PRINC BRITANIJE: Kejt i Vilijam izveli bebu iz porodilišta!

Odlazi kući

PRINC BRITANIJE: Kejt i Vilijam izveli bebu iz porodilišta!

Planeta -
Vilijam i Kejt poručili da su presrećni i zahvalili se bolnici i njenom osoblju na neverovatnoj pažnji
1 / 19 Foto: TANJUG

LONDON - Princ Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton izveli su bebu iz porodilišta.

Podsetimo, masa ljudi počela je još od ranog jutra da se okuplja ispred ulaza u privatno Lindo krilo bolnice Sent Meri u zapadnom Londonu posle najava da bi prinčevski par već danas novorođenog sinčića mogao da povede kući.

U zvaničnom saopštenju sa britanskog dvora poručeno je da su vojvotkinja od Kembridža odnosno mama Kejt (31) i njen sin dobro, a ako tako bude i u narednim satima, očekuje se da britanska nacija i svetska javnost već danas vide novog princa!

Kejt i Vilijam sa sinom
Kejt i Vilijam sa sinom

Novopečeni tata princ Vilijam je povodom rođenja sina saopštio da ne bi mogao biti srećniji nego što je sada, a i njegov otac, od juče deda Čarls, izjavio je da je presrećan. Princ Čarls je izjavio i da ne zna kako će se beba zvati, ali da su u igri imena Džejms, Džordž i Henri.

Princ Vilijam i njegova Kejt su uoči izlaska poručili da se zahvaljuju bolnici, lekarima i ostalom osoblju na neverovatnoj brizi koja im je pružena, ali i pacijentima i to na razumevanju jer znaju da u bolnici ima izuzetno mnogo posla.

Britanski mediji su u toku ranog popodneva saopštili da se izlazak malog kraljevića iz bolnice očigledno približava jer je jutros oko 10 po lokalnom vremenu u bolnicu navodno stigla i Kejtina frizerka. Objavljeno je i da je Kejt jutros u viziti pregledao doktor koji se brine o njenom stanju i oporavku posle porođaja.

Britanski mediji primećuju i da je princ Vilijam sve vreme bio uz svoju suprugu kao i da je prenoćio u bolnici. On je od danas na porodiljskom i to u trajanju od dve nedelje tokom kojih će primati 136,78 funti nedeljno (159 evra).

Kada je reč o imenu naslednika britanske krune, nacija će morati da pričeka nekoliko dana. Tako se na obelodanjivanje Vilijamovog imena čekalo nedelju, a na ime njegovog oca Čarlsa čak mesec dana. Beba će biti krštena u Anglikanskoj crkvi, u prisustvu čak šest kumova među kojima će biti princ Hari, ali najverovatnije i Džejms i Pipa, brat i sestra vojvotkinje Kejt.

I Karađorđevići čestitali rođenje

U ime kraljevske porodice princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina čestitali su rođenje prvog deteta kraljevskim visočanstvima vojvodi i vojvotkinji od Kembridža. "Moja supruga, moja porodica i ja smo sa ogromnom radošću primili vesti o rođenju vašeg sina. Šaljemo vam naše najsrdačnije čestitke. Želimo svima troma sve najbolje, a vašoj porodici dobro zdravlje i sreću", napisano je u čestitki. Princ Aleksandar Karađorđević i britanska kraljevska porodica su u bliskim rođačkim vezama. Kraljica Elizabeta II je bila kuma na krštenju prestolonasledniku Aleksandru II, a njegova baka, Kraljica Marija bila je praunuka Kraljice Viktorije.

Rođenje budućeg britanskog kralja srećnim roditeljima čestitao je i premijer Dejvid Kameron, parlament, predstavnici opozicije i velikodostojnici Anglikanske crkve.

25.000 tvitova za minut povodom rođenja

Nakon vesti o rođenju sina princa Vilijama i vojvotkinje od Kembridža razmenjeno je 25.300 poruka u minutu na Tviteru, saopštila je danas ta društvena mreža. Pretraga na Tviteru za kraljevsku bebu (#RoyalBaby) zabeležena je više od 900.000 puta otkako je Kejt juče ujutru primljena u londonsko porodilište. Tviter navodi i da je informacija o rođenju princa od Kembridža sadržana u više od dva miliona tvitova.

Kensingtonska palata: Ovo je kuća u kojoj će živeti mali princ

http://www.youtube.com/watch?v=JHdx3ZPeuRg
http://www.youtube.com/watch?v=sNEIjfK-CUQ
http://www.youtube.com/watch?v=Lp9W4kxmeU4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track