PREŽIVELI: Brazil tek posle penala savladao hrabri Čile na putu do četvrtfinala
Foto: Reuters

Drama Karioka

PREŽIVELI: Brazil tek posle penala savladao hrabri Čile na putu do četvrtfinala

Brazil 2014 -
Fudbaleri Brazila plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto su u Belo Horizonteu, posle penala, savladali selekciju Čilea sa 4:3.

BELO HORIZONTE - Fudbaleri Brazila prvi su četvrfinalisti Svetskog prvenstva.Brazil je u osmini finala, posle velike drame u Belo Horizonteu i penala, eliminisao reprezentaciju Čilea rezultatom 4:3. Posle 120 minuta igre rezultat je bio izjednačen 1:1. Domaćin je poveo u 18. minutu golom Davida Luiza, ali je Aleksis Sančes izjednačio u 32. minutu. U nastavku utakmice na stadionu "Mineirao" vodila se velika borba, ali su izostali golovi. Brazil je u 55. minutu postigao gol, ali ga je sudija Hauard Veb poništio zbog igranja rukom Hulka. Čile je u poslednjem minutu drugog produžetka pogodio prečku.

Pobednika su na kraju odlučili penali, a tragičar je bio je Gonzalo Hara, koji je u poslednjoj seriji pogodio stativu. U penalima je bilo 3:2. Golove za Karioke postigli su David Luiz, Marselo i Nejmar, dok su neprecizni bili Vilijan i Hulk. S druge strane, strelci za Čile bili su Arangiz i Dijaz, dok su promašili su Pinilja, Aleksis i Hara.Tako se nastavila crna serija Čileanaca u duelima sa Brazilom. Naime, Brazil je i po četvrti put u istoriji izbacio Čile sa Mundijala. Protivnik Brazila u narednoj rundi biće bolji iz susreta Kolumbija – Urugvaj, koji se igra na čuvenoj "Marakani" od 22.00h. TOK MEČA

20.58 - Brazil može da odahneBrazil je prvi učesnik četvrtfinala Mundijala. Domaćin je posle velike drame i penala savladao selekciju Čilea. Protivnik Brazila u narednoj rundi biće bolji iz susreta Kolumbija – Urugvaj.5. serijaHara pogađa stativu, Brazil je u četvrtfinaluNejmar vara Brava, Brazil vodi - 4:34. serijaDijaz vraća Čile u život - 3:3Hulk snažno šutira po sredini gola, Bravo brani - 3:23. serijaArangiz skida paučinu i smanjuje prednost Brazila - 3:2Marselo trese mrežu, Brazil vodi - 3:12. serijaAleksis gađa donji levi ugao, Cezar brani i drugi penal - 2:1Vilijan promašuje ceo gol, Čile ima šansu za izjednačenje - 2:11.serijaPinilja šutira po sredini gola, Cezar brani - 2:1 David Luiz dovodi brazil u vođstvo - 2:120.48 - Počinju penali

20.39 - Kraj drugog produžetkaPenali će odlučiti ko će igrati u četvrtfinalu Mundijala, Brazil ili Čile.20.36 (120. minut) - Prečka za ČileSnažan udarac Pinilje zaustavila je prečku. Muk na stadionu na stadionu "Mineirao". Čile je bio blizu četvrtfinala20.31 (115. minut) - Penali sve bližeČile se povukao, Brazil napada, ali nema pravih prilika. Igra se uglavnom na sredini terena.20.24 (108. minut) - Medel povređenMedel na nosilima napušta teren, a u igri je Rohas. To je bila treće izmena u selekciji Čilea.20.22 (106. minut) - Poslednjih 15. minutaPočeo je drugi produžetak. Ukoliko ne bude golova pobednika će odlučiti penali. Skolari je izvršio poslednju izmenu Vilijan je zamenio Oskara.

20.18 - Kraj prvog produžetkaBrazil je bio opasniji, ali nije bilo promene rezultata u prvom produžetku.20.17 (105. +1) - Novi žuti kartonDani Alveš je takođe dobio žuti karton u prvom produžetku i to u sudijskoj nadoknadi vremena.20.14 (103. minut) - Bomba HulkaHulk je snažno opalio po lopti sa oko 25 metara, ali golman Bravo ponovo brani.20.13 (102. minut) - Žuti kartonRezervista Pinilja dobija žuti karton posle novog prekršaja.20.12 (101. minut) - Bravo ponovo siguranHulk je prošao po desnoi strani i centrirao, ali golman Čilea brani i udarac Oskara.

