LAKO NA STARTU: Đoković preslišao Istomina u prvom kolu Dubaija

brani titulu

LAKO NA STARTU: Đoković preslišao Istomina u prvom kolu Dubaija

Tenis -
To je njihov peti međusobni okršaj, a Đoković iza sebe ima četiri pobede. Novak i Denis su ove sezone već odigrali jedan meč, na Australijan openu, koji je Srbin dobio sa 6:3, 6:3, 7:5.

DUBAI - Drugi reket sveta Novak Đoković lako se plasirao u drugo kolo ATP turnira u Dubaiju. Đoković je u odbranu titule krenuo rutinskim trijumfom protiv 54. tenisera na ATP listi Uzbekistanca Denisa Istomina - 6:3, 6:3.To je bio njihov peti međusobni okršaj i peta pobeda Đokovića. Novak i Denis su ove sezone već odigrali jedan meč, na Australijan openu, koji je Srbin dobio sa 6:3, 6:3, 7:5.Đoković u Emiratima pokušava da po peti put u karijeri osvoji taj turnir. On bi se tako izjednačio sa Švajcarcem Rodžerom Federerom.Novaka u drugoj rundi očekuje Špancem Robetom Bautistom-Agutom.Novak je u Dubaiju nastupio i u dublu, zajedno sa Karlosom Gomezom-Ererom, ali je srpsko-španska kombinacija eliminisana već u prvom kolu od tandema Tomaš Bednarek/Lukaš Dluhi - 7:5, 1:6, 10:5.Turnir u Ujedinjenim Arapskim Emiratima igra se za nagradni fond od 2,3 miliona dolara.

http://www.youtube.com/watch?v=KBNvk7UA83w

I setIstomin i Đoković su bili sigurni u prvim servis gemovima, ali to nije dugo trajalo. Srbin je već u trećem gemu stigao do brejk šanse. On nije skoristio prvu, ali je njegov rival zatim napravio duplu grešku, pa je Novak lako stigao do vođstva od 2:1.

Branilac titule je rutinski čuvao tu prednost, da bi u devetom gemu ponovo oduzeo servis Istominu za vođstvo od 6:3. Đoković je posle 35 minuta igre realizovao drugu set loptu na servis svog protivnika. II setIstomin je na startu drugog seta napokon stigao do prvih brejk prilika, ali nije uspeo da oduzme servis Đokoviću. Novak je u morao da neutrališe čak tri brejk lopte pre nego što je poveo sa 1:0 u gemovima.Srbin je nastavio da pritiska rivala koji se borio koliko je mogao. Uzbekistanac je spasio čak pet brejk lopti, pre nego što je ponovo poklekao na šestoj za 2:0, da bi vrlo brzo bilo i 3:0 za Đokovića.Novak je konstantno bio bolji u ključnim poenima. On je do kraja meča ostao pribran, pa nije bilo iznenađenja. Završnica je bila rutinski posao za aktuelnog šampiona koji se posle jednog sata i 25 minuta igre očekivano plasirao u drugo kolo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track