NOVA BLAMAŽA: Čukarički rasturio Zvezdu
Foto: Tanjug

Superliga

NOVA BLAMAŽA: Čukarički rasturio Zvezdu

Fudbal -
Golovima Stoiljkovića i Slavoljuba Srnića tim sa Banovog Brda sustigao Partizan na prvom mestu

Fudbaleri Čukaričkog savladali su golovima Stojiljkovića i Slavoljuba Srnića, Crvenu zvezdu (2:0) u derbiju osmog kola Superlige i sustigli Partizan na prvom mestu.

Tim sa Banovog Brda je potpuno razbio sastav koji je na teren poslao trener Slaviša Stojanović, a da će Crvena zvezda imati problema, postalo je jasno već posle 17 sekundi kada je Stojiljković, najbržim golom u istoriji Superlige matirao Bajkovića za 1:0.

Zvezda je dva minuta kasnije imala veliku šansu da izjednači, ali je Pečnik pogodio prečku. To je ujedno bila i jedina prava prilika koju su za 90. minuta stvorili fudbaleri tima sa Marakane.

Čukarički koji je taktički odigrao dobro je svesno prepustio Zvezdi sredinu terena, čekajući šansu da poveća vođstvo. Slavoljub Srnić je u 70. minutu imao veliku šansu, nije pogodio, ali se za promašaj iskupio četiri minuta kasnije, kada je golom trasirao put ka pobedi Čukaričkog nad Crvenom zvezdom. Prvoj posle deset godina.

Navijači Crvene zvezde navijali su sve vreme, ali su gađanjem fudbalera Čukaričkog i povremenim pogrdnim povicima "Igrate k'o pi.ke, "Bravo devojke" i "Idite na splavove" , jasno rekli sta misle o igri crveno belih i stanju u kom se tim nalazi.

Posle svega ostaje da vidimo, da li će kao posle poraza od Voždovca (0:1) trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović ponuditi ostavku.

http://www.youtube.com/watch?v=Yoh04OmxUy8

Tekstualni prenos

Do kraja meča nije bilo uzbuđenja pred golovima

GOOOOOOOOOOOOOOL 2:0 - Posle asistencije Igora Matića, Slavoljub Srnić, bivši fudbaler Crvene zvezde je postigao novi gol za Čukarički, koji se nalazi na korak od trijumfa i deobe prvog mesta sa Partizanom

U 70. minutu Čukarički je imao zicer, ali se Slavoljub Srnić propisno obrukao, a potom je Crvena zvezda posle akcije Kasalice u šesnaestercu, ponovo tražila penal.

U 50. minutu Mrđa je oboren u šesnaestercu domaćih, ali sudija Anđelovski nije pokazao na belu tačku.

Meč na Banovom Brdu je nastavljen, ali je naviše uzbuđenja bilo kada su navijači Crvene zvezde napravili bakljadu.

Drugo poluvreme

Do kraja poluvremena nije bilo uzbuđenja a trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović je na zagrevanje poslao tri fudbalera

Gosti imaju inicijativu, ali ne i izglednih prilika da izjednače. Čukarički se brani veoma organizovano u dosadašnjih tridesetak minuta.

Zvezda je odmah imala šansu., ali je Pečnik pogodio prečku

GOOOOOOOOOOOL 1:0 - Posle 17 sekundi igre Stojiljković je matirao Bajkovića. Prvi napad Čukaričkog, Srnić je centrirao a Stojiljković pogodio gol

Prvo poluvreme

Meč sa stadiona na Banovom Brdu gledajte ovde Zahvaljujući kiksu Partizana protiv Javora (0:0), Crvena zvezda u 8. kolu ima priliku da priđe večitom rivalu na samo bod zaostatka, iako je u jednom trenutku šampion Srbije odmakao i celih šest bodova. Čukarički igra veoma dobro od povratka u elitu i sigurno je da je u stanju da pruži otpor, ali i iskoristi svaku nepažnju rivala.

Superliga 8. kolo Radnički 1923 - Voždovac 1:1 (1:1)Beljić 10(pen) - Obradović 21

Spartak - Donji Srem 2:1 (1:1)Nosković 15, Torbica 62 - Lukić 35

Novi Pazar - Napredak 1:1 (1:1)Lotinac 37 - Bajić 7

Sloboda - OFK Beograd 2:2 (2:1)Tiago 11, Babić 45 - Damjanović 8, 86

Partizan - Javor 0:0

Nedelja, 6. oktobar:

Rad - Vojvodina 1:2 (1:1)Vitas 13 - Alivodić 12, Kosović 73Radnički Niš - Jagodina 1:1 (1:0)Trišović 42 - Lepović 70Čukarički - Crvena zvezda 2:0 (1:0)Stojiljković 1, S.Srnić 76

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track