BRAZIL U POLUFINALU MUNDIJALA: Kolumbijci nemoćni pred naletom Sambe

Sledeći rival Nemačka

BRAZIL U POLUFINALU MUNDIJALA: Kolumbijci nemoćni pred naletom Sambe

Brazil 2014 -
Reprezentacija Brazila plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva pošto je u četvrtfinalu savladala Kolumbiju sa 2:1

FORTALEZA - Reprezentacija Brazila plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva pošto je u četvrtfinalu savladala Kolumbiju sa 2:1.Brazil se tako po 11. put u istoriji plasirao među četiri najbolje selekcije na Mundijalu i Karioke sada očekuje duel sa još jednom fudbalskom velesilom - Nemačkom. Panceri su u prvom meču četvrtfinala savladali Francusku sa minimalnih 1:0.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Brazil i Kolumbija opravdali su očekivanja pošto su na stadionu "Kastelao" odigrali sjajan meč. Tokom svih 90 minuta igralo se u izuzetno visokom ritmu, pre svega zbog sjajne publike koja je u euforiji pratila dešavanja na terenu.Domaći tim je poveo već u 7. minutu, golom Tijaga Silve, da bi tu prednost duplirao David Luiz u 69. minutu, fantastičnim golom iz slobodnog udarca sa 30 metara. Kolumbija se probudila tek u završnici, a gol nade u 78. minutu postiže Džejms Rodrigez sa penala. To je bio njegov šesti gol na Mundijalu.Uprkos totalnoj ofanzivi rivala Brazil je u završnici uspeo da sačuva prednost i da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor Luis Felipe Skolari u narednoj utakmici neće moći da računa na kapitena Tijaga Silvu zbog dva žuta kartona, a ostaje da se vidi i da li će Nejmar biti spreman za duel sa Nemcima pošto je u završnici meča, posle starta Zunige iznet sa terena na nosilima. Ovo je bio 26. međusobni duel selekcija Brazila i Kolumbije. Karioke su do sada bile mnogo uspešnije pošto je ovo bila njihova 16. pobeda. Kolumbija je samo dva puta savladala Brazil, dok je osam mečeva završeno remijem. TOK MEČA

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23.55 - Kraj utakmice!Brazil je u polufinalu Mundijala. Karioke su u sjajnoj fudbalskoj predstavi savladale Kolumbiju sa 2:1 i u polufinalu ih očekuje duel sa Nemačkom.23.47 (88.) - Nejmar iznet sa terenaNajbolji fudbaler Brazila ne može da nastavi meč. On je na nosilima iznet sa terena posle starta Zunige. Umesto njega u igri je Enrike.23.40 (81.) - Ponovo preti KolumbijaKolumbija ima još deset minuta da izjednači. Krenuli su u potpunu ofanzivu, ali je u prvom sledećem naletu dosuđen ofsajd.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23.37 (78.) - Gooooool, Kolumbija smanjuje na 2:1!Rodrigez je preuzeo odgovornost i rutinski realizuje penal. On je gađao Cezarov donji desni ugao. 23.37 (78.) - Penal za Kolumbiju!Rodrigez je sjajno uposlio Karlosa Baku koji vara Cezara, ali ga golman Brazila ruši i dobija žuti karton.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23.32 (73.) - Nejmar neprecizanPokušao je Nejmar da iznenadi golmana Kolumbije. Gađao je suprotni ugao, ali je bio neprecizan. 23.28 (69.) - Gooooool, Brazil vodi 2:0!David Luiz trese mrežu iz slobodnog udarca sa 30 metara. Fantastičan gol, lopta je preletela živi zid i naglo propala i tako ostala van domašaja golmana Ospine. U istom minutu i jepes dobija žuti karton.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23.26 (67.) - Novi žuti kartonNajbolji fudbaler Kolumbije Džejms Rodrigez dobija žuti karton.23.25 (66.) - Poništan gol KolumbijePosle prekida lopta je sa desne strane ubačena u kazneni prostor, a posle gužve fudbaleri Kolumbije uspevaju da zatresu mrežu. Međutim, taj pogodak je opravdano poništen zbog prethodnog ofsajda dvojice igrača.23.23 (64.) - Prvi žuti kartonTijago Silva dobija žuti karton pošto je zasmetao golmanu Ospini u trenutku kada je hteo da ispuca loptu posle centaršuta Nejmara23.19 (60.) - Ludnica na Kopakabani