20.11 (100. minut) - Žo blokiranŽo je bio u dobroj poziciji, šutirao je s leve strane, ali ga Medel blokira i golman Bravo lako hvata loptu.20.04 (93. minut) - Žo oštro startuje na BravaU pokušaju da stigne do lopte Žo faulira golmana Čilea i dobija žuti karton.20.02 (91. minut) - Počeo je prvi produžetakBrazil je prvi zapretio. Hulk je srušen na ivici kaznenog prostora, s leve strane, ali nema opasnosti posle slobodnog udarca koji je izveo Nejmar.19.53 (90. +4) - Kraj utakmiceGledaćemo produžetke. Brazil i Čile igrali su nerešeno posle 90 minuta na stadionu "Mineirao". Čile je u završnici izdržao nekoliko opasnih napada Brazila.19.46 (87. minut) - Nova izmenaReprezentativac Čilea Vidal nema više snage, pa u igru ulazi Pinilja.

19.43 (84. minut) - Odlična odbrana BravaHulk je fantastično šutirao posle odličnog prodora, ali je golman Čilea još jednom sjajno reagovao i spasao gotovo siguran pogodak.19.40 (81. minut) - Nejmar šutira glavomOdlična kontra Brazila. Nejmar je sjajno šutirao glavom, ali golman Bravo odlično interveniše. Brazil pojačava tempo.19.35 (76. minut) - Hulk pretiHulk je šutirao još jednom pored gola.19.33 (74. minut) - Prilika za KariokeMarselo je centrirao s leve strane, a Mena u poslednjem trenutku interveniše ispred Žoa koji je čekao loptu.19.31 (72. minut) - Skolari ponovo menjaNova izmena u redovima Brazila. Utakmicu je završio Fernandinjo, s klupe ulazi Ramires.

19.23 (64. minut) - Velika prilika za ČilePosle duplog pasa Vidala i Isle lopta stiže u srce kaznenog prostora. Arangiz je snažno šutirao, ali golman Cezar fantastično brani.19.23 (64. minut) - Menjaju i BrazilciŽo ulazi u igru umesto Freda.19.19 (60. minut) - Nova opomenaGustavo dobija žuti karton posle prekršaja nad Vidalom.19.16 (57. minut) - Prva izmenaPromena u timu Čilea. Gutijerez je ušao u igru, teren napušta Vargas.19.14 (55. minut) - Ništa od gola BrazilaHulk je savladao golmana Brava, ali je sudija Hauard Veb poništio taj pogodak zbog toga što se napadač pri prijemu lopte poslužio rukom. Brazilci su besni, a Hulk na kraju dobija žuti karton.

19.08 (49. minut) - Šutira FernandinjoNejmar je ostavio loptu Fernandinju koji šutira, ali i ova lopta ide pored gola. Dobra prilika za Brazil.19.07 (48. minut) - Boksuje Žulio CezarČileanci su prvi zapretili, ali je Žulio Cezar sjajno boksovao loptu posle centaršuta s desne strane.19.05 (46. minut) - Nastavljen je mečPočelo je drugo poluvreme na stadionu "Mineirao". Nije bilo izmena u odnosu na sastave iz prvih 45 minuta.19.05 - 40.000 ljudi gleda meč na Kopakabani

19.00 - Nejmarova devojka na tribinama

II poluvreme

18.48 - Kraj prvog poluvremena18.46 (46. minut) - Čile blizu preokretaSančez je asistirao Arangizu, ali David Luiz i Fernandinjo istovremeno uklizavaju i u poslednjem trenutku sprečavaju novi gol Čilea.18.42 (42. minut) - Šanse na obe stranePrvo je zapretio Čile, ali posle duge lopte Arturo Vidal ne uspeva da zahvati loptu ispred gola. Na drugoj strani odlično šutira Alves, ali Bravo brani.18.40 (40. minut) - Žuti kartonSilva dobija drugi žuti karton na utakmici. Ponovo je fauliran Nejmar.

18.39 (39. minut) - Nova šansa za KariokeNejmar je sjajno primio loptu u kaznenom prostoru, ali je i ovog puta krenuo u dribling kako bi šutirao desnom nogom. On gubi loptu, ali je Hara bio neoprezan pa na Fred ima novu priliku, ali je lopta ide preko gola.18.36 (36. minut) - Velika prilika za BrazilOskar je centrirao sa desne strane, Nejmar je šutira glavom, ali lopta pogađa Silvu i ide pored stative.18.32 (32. minut) - Gooooool, Čile izjednačio na 1:1!Brazilci poklanjaju gol Čileu. Pogrešili su Marselo i Hulk, a Vargas prosleđuje loptu Aleksisu Sančezu koji šutira po zemlji i matira Žulija Cezara.

