BARSELONA I KAMP NOU PLAČU: Atletiko izvojevao bod i uzeo titulu u Španiji

Šampioni posle 18 godina

BARSELONA I KAMP NOU PLAČU: Atletiko izvojevao bod i uzeo titulu u Španiji

Fudbal -
Fudbaleri Alletika novi su prvaci Španije pošto su u poslednjem kolu Primere igrali nerešeno sa Barselonom (1:1) na stadionu Kamp Nou

BARSELONA - Fudbaleri Alletika novi su prvaci Španije pošto su u poslednjem kolu Primere igrali nerešeno sa Barselonom (1:1) na stadionu Kamp Nou. Barsa je povela golom Aleksisa Sančeza u 33. minutu, ali je Godin pogotkom u 49. minutu doneo titulu Madriđanima. To je prva titula za Atletiko u poslednjih 18 godina. Jorgandžije su poslednji put bile šampioni 1996. godine, a ovo im je jubilarna deseta titula.Madriđani su na na kraju prvenstvenu trku završili sa tri boda više od Katalonaca.

Trener fudbalera Atletka Dijego Simeone rekao je po osvajanju titule u Primeri da je ključ uspeha tima iz Madrida bio rad.

„Ključ uspeha je bio rad. Ovo je jedan od najvažnijih dana u istoriji Atletika – osvajanje titule na terenu Barselone. Zahvaljujem igračima, kao i ostalima koji su verovali u nas, poput Mikelanđela Hila, Enrika Sereza i Luisa Aragonesa. Rekao sam igračima na poluvremenu da igramo dobro i da su nas samo povrede malo poremetile, ali da to moraju da zaborave. Znao sam da možemo da izjednačimo rezultat. Ovacije i čestitke posle meča pokazale su kakva je Barselona. Zaista se radujem zbog uspeha, ali sada moramo da se spremimo za finale Lige šampiona“, rekao je Simeone.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČAII poluvreme19.53 - Atletiko je novi šampion Španije!

http://www.youtube.com/watch?v=5jmWjaUbTd4
Sve je gotovo. Atletiko je uspeo da izbegne poraz na gostovanju u Barseloni i da osvoji prvu šampionsku titulu još od 1996. godine. Počinje veliko slavlje Madriđana, ali navijači Barselone nove šampione Španije nagrađuju aplauzom i ovacijama i tako čime pokazuju da poštuju bolje.19. 53 (90.+2) - Poslednja prilika za KatalonceBarsa ima korner u dramatičnoj završnici i to će biti poslednja prilika za domaći tim. I golman Pinto je u kaznenom prostoru, ali se Atletiko još jednom odbranio.19.51 (90. minut) - Barsa ima još tri minuta da postigne gol Utakmica je produžena još tri minuta. Barsa mora da postigne gol ako želi da odbrani titulu. Nemaju ideju domaći fudbaleri, a Atletiko se grčevito brani19.46 (85. minut) - Sve manje nade za Barselonu Vreme curi za domaći tim koji nikako ne uspeva da ozbiljnije ugrozi gol Atletika. Gosti deluju veoma sigurno i povremeno prete iz kontranapada.
Foto: AP
Foto: AP

19.41 (80. minut) - Kurtoa spašava Madriđane

Probao je Alveš sa 25 metara da iznenadi golmana Kurtou. Čuvar mreže Atletika bio je na mestu i izbija loptu preko prečke u korner.19.34 (73. minut) - Song rukom seče kontru AtletikaMorao je Song nekako da zaustavi kontranapad igrača Atletika i rukom zaustavlja loptu. On zbog toga dobija žuti karton. Sve je manje vremena za Barsu.19.25 (64. minut) - Mesi trese mrežu iz ofsajdaMesi trese mrežu Atletika, ali je drugi pogodak Barselone odmah poništen zbog očiglednog ofsajda Argentinca. P 19.16 (56. minut) - Nova povreda, Buskets mora van terena Nova povreda na utakmici.Posle dve prinudne izmene u redovima gostujuće ekipe, sada je Barselona u problemu. Buskets se povredio, u igri je Song. 19.09 (49. minut) - Gooooool, Atletiko stiže do izjednačenja 1:1!Godin je utišao "Kamp Nou". Fudbaleri Atletika pogotkom krunišu veliku ofanzivu koja traje od početka drugog poluvremena. Godin glavom trese mrežu posle kornera Gabija. Madriđani su ponovo lideri na tabeli.