23.18 (59.) - Guarin šutira preko golaPosle centaršuta s leve strane Rodrigez je prosledio loptu do Guarina koji šutira preko gola. Kolumbija i dalje nema udarac u okvir gola.23.14 (55.) - Puno prekršajaU nastavku gledamo mnogo više prekršaja. Obe selekcije ne žele da rizikuju i pokušavaju da u korenu saseku svaki napad rivala.23.09 (50.) - Nastavlja se borbafudbaleri Brazila i Kolumbije nastavili su svoj rat na terenu. I u nastavku se igra u izuzetno visokom ritmu, ali u uvodnim minutima nema pravih prilika.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23.05 (46.) - Počelo je drugo poluvremeNastavljena je utakmica u Fortalezi. Ostaje da vidimo da li ćemo i u nastavku gledati podjednako dinamičan fudbal kao i u prvih 45 minuta.II poluvreme22.48 - Kraj prvog poluvremenaZavršeno je prvo poluvreme na stadionu "Kastelao". Brazli vodi protiv Kolumbije rezultatom 1:0. U prvih 45 minuta vodila se velika borba. Brazil je bio bolji od Kolumbije, pa je domaća selekcija u nekoliko navrata mogla da uveća prednost.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.44 (43.) - Zuniga ruši NejmaraNejmar je izveo slobodan udarac sa nekih 17-18 metara, gađao je dalji ugao, ali je bio veoma nprecizan.22.40 (39.) - Hulk šutira pored golaHulk je odlično prošao po levoj strani, ali je bio veoma neprecizan. On je bio i sebičan, jer je mogao i da asistira nekom od saigrača u kaznenom prostoru.22.38 (37.) - Rodrigez pogađa živi zidFernandinjo je napravio prekršaju zoni šuta, ali Rodrigez pogađa samo živi zid Brazila. Čini se da su Karioke ranije krenule iz živog zida, ali sudija ostaje nem.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.36 (35.) - Sjajan tempoOdličan meč na stadionu "Kastelao". Brazil i Kolumbija se smenjuju u napadima. Igra se veoma brzo. 22.31 (30.) - Tijago Silva sjajno blokiraKvardado je šutirao sa više od 25 metara, ali Tijago Silva još jednom stiže na vreme u blok pa golman Cezar lako hvata loptu. 22.29 (28.) - Ospina zaustavlja HulkaNova sjajna prilika za Brazil. Hulk je šutirao iskosa sa desne strane, ali golman Kolumbije fantastično interveniše. Brazilci u nastavku akcije prave faul u napadu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.28 (27.) - Fred šutira preko golaPosle kombinacije Hulka i Fernandinja lopta dolazi do Marsela koji je bio u naletu. U nastavku Fred pokušava da zatrese mrežu, ali ga lopta pogađa u glavu i ide preko gola. 22.23 (22.) - Kontra KolumbijeOpasan napad Kolumbije poveo je Rodrigez, ali Kvardado na kraju greši prilikom dodavanja. Tijago Silva je zaustavio kontru Kolumbije četiri na dva.22.21 (20.) - Ofanziva BrazilaKarioke ponovo prete. Hulk je razmenio dupli pas sa Nejmarom i šutira, ali Ospina brani. U nastavku je pokušao i Oskar, ali je izblokiran.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.18 (17.) - Novi korner za BrazilNejmar je ponovo izevo korner, ovog puta sa dene strane i ponovo je odbrana Kolumbije imala puno problema. Hulk se izborio za loptu i centrira ponovo, ali lopta ne dolazi do Davida Luiza.22.12 (11.) - Šansa za KolumbijuKvardado je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Silva požrtvovano intervenisao i izbacuje loptu u korner.22.08 (7.) - Gooooool, Brazil vodi 1:0!Nejmar je odlično izveo korner s leve strane, a lopta pada direktno ispred "zaboravljenog" Tijaga Silve koji na drugoj stativi kolenom ubacuje loptu u nebranjenu mrežu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.06 (5.) - Slobodan udarac NejmaraSančez je napravio prekršaj, a Nejmar iz velike daljine šutira pored gola. Nema opasnosti za golmana Ospinu.22.02 (1.) - Počela je utakmicaPočeo je meč Brazil - Kolumbija na stadionu "Kastelao". Pobednika ovog meča u polufinalu Mundijala očekuje duel sa reprezentacijom Nemačke.21.58 - LeBron Džejms gleda utakmicu