18.29 (29. minut) - Oštar prekršaj VidalaNejmar je ponovo završio na zemlji posle oštrog starta Vidala. Nejmaru se po drugi put na meču ukazuje lekarska pomoć posle prekršaja Čileanaca.18.26 (26. minut) - Nejmar ponovo u šansiNejmar je još jednom pokazao koliko je brz, opet je pobegao defanzivcima Čilea, ali loše šutira levom nogom.18.18 - Gooooool, Brazil vodi 1:0!Hulk je prvo izveo slobodan udarac sa desne strane, a Bravo boksuje loptu. Nejmar je izveo korner, a Tijago Silva glavom prosleđuje lotu na drugu stativu do Davida Luiza koji ubacuja loptu u mrežu. To je njegov prvenac u dresu Brazila.18.17 (17. minut) - Prvi žuti kartonMena dobija prvi žuti karton zbog igranja rukom i neće igrati u četvrtfinalu, ako Čile prođe dalje.

18.16 (16. minut) - Nejmar u prodoruNejmar je bio u odličnom prodoru, ali nije iskoristio dobru šansu. On nije želeo da šutira levom nogom nastavio je da dribla, ali se odbrana Čilea konsolidovala i stiže da interveniše.18.15 (15. minut) - Slobodan udarac NejmaraPokušao je Nejmar, ali je golman Bravo bio na pravom mestu i sigurno hvata loptu.18.13 (13. minut) - Brazil traži penalIsla je bio u duelu sa Hulkom u kaznenom prostoru, ali sudija Hauard Veb ne svira penal.18.10 (10 .minut) - Kaka i Kafu uz Karioke

18.06 (6. minut) - Brazil prvi pretiHulk je izveo korner, a posle intervencije odbrane Čila lopta dolazi do Marsela koji sebi sjajno pravi prostor za udarac, ali šutira pored gola. Na drugoj strani odmah uzvraća Dijaz, ali je i on bio neprecizan.18.01 (1. minut) - Počela je utakmicaSudija Hauard Veb dao je znak za početak meča. Brazil i Čile su krenuli u borbu za četvrtfinale Mundijala.

17. 55 - Reprezentacije su na terenuPrvo je intonirana himna Čilea, a igrači i navijači su otpevali selu numeru iako je muzika na razglasu prekinuta posle predviđenih 100 sekundi. Isto se ponovilo i kada je intonirana nacionaln himna Brazila.

17.45 - Brazil favoritBrazil je dobio poslednjih pet mečeva na startu druge faze Mundijala. Karioke su poslednji put poražene u osmini finala u Italiji 1990. godine, od Argentine.17.40 - Skolari oprezanDomaća selekcija ima imperativ pobede nad timom koji je kući poslao branioca titule - Španiju. Selektor Karioka Luis Felipe Skolari pozvao je na oprez pred duel sa Čileanacima u osmini finala.17.35 - Istorija na strani BrazilaBrazil je tri puta u istoriji izbacio Čile sa Mundijala i ima mnogo bolji skor u međusobnim duelima.

17.30 - Startne postaveBrazil: Žulio Cezar, Dani Alveš, Tijago Silva, David Luiz, Fernandinjo, Marselo, Hulk, Fred, Nejmar, Oskar, Gustavo.Čile: Bravo, Mena, Isla, Silva, Sančez, Vidal, Vargas, Medel, Hara, Arangiz, Dijaz.Utakmica kojom počinje nokaut faza takmičenja na Mundijalu igra se od 18.00h u Belo Horizonteu, na stadionu "Mineirao". Glavni sudija meča je Englez Hauard Veb, a pomagaće mu zemljaci Majkl Malarki i Daren Ken, dok je četvrti arbitar Nemac Feliks Brih.Brazil je takmičenje u Grupi A završio na prvom mestu. Karioke su na startu Mundijala savladale Hrvatsku sa 3:1, u drugom kolu su igrale bez golova sa Meksikom, dok su u poslednoj rundi pobedile Kamerun sa 4:1. S druge strane, Čile je zauzeo drugo mesto u Grupi B, iza reprezentacije Holandije. Čileanci su u prvom meču savladali Australiju sa 3:1, zatim je usledila nova pobeda protiv Španije rezultatom 2:0, dok su u trećem kolu poraženi od Holandije sa 2:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track