarska pomoć pre nego što je napustio igru u 17. minutu.

(21.22) 35. minut – Simeone zadovoljan Trener Atletika zadovoljan je igrom svojih pulena. Domaći tim konstantno preti, a poslednji pokušaj imao je Suares sa 20 metara. Lopta je prošla za malo pored desne stative.

(21.06) 19. minut - Novi pokušaj KošteKoke je izveo korner, a Kosta odlično skočio, ali nije uspeo da dobro zahvati loptu. Nema promene rezultata.(21.04) 17. minut - Povreda ČehaU 15. minutu Gabi je direktno iz kornera gađao gol. Petr Čeh je sačuvao svoju mrežu, ali se povredio i mora da napusti igru. Na teren će 41-godišnji Mark Švarcer. To je njegov tek drugi nastup u Ligi šampiona.

(20.57) 10. minut - Žestoko od startaU uvodnim trenucima vodi se velika borba na sredini terena. Posed lopte je ubedljivo na strain Atletika, ali za sada nema velikih uzbuđenja.

(20.47) 2. minut - Atletiko prvi pretiFudbaleri Atletika pvi su imali šansu. Šutirao je Dijego posle dodavanja Dijega Košte, ali nema promene rezultata.(20.46) 1. minut - Utakmica je počelaPočelo je prvo polufinale Lige Šampiona između madridskog Atletika i londonskog Čelsija. Domaći navijači su napravili sjajnu atmosferu na stadionu "Visente Kalderon".

20.30 - Dobrodošli na Kurir sport!Uskoro počinje prvo polufinale Lige šampiona između Atletika i Čelsija. Evo sastava timova:Atletiko Madrid: Kurtoa, Huanfran, Godin, Miranda, Filipe Luiz, Suarez, Gabi, Koke, Raul Garsija, Dijego, Dijego Košta.Čelsi: Čeh, Aspilikueta, Kejhil, Teri, Kol, David Luiz, Ramireš, Mikel, Lampard, Vilijan, Tores.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track