GREŠKAMA U PORAZ: Zvezda poklonila Budiveljniku plus tri pred revanš u Pioniru

Evrokup

GREŠKAMA U PORAZ: Zvezda poklonila Budiveljniku plus tri pred revanš u Pioniru

Košarka -
Budiveljnik slavio 79:82

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Budiveljnika 79:82 (16:22, 23:19, 25:19, 21:16) u prvom meču četvrtfinala Evrokupa, ali će minus iz utakmice, koja je zbog situacije u Ukrajini igrana u Litvaniji, moći da nadoknade u revanšu, koji se za osam dana igra u Beogradu.

Od starta meča izabranici trenera Dejana Radonjića bili su u zaostatku za rivalom, ne samo zbog veoma lošeg šuta u prvih 20. minuta već i zbog propusta u odbrani i loše selekcije faula. Ako se tome doda da je Zvezda u prvom poluvremenu pogodila samo jednu trojku (uz pet promašaja), jasno je da je minus od dva poena ostvaren serijom poena razigranog Raška Katića u tom momentu bio sasvim podnošljiv.

Početak drugog poluvremena bio je obećavajući za srpski tim, pošto je Darijus Lavrinovič napravio treći, a odmah potom i četvrti prekršaj, a potom su Lazić i Dragićević pogodili po trojku, što je dobvelo do minusa od jednog poena (51:52). Umesto da preokrene rezultat i uspostavi kontrolu na parketu, Zvezda pravi mnogo grešaka u odbrani, koja nije pokretna, agresivna kordinirana, pa Budiveljnik ponovo stiče prednost 55:66.

Odlučnijom igrom na startu poslednjeg kvartala Zvezda je prišla na minus dva (68:70), ali je kao i mnogo puta na meču u Kaunasu, ušla u seriju grešaka, kojima je dozvolila rivalu da na polovini četvrtine povede 68:76.

Zvezda je dva minuta pre kraja posle koša Simonovića izjednačila na 77:77, ali je potom 2.2 sekunde pre kraja Sterlinks fauliran i pogodio je sva tri penala za 79:82.

http://www.youtube.com/watch?v=x_7XwOYjaeI

Tok meča

21:08 (40') Nesrećan poraz, koji ohrabruje

Zvezda nije uspela da napravi potpuni preokret, ali je poražena sa samo tri poena razlike što je minus, koji se uz navijače može nadoknaditi

20:59 (39') Izjednačenje Zvezde 77:77

Simonović je pogodio zicer, jkoji je srpski tim doveo do izjednačenja, a meč uveo u dramatičnu završnicu

20:50 (34') Trojkama do povratka u meč 68:70

Zvezda je agresivnijom odbranom prišla na minus dva (68:70), ali potom nije iskoristila napad za izjednačenje. Oba tima imaju po 9 izgubljenih lopti do sada

20:40 (29') Odbrana Zvezde ne postoji 55:66

Zvezda pravi mnogo grešaka u odbrani, koja nije pokretna, agresivna kordinirana, pa Budiveljnik ponovo stiče prednost 53:64.

20:32 (25') Krenule trojke, ali se promašuju ziceri 51:52

Zvezda u drugom poluvremenu uspeva da ubaci dve trojke (Lazić i Dragićević), ali ponovo, ako i u prvom poluvremenu, promašuje dosta šuteva ispod koša, što je sprečava da šređe u vođstvo

20:26 (21') Četvrti penal za Lavrinoviča

Najbitniji košarkaš u igri Budiveljnika Darijus Lavrinovič napravio je dvauzastopna prekršaja odmah na početku drugog poluvremena. To do kraja možete biti bitan detalj za igru Zvezde

20:08 (20') Katić vuče Zvezdu 39:41

Centar Crvene zvezde i reprezentativac Srbije pogodio je vezane šuteve i smanjio prednost Budiveljnika na 39:41, što je posle dvadeset minuta igre u kojoj izabranici trenera Radonjića nisu blistali

19:59 (17') Trojka pa nesportska greška 27:37

U sedmom minutu druge četvrtine Zvezda je posle šuta kapitena Marka Simonovića pogodila prvu trojku na utakmici, ali je u narednom napadu Demarkus Nelson napravio nesportku grešku, posle koje su Ukrajinci u jednom napadu postigli pet poena.

19:52 (14') Gosti su potpuno bez šuta 22:30

Crvena zvezda za 14. minuta igre u Kaunasu nije pogodila nijednu trojku (imala je šest pokušaja), a centri pre svega Raško Katić promašili su nekoliko zicera, što je razlog rasta prednosti tima iz Kijeva. Tim iz Beograda apsolutno nema organizaciju igre u napadu.

19:45 (10') Zvezda ne pravi faul i igra prebrzo 16:22

Iako sve do poslednjeg minuta prve deonice nisu izašli iz bonusa košarkaši Crvene zvezde su dozvovlili Ukrajincima da preokrenu rezultat i uz devet poena Sterlinksa prvu deonicu dobiju rezultatom 22:16

19:40 (7') Zvezda povela 14:13

Sa dve dobre odbrane i brza kontranapada, Zvezda posle zakucavanja Radenovića i polaganja Nelsona preiuzela vođstvo i naterala trenera Budiveljnika da Lavrinovića izvuče iz igre. To je bio signal za trenera Dejana Radonjića da na parket pošalje Bobana Marjanovića.

18.32 (5') Zvezda na centre Ukrajinci na prodor (10:13)

Na stratu meča igra se brzo i sa dosta kombinovanja u odbrani, kako bi se sprečilo igranje na centre. Sa druge strane Zvezda koristi prodornost i snalažljiviost Katića i Radenovića, kako bi poentirala.

18.30 (1') - Utakmica je počela

Crveno-beli gostuju u Litvaniji pošto Budiveljnik, zbog političke situacije u Ukrajini, kao domaćin igra u Kaunasu.Zvezda je u četvrtfinalu savladala Lijetuvos Ritas, dok je Budiveljnik bio bolji od Nantera.Bolji iz ovog dvomeča igraće u polufinalu sa pobednikom duela između Ajkona iz Ankare i Uniksa iz Kazanja.Revanš meč četvrtfinala Evrokupa između Crvene zvezde i Budiveljnika na programu je 26. marta, od 19.30 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track