TITULA ZA KRAJ GODINE: Đoković treći put najbolji u Abu Dabiju
Foto: Reuters

Egzibicija

TITULA ZA KRAJ GODINE: Đoković treći put najbolji u Abu Dabiju

Tenis -
Najbolji srpski teniser savladao Španca Davida Ferera 7:5, 6:2
1 / 5 Foto: Reuters

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je titulu na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, pošto je danas u finalu savladao Španca Davida Ferera sa 7:5, 6:2.

Đokoviću je ovo treći uzastopni trofej na ovom turniru, a druga pobeda u finalu protiv Ferera koga je savladao i pre dve godine.

Drugi teniser sveta je prikazao visoki nivo igre na turniru kojim se praktično otvara sezona i time stavio do znanja da će 2014. jurišati na mesto broj jedan na ATP listi, koje mu je u oktobru preuzeo Španac Rafael Nadal.

Đoković je u prvom setu prepustio inicijativu Fereru koji je čak i osvojio prvi brejk. Ipak, srpski teniser je odmah vratio stvari u "kolosek", ekspresno uzvratio brejkom i još jednom oduzeo servis protivniku u završnici seta za vođstvo od 7:5.

Prvi reket Srbije je u nastavku meča naglo "ubacio" u brzinu, poveo sa 3:0 - uz dva brejka prednosti, i time demoralisao Ferera koji je do kraja meča uspeo da izbori još samo dva gema na svoj servis.

http://www.youtube.com/watch?v=3EfqMUlU7mo

Tekstualni prenos

Gotovo je Đoković osvaja Abu Dabi

Posle sedam gemova Novak vodi 5:2 i servira za meč

Ferer uspeva da dobije servis gem i smanji na 4:1

Novak je ne samo materijalizovao prednost, već je posle velike borbe i šest brejk lopti još jednom oduzeo servis Špancu i poveo sa 3:0

U prvom gemu drugog seta Đoković pravi brejk

Drugi set

U 11 gemu Đoković je napravio brejk, a potom lako dobio servis gem za osvajanje prvog seta 7:5

Posle osam gemova ponovo smo na početku 4:4

Đoković je pretrpeo pa vratio brejk, posle pet gomova Ferer vodi 2:3

U prva tri gema nije bilo brejka, Ferer vodi 2:1

Prvi set Novak Đoković je u polufinalu ovog turnira sa 2:0 u setovima savladao Francuza Žo-Vilfreda Congu.David Ferer je istim rezultatom bio bolji od svog sunarodnika, prvog tenisera sveta Rafaela Nadala.David Ferer je trenutno treći teniser sveta, što je njegov najbolji plasman na ATP listi u karijeri. Sa Novakom Đokovićem igrao je do sada šesnaest puta, a slavio je u pet duela. Poslednji put igrali su jedan protiv drugog u finalu Mastersa u Parizu, kada je naš teniser pobedio sa 7:5, 7:5.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track