NOLE EKSPRES: Đoković razbio Benetoa za polufinale Indijan Velsa

Za finale protiv Iznera

NOLE EKSPRES: Đoković razbio Benetoa za polufinale Indijan Velsa

Tenis -
U borbi za finale Đoković će igrati protiv Amerikanca Džona Iznera

INDIJAN VELS - Srpski teniser Novak Đoković savladao je u četvrtfinalu Indijan Velsa Francuza Žilijena Benetoa sa 2:0 (6:1, 6:3).

Meč na drugom najvećem teniskom terenu na svetu, koji je odigran po velikoj vrućini na više od 30 stepeni celzijusa, trajao je svega 70 minuta.

Đoković nije igrao na očekivanom niovou, ali i ono što je pružio bilo je dovoljno za rutinsku pobedu nad 65. teniserom sveta.

Srpski as zbrisao je Francuza u prvom setu, međutim, u nastavku borbe Beneto je pružio mnogo čvršći otpor i malo namučio favorita.

Đoković je prelomio meč u sedmom gemu, kada je brejkom poveo sa 4:3, a potom rutinski "otaljao" posao nakon 70 minuta igre.

Ovim uspehom srpski teniser odbranio je prošlogodišnje polufinale u Indijan Velsu i 360 bodova na ATP listi.

U borbi za finale Đoković će igrati protiv Amerikanca Džona Iznera, koji je pobedio Letonca Ernestsa Gulbisa sa 2:0.

Drugi polufinalni par čine Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov i Švajcarac Rodžer Federer.

Masters u Indijan Velsu igra se za ukupan nagradni fond od 6,16 miliona dolara.

NOVAK ĐOKOVIĆ - ŽILIJEN BENETO 2:0 (6:1, 6:3)

22:55 - Kraj! Đoković je savladao Benetoa sa 2:0 (6:1, 6:3) i plasirao se u polufinale Indijan Velsa

Novak Đoković, Foto: AP
Novak Đoković, Foto: AP

Onako kako je meč protekao, tako se i završio. Đoković je brejkom osvojio servis Benetoa i sigurno, dominantno stigao do ubedljive i, što je za njega najbitnije, ekspresne pobede.

22:47 - Brejk Đokovića u drugom setu - 4:3

Svemu dođe kraj pa i seriji neuspešnih brejk pokušaja. Đoković je posle osam propuštenih šansi iskoristio devetu za vođstvo 4:3. Posle dobrog gema na svom servis za 3:3, Đoković je osvojio sve poene na servis Benetoa. Francuz je duplom servis greškom omogućio Srbinu da povede i sva je prilika da će ovaj meč uskoro biti završen.

22:40 - Đoković propustio osam brejk šansi u drugom setu

Nikako ne uspeva Đoković da brejkne Benetoa. Čak osam prilika do sada je ispustio. Posle laganog izjednačenja na 2:2, stigao je do dve vezane brejk šanse, ali je Francuz popravio servis i stigao do novog vođstva.

22:30 - Đoković propustio tri brejk lopte - 1:2

Servirao je Beneto u stilu u kome je lagano izgubio prvi set. Novak je nažalost propustio tri brejk šanse

22:21 - Beneto osvaja uvodni gem u drugom setu - 0:1

Đoković je već u prvom gemu drugog seta imao priliku za brejk, tačnije dve vezane, ali se Beneto ovog puta izvukao. Francuzu nikako ne ide osvajanje poena posle drugog servisa, ovog puta je pokazao da i to ume.

http://www.youtube.com/watch?v=uDdbVEnJxq0

22:15 - Đoković za 28 minuta dobio prvi set

Novak Đoković, Foto: AP
Novak Đoković, Foto: AP

Svega 28 minuta bilo je potrebno Novaku Đokoviću da na velikoj vrućini na drugom najvećem teniskom stadionu na svetu osvoji prvi set. Nije srpski teniser toliko briljirao, koliko je Beneto grešio. Francuz je napravio čak 17 neiznuđenih grešaka.

22:12 - Novak napravio drugi brejk u prvom setu - 5:1

Najduži gem do sada. Beneto je imao inicijativu, ali je pravio puno grešaka. Novak je iskoristio petu brejk loptu u ovom gemu za vođstvo 5:1.

22:03 - Đoković napravio brejk - 4:1

Beneto je osvojio prva dva poena u svom gemu, ali je Novak vezao naredna četiri i napravio prvi brejk u meču. Nije Đoković pokazao ništa specijalno u tim poenima, uglavnom je vraćao loptice, a Beneto je bio taj koji je greškama davao Novaku poene.Đoković je odmah potvrdio brejk sa jednim asom i bez izgubljenog poena.

21:56 - Bez brejka u prva tri gema - 2:1

Beneto je uz malo muke stigao do izjednačenja na svoj servis. Kao i u prvom gemu, tako je i u trećem Đoković osvojio prva tri poena, ali je onda pogrešio bekeng paralelu. Ipak, drugim asom u meču srpski teniser stiže do vođstva 2:1. Bekend paralela ne služi Đokovića onako kako je navikao i to je udarac koji će pokušati da namesti u nastavku meča.

21:48 - Đoković otvorio meč gemom bez izgubljenog poena - 1:0

Meč je počeo servisom Novaka Đokovića. Srpski teniser je osvojio sva četiri poena u ovom gemu, a as servisom je stigao do vođstva u meču sa 1:0.

21:43 - Novak i Žilijen dva puta igrali u Indijan Velsu

Ovo će biti treći duel dvojice tenisera u Indijan Velsu. Rezultat do sada je 1:1. Beneto je 2006. godine savladao tada 18-godišnjeg Novaka, a srpski teniser mu se revanširao godinu dana kasnije.

21:30 - Đoković čeka treću titulu u Indijan VelsuĐoković je do sada osvajao dva puta Masters u Indijan Velsu. Zanimljivo, to je učinio 2008. i 2011. godine, dakle svake treće sezone, pa bi u slučaju ponavljanja, ove godine titula trebala da dođe u Srbiju. Novak je do sada osvojio 16 Masters turnira, jedan manje od Andrea Agasija i trenutno je na četvrtom mestu.

21:29 - Đoković slavio u pet od šest međusobnih duelaNovak i Žilijen su do sada odigrali šest mečeva, a srpski teniser slavio je u pet okršaja, poslednji put na US Openu 2012. godine. Zanimljivo, Francuz je dobio samo prvi međusobni duel.

21:18 - Federer i Dolgopolov u polufinalu

Rodžer Federer, Foto: Reuters
Rodžer Federer, Foto: Reuters

Rodžer Federer i Aleksandar Dolgopolov dan ranije su obezbedili plasman u polufinale prvog Mastersa u sezoni. Federer je bio bolji od Andersona, a Dolgopolov od Raonića.

21:15 - Beneto nikada nije pobedio u finaluFrancuz je u svetu "belog sporta" poznat po činjenici da nikada nije uspeo da pobedi u finalu. Trenutno 65. teniser sveta je devet puta stigao do borbe za trofej i svih devet puta morao je da čestita protivniku. Beneto ima 32 godine i polako mu ističe vreme za osvajanje trofeja.

21:13 - Đoković savladao Čilića u prethodnoj rundi

Marin Čilić, Foto: AP
Marin Čilić, Foto: AP

Srpski teniser je do četvrtfinala stigao posle pobede nad Hrvatom Marinom Čilićem. Mučio se Đoković u tom meču, ali je posle izgubljenog prvog seta (1:6), u naredna dva pružio znatno bolju partiju (6:2, 6:3).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track