BAJERN PRVAK EVROPE: Roben šokirao Borusiju minut pre kraja
Foto: REUTERS

Tuga za Subotića

BAJERN PRVAK EVROPE: Roben šokirao Borusiju minut pre kraja

Fudbal -
Na stadionu Vembli u Londonu igra se finale Lige šampiona u kome se sastaju nemački timovi Bajern iz Minhena i Borusija iz Dortmunda
1 / 7 Foto: REUTERS

LONDON - Fudbaleri Bajerna iz Minhena peti put u istoriji osvojili su Ligu šampiona!

Bavarci su do pobede nad Borusijom iz Dortmunda rezultatom 2:1 (0:0) stigli golovima Marija Mandžukića u 60. i Arjena Robena u 89. minutu, dok je jedini pogodak za tim iz Dortmunda postigao Ilkan Gundogan u 68. minutu iz penala.

Reprezentativac Srbije Neven Subotić odigrao je celu utakmicu za Borusiju Dortmund na stadionu "Vembli" u Londonu.

Bavarskom klubu ovo je peta titula šampiona Evrope, a prva posle 2001. godine. Ujedno, ovo je Bajernu prvi trofej u LŠ posle dva izgubljena finala 2010. i 2012. godine.

Večerašnje finale bilo je prvo u istoriji u kojem su o tituli prvaka Evrope odlučivala dva nemačka kluba.

BAJERN - BORUSIJA 2:1 (0:0)

Stadion: Vembl, gledalaca: 90.000

Sudija: Nikola Ricoli (Italija)

Strelci: Mandžukić 60., Roben 89. - Gundogan 68p

BAJERN (4-2-3-1) Nojer - Lam, Boateng, Dante, Alaba - Švajnštajger, Martinez - Roben, Miler, Riberi - Mandžukić.BORUSIJA (4-2-3-1): Vajdenfeler - Pišček, Subotić, Humels, Šmelcer - Bender, Gundogan - Groskrojc, Rojs, Blaščikovski - Levandovski.

TOK MEČA

2. POLUVREME

KRAJ UTAKMICE!!!

89. minut - GOOOL!!! Roben donosi Bajernu minut pre kraja novo vođstvo, verovatno i titulu!!! Posle jedne dubinske lopte, Riberi je petom proigrao Robena, ovaj je između trojice igrača Borusije uleteo u šesnaesterac i maestralno matirao Vajdenfelera.87. minut - Švajnštajger je mogao da dovede Bajern u vođstvo! Miler je propustio loptu svom saigraču koji je šutirao sa ivice šesnaesterca, lopta je bežala od golmana ka stativi, ali je Vajdenfeler uspešno intervenisao.77. minut - Opasan kontranapad Bajerna, Miler i Subotić su bili u kontaktu76. minut - Nova odbrana Vajdenfelera posle šuta Alabe.74. minut - Levandovski je postigao fantastičan pogodak, ali je Ricoli poništio gol jer je Poljak prethodno igrao rukom.71. minut - Neven Subotić izbacuje loptu sa same gol linije i spasava Borusiju! Prethodno je Miler predriblao golmana Vajdenfelera, uputio loptu ka praznom golu, sa suprotne strane je natrčavao Roben koji je želeo da overi novo vođstvo Bajerna, ali je Subotić uklizao i spasao svoj tim.69. minut - Opasan kontranapad Borusije, Blaščikovski je stigao do ivice šesnaesterca Bajerna, potom vratio loptu u sredinu ka Humelsu, ovaj šutira, ali iznad prečke. Mogla je Borusija i bolje da izvede ovaj napad.68. minut - GOOOL!!! Gundogan iz penala donosi izjednačenje - 1:1!!!67. minut - PENAL za Borusiju! Dante je udario đonom Rojsa, koji je bio u prodoru, a sudija Ricoli pokazuje na belu tačku!60. minut - GOOOL! Mario Mandžukić dovodi Bajern u vođstvo! Sjajna akcija Riberija i Robena, Francuz je između trojice igrača proturio loptu do Holanđanina, ovaj zavrnuo sa ivice peterca pored golmana Vajdenfelera, a Mandžukiću nije bilo teško da zatrese mrežu Borusije. Pravo niotkuda gol za Bajern.58. minut - Nova prilika za Bajern, Mandžukić posle kornera nije dobro zahvatio loptu.47. minut - Prva je pripretila Borusija, Rojs je centrirao, Nojer je bio na mestu.46. minut - Počelo je drugo poluvreme, nema izmena u Bajernu i Borusiji.