http://www.youtube.com/watch?v=WHG_8K3rIK4
19.08 (48. minut) - Nova prilika za Vilju 19.06 (46. minut) - Nastavljena je utakmica, stativa za Atletiko
Foto: AP
Foto: AP

I poluveme18.50 - Kraj prvog poluvremenaFudbaleri Barselone odlaze na odmor sa rezultatom koji im donosi novu titulu u Primeri. Ktalonci su se sada izjednčili po broju bodova sa Atletikom, ali sa ovim rezultatom imaju bolji međusobni skor i to im garantuje titulu.18.46 (45. minut) - Igraće se još tri minuta Atletiko je opasniji u završnici prvog poluvremena, ali defanzivci Barselone za sada uspevaju da izađu na kraj sa napadima gostiju. Prvo poluvreme je produženo za tri minuta.18.27 (36. minut) - Gosti gube živcePopuštaju živci igračima Atletika. Posle dve povrede i iznenadnog gola Barselone gosti gube konce. U takvoj situaciji Godin i Tijago jedan za drugim dobijaju žute kartone.18.34 (33. minut) - Gooooool, Barselona vodi 1:0!Aleksis Sančez spektakularnim golom dovodi Barselonu u vođstvu. U proteklih desetak minuta nije bilo uzbuđenja, ali uspavanku na Nou Kampu prekida Aleksis Sančez. Fabregas je poslao loptu ka Mesiju, ali do nje na kraju dolazi Sančez i preciznim udarcem pogađa bliži gornji ugao - Kurtoa je nemoćan.

http://www.youtube.com/watch?v=iQUzPF4Rz7Y
18.23 (22. minut) - Novi peh za goste, povređen je i Turan
Foto: AP
Foto: AP

18.15 (14. minut) - Problem za Atletiko, Kosta mora ven terena Dijego Kosta zbog povrede zadnje lože ne može da nastavi meč. Brazilac je samo stao u kontranapadu i zatražio izmenu. Na terenu je Adrijan

18.12 (11. minut) - Uzvraća Atletiko, panika u kaznenom prostoru BarseGabi pronalazi Turana u kaznenom prostoru, a on ubacuje loptu u peterac, gde je Pike panično izbacuje loptu u korner.18.08 (7. minut) - Prvi udarac na mečuBarselona prva preti. Prvi udarac u okvir gola uputio je Adrijano, ali sa 18 metara šutira direktno u golmana Kurtou.18.06 (5.minut) - Oštar početakVodi se velika borba na terenu, a Pike već u petom minutu dobija prvi žuti karton. Bio je to nešto oštriji start, a sudija ga opominje bez mnogo razmišljanja. 18.02 (1. minut) - Počela je utakmica na stadionu Kamp NouCela sezona u Primeri svodi se na predstojećih 90 minuta. Atletiko traži bar bod u duelu sa Barselonom, a katalonski klub mora da pobedi ukoliko želi da odbrani titulu šampiona.17.50 - Dobrodošli na Kurir sportMeč Barselona - Atletiko, počinje u 18 časova. Evo sastava timova:

Barselona: Pinto, Alves, Adrijano, Pike, Maskerano, Buskets, Fabregas, Inijesta, Sančez, Pedro, Mesi. Atletiko: Kurtoa, Huanfran, Filipe Luis, Miranda, Godin, Tijago, Gabi, Koke, Turan, Vilja, Kosta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track