21.55 - Intoniraju se himnePrvo je intonirana nacionalna himna Kolumbije, a zatim i himna Brazila. Naravno, domaći navijači su nastavili da pevaju himnu i bez muzike.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.52 - Reprezentacije su na terenuSelekcije Brazila i Kolumbije izašle su na teren stadiona "Kastelao". Kapiteni obe selekcije obratili su se navijačima u sklopu akcije FIFA protiv rasizma.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.45 - Brazil i Kolumbija na Mundijalu

21.40 - Tuča Brazilaca i KolumbijacaNavijači Brazila i Kolumbije žestoko su se potukli u jednom restoranu u Rio de Žaneiru, veče uoči duela dve selekcije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.21.35 - Sećanje na Andresa EskobaraSestra i brat bivšeg fudbalera Kolumbije Andresa Eskobara, koji je ubijen pre 20 godina, biće na tribinama stadiona u Fortalezi gde će pratiti duel četvrtfinala na Svetskom prvenstvu protiv Brazila.21.30 - Startne postaveBrazil: Cezar, Silva, Luiz, Fernandinjo, Marselo, Hulk, Paulinjo, Fred, Nejmar, Oskar, Majkon.Kolumbija: Ospina, Zapata, Jepes, Zuniga, Sančez, Armero, Guarin, Teo, Kvardado, Ibarbo, Rodrigez.

21.20 - Poređenje Nejmara i Rodrigeza

Reprezentacije Brazila i Kolumbije sastaju se u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.Utakmica se igra od 22.00h u Fortalezi, na stadionu "Kastelao".U prvom meču četvrtfinala Mundijala Nemačka je savladala Francusku sa minimalnih 1:0. To znači da će pobednik ovog meča u polufinalu odmeriti snage upravo sa Pancerima. Duel na stadionu "Kastelao" sudi Španac Karlos Velasko Karbaljo, a asistiraće mu zemljaci Roberto Alonso Fernandez i Huan Juste, dok je četvrti sudija Norvežanin Svein Odvar Moen. Domaća selekcija je takmičenje u Grupi A završila na prvom mestu sa sedam osvojenih bodova. Karioke su, na startu Mundijala, savladale Hrvatsku sa 3:1, u drugom kolu su igrale bez golova sa Meksikom, dok su u poslednoj rundi pobedile Kamerun sa 4:1. Međutim, Brazilci su do četvrtfinala stigli uz dosta sreće pošto su u osmini finala eliminisali Čile tek posle boljeg izvođenja penala. Posle regularnih 90 minuta i dva produžetka rezultat je bio 1:1. U penalima je bilo 3:2, pošto je Gonzalo Hara u poslednjoj seriji pogodio stativu.Kolumbija je prvu fazu takmičenja završila kao pobednik Grupe C, sa maksimalnih devet bodova. U prvom kolu savladala je Grčku sa 3:0, zatim Obalu Slonovače sa 2:1 i na kraju Japan sa ubedljivih 4:1. U istom ritmu odigrali su i u osmini finala kada su, bez problema, eliminisli Urugvaj, rezultatom 2:0. Ovo je 26. međusobni duel selekcija Brazila i Kolumbije. Karioke su do sada bile mnogo uspešnije sa 15 pobeda naspram samo dve koliko ima Kolumbija, dok je osam mečeva završeno remijem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track