1. POLUVREME

Kraj prvog poluvremena. Obe ekipe propustile su brojne prilike da postignu pogodak, ali su golmani Nojer i Vajdenfeler dominirali tokom prvih 45 minuta. Ovo je 22. put u istoriji finala ovog takmičenja da na poluvremenu nije bilo golova.

42. minut - Velika prilika za Robena, Humels je napravio veliku grešku, Robern je iznenada ostao sam ispred Vajdenfelera, ali je gomlana Borusije lopta pogodila u lice.38. minut - Neprelazni Neven Subotić. Pokušao je Roben sa desne strane, ušao u peterac, ali je Subotić bio uspešan.35. minut - Ponovo sjajni Nojer. Levandovski je izbio sam ispred golmana Bajerna, ali nije uspeo da ga matira.30. minut - Roben je promašio jedan na jedan sa Vajdenfelerom! Iznenada se holandski napadač našao iskosa sa desne strane sam ispred golmana Borusije, ali je Vajdenfeler odbranio.28. minut - Dante dobija prvi žuti karton na meču. Isprečio se ispred Rojsa i na nepropisan način zaustavio kontru Borusije.26. minut - Kakva prilika za Bajern! Mandžukić je sačekao centaršut Martineza, šutirao, Vajdenfeler je vrhovima prstiju zahvatio loptu koja je pogodila prečku i otišla u korner.21. minut - Dominacija Borusije, Bender je šutirao sa petnaestak metara posle odlične akcije žuto-crnih, ali je Nojer ponovo na mestu.19. minut - Dortmund konkretniji, Nojer spasava Bavarce. Rojs je između tri odbrambena igrača Bajerna uspeo da se izbori za prostor da šutira, golman Bajerna šalje loptu u korner.14. minut - Najveća prilika na meču do sada. Blaščikovski je šutirao sa sedam-osam metara, a Nojer je nogom odbranio i poslao loptu u korner. Rojs je prethodno prošao po desnoj strani i odlično centrirao.13. minut - Levandovski je veoma raspoložen za igru, i to je ponovo pokazao u dva navrata. Prvo je prošao po levoj strani, ali je dao predug for, da bi samo koji trenutak kasnije opalio po lopti sa oko 25 metara, a Nojer je krajnjim naporom izvadio loptu ispod prečke i poslao je u korner.11. minut - Prvi pravi pokušaj u finalu, Blaščikovski je šutirao sa oko 15 metara, ali preko gola.10. minut - Dodavali su se Roben i Miler na ivici šesnaesterca Borusije, ali je njihovu akciju prekinuo Subotić.6. minut - Borusija ima nešto više loptu u nogama, rezultat toga je i drugi korner za crno-žute. Humels je centrirao, a Boateng izbacio loptu u korner. Nojer je siguran.3. minut - Prvi korner na utakmici, zaradio ga je Levandovski. Napadač Borusije je primio loptu u šesnaestercu Bajerna, pokušao volej udarcem, ali je izblokiran. Ništa od šanse posle kornera.1. minut - Bajern je izveo početni udarac. Bavarci će u prvom poluvremenu napadati ka golu iza kojeg su smešteni navijači Borusije.

http://www.youtube.com/watch?v=uCbnJ3IRrkk
http://www.youtube.com/watch?v=0hP65tCO6y4
http://www.youtube.com/watch?v=SOmqHVuPgyY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track