Uživo: Barselona - Čelsi
Foto: REUTERS

Liga šampiona

Uživo: Barselona - Čelsi

Fudbal -
Pored dva Barselonina gola potrebno je pomenuti i Mesijevu prečku iz penala i stativu koju je pogodio u drugom poluvremenu. A kada Mesi promašuje onda Barselona gubi...

BARSELONA - Barselona neće braniti titulu šaampionaa Evrope, jer je u revanš meču polufinala odigrala 2:2 protiv Čelsija, što je rezultat koji londonske "plavce" vodi u minhensko finale. Ako je suditi po rezultatu Čelsi je izborio veliku pobedu, ali utakmicu su obeležile porpuštene šanse Barselone i greške njene odbrane. Oba gola Katalonci su primili iz kontranapada i to u zaustavnom vremenu...prvog poluvremena kada je Ramirez lobovao Vladesa i u drugom, kada je Tores izbio sam pred gol Barselone.

Uz poneku polušansu Drogbe, to je ujedno bilo sve štto su naapadaači čelsija uspeli da urade u ovom meču. Glavna borba vodila se pred gholom gostiju, koji su se branili iz petnih žila. Pored dva Barseloonina gola potrebno jee pomeenuti i Mesijevu prečku iz penala i stativu koju je pogodio u drugom poluvremenu. A kada Mesi promašuje onda Barselona gubi...

Prvo poluvreme, dominacija Barse, rezultat Čelsijev

Žestoka borba dva vrhunska fudbalska satava Barselone i Čelsija, koji se bore za finale Lige šampiona donela je pregršt uzbuđenja i lepih poteza. Posle prvih 45 minuta Barselona vodi sa 2:1, ali to je rezultat koji goste iz Londona vodi u minhensko finale.

Posle nekoliko propuštenih prilika Barselona dolazi u vođstvo 1:0. Kuenka je majstorski uposlio Busketsa, koji ne čaaseći čaasa loptu sprovodi u mrežu nemožnog Čeha.

Na drugi pogodak se nije dugo čekalo, pošto se Čelsi potpuno povukao na svoju polovinu terena. Mesi je našao Inijestu koji je s leve strane matirao Čelsijevog golmana 2:0 Barsu

Prethodno je crveni kaarton dobio kapiten Čelsija Džon Teri kojeg je sudija video kako s leđa kolenom udara Sančeza...I baš kad se činilo da su Čelsiju sve lađe potonule, u zaustavnom vremenu Lampard je uputio optu duboko u polje Barselone, koju je dokačio Ramirez i pored zbunjenih Busketsa i Pujola lobujući Valdesa smestio u gol 2:1 za Barsu, ali rezultag koji Čelsi vodi u finale.

Drugo poluvreme: Mesi promašuje Barselona gubi

Ključni momenat utakmice bio je 49. minut, kada najbolji strelac Barse Lionel Mesi nije realizovao penal, nakon što je Didije Drogba srušio u šesnaestercu Seska Fabregasa. Pogodio je prečku i to je u velikoj meri uticalo na dešavanja na terenu, bez obzira što je domaćin i dalje stvarao šanse iz kojih je Mesi u 83. minutu pogodio još i stativu.

U nastavku utakmice "plavci" su se pokazali kao pravi heroji, predvođeni požrtvovanim golmanom Petrom Čehom.

Ginuli su za svaku loptu, zaustavljali kako su znali i umeli silovite napade protivnika, a Čeh je branio i nemoguće. Kako je igra odmicala tim Čelsija je delovao sa više samopouzdanja, dok je Barselonu polako hvatala panika, pa je ispunjeno gledalište prisustvovalo pravoj drami.

Sva nadanja domaćina, međutim, srušio je Fernando Tores nakon samo deset minuta od ulaska u igru. Iskoristio jekontaranad, pretrčao sve čuvare i zaobišao golmana Valdesa za konačnih 2:2 i veliko slavlje saigrača i brojnih pristalica londonskog kluba.

Čelsi se tako drugi put u istoriji plasirao u finale Lige šampiona i u borbi za trofej, 19. maja na "Alijanc areni" u Minhenu, čeka boljeg iz drugog polufinala u kojem u sredu od 20.45 minuta na "Santjago Bernabeu" igraju Real Madrid i Bajern Minhen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track