NOVI ŠKOLSKI ČAS: Đoković počistio malog Nadala za četvrtfinale Monte Karla

Još jedna ubedljiva pobeda

NOVI ŠKOLSKI ČAS: Đoković počistio malog Nadala za četvrtfinale Monte Karla

Tenis -
Đoković je u trećem kolu deklasirao mladog Španca Pabla Karenja Bustu sa 6:0, 6:1.

MONTE KARLO – Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu.Đoković je u trećem kolu deklasirao mladog Španca Pabla Karenja Bustu sa 6:0, 6:1. To je bio prvi međusobni okršaj Đokovića i mladog Španca, koji je u domovini poznat kao "mali Nadal".Novak je na putu do četvrtfinala održao još jedan čas tenisa na Centralnom terenu, pošto je do nove pobede stigao za samo 47 minuta.Drugi reket sveta igra fantastično u Kneževini. On je bio podjednako i u drugom kolu, kada je savladao još jednog Španca Alberta Montanjesa sa 6:1, 6:0.Aktuelnog šampiona u borbi za polufinale očekuje duel i sa trećim Špancem u nizu, Garsijom Lopesom koji je posle preokreta eliminisao Čeha Tomaša Berdiha sa 4:6, 6:3, 6:1. TOK MEČA

16.50 - Novak je u četvrtfinalu!Đoković je rutinski završio meč i upisao još jednu više nego ubedljivu pobedu u Monte Karlu. Novak je posao završio posle 47 minuta igre, sigurnim servisom, i u narednom kolu ga očekuje duel sa sa pobednikom meča između Tomaša Berdiha i Garsije Lopesa. 16.47 - Đoković će servirati za mečNajbolji srpski teniser igra brutalno. Novak u šestom gemu drugog seta pravi novi brejk i vodi sa 5:1. to znači da će aktuelni šampion već u 13. gemu servirati za plasman među osam najboljih.16.45 - Novak vodi sa 4:1Đoković je momentalno spustio Španca na zemlju, s obzirom da je naredni gem dobio bez izgubljenog poena. Novak sada vodi sa 4:1 u gemovima.16.41 - Ovacije mladom ŠpancuPablo Karenjo Busta u desetom gemu konačno osvaja prvi gem i dobija ovacije publike u Monte Karlu. Ni Španac nije krio zadovoljstvo što i drugi set neće izgubiti sa maksimalnih 6:0.

16.35 - Đoković vodi sa 3:0Ni drugi Novakov servis gem u ovom setu nije doneo uzbuđenje. Đoković je izgubio jedan poen, ali je sjajnim servisima ponovo lako stigao i do devetog uzastopnog gema.16.31 - Novak ne da gemMladi Španac se na sve načine trudi da osvoji prvi gem protiv Đokovića, ali mu to za sada ne polazi za rukom. Tačnije, Novak mu to ne dozvoljava pošto mu ponovo oduzima servis. 16.25 - Novak nastavio serijuDrugi reket sveta nastavio je tamo gde stao na kraju prvog seta. Pošto je uvodni set završio trećim brejkom, Novak je imao prvi servis i u drugom setu, pa lako uzima i sedmi uzastopni gem na putu do četvrtfinala. II set

16.21 - Novakov novi "krompir"Đoković posle samo 22 minuta igre dobija prvi set sa maksimalnih 6:0. Novak je u drugom kolu eliminisao Montanjesa za 45 minuta, a sa ovim prolaznim vremenom mogao bi da nadmaši taj rezultat. On je uvodni set odigrao maestralno pa je mladi Španac osvojio samo deset poena.16.15 - Novak vodi sa 5:0Đoković apsolutno dominira na Centralnom terenu i bez problema osvaja novi gem. Novak sigurnim servisom i perfektnom igrom sa osnovne linije stiže do ubedljivog vođstva od 5:0, pa će Španac servirati za ostanak u prvom setu.16.05 - Španac i dalje bez gemaNema opuštanja kod Đokovića. Srbin pravi novi brejk i osvaja četvrti uzastopni gem. Novak za sada igra bez greške, a u takvoj situaciji mladi Karenjo Busta ne može da mu parira.

16.09 - Ekspresno do 3:0Ukoliko Novak nastavi ovim tempom ovo bi mogao da bude njegov najbrži meč. Srbin je za nešto više od jednog minuta dobio i treći gem za vođstvo od 3:0.16.08 - Novak odmah pravi brejkĐoković neočekivano lako oduzima servis Špancu. Novak je sjajnom paralelom iz defanzive došao do dve vezane brejk lopte. Karenjo Busta je neutralisao prvu, ali je zatim napravio novu neiznuđenu grešku i tako poklonio brejk Đokoviću. 16.04 - Đoković vodi 1:0Novak Đoković sigurnim servisom osvaja prvi gem na meču. On je svom rivalu prepustio dva poena, ali Španac nije uspeo da ozbiljnije ugrozi servis drugog reketa sveta.15.55 - Novak i Pablo su na terenuNovak Đoković i Pablo Karenjo Busta su izašli na Centralni teren. Novak je dobio veliki aplauz, ali to je bilo i očekivano s obzirom na to da je on aktuelni šampion i da je Monako njegov domaći teren. Teniseri se zagrevaju i meč uskoro počinje.

15.40 - Dobrodošli na Kurir sport!Uskoro počinje duel Đoković - Karenjo Busta, pošto je Rodžer Federer savladao Lukaša Rosola sa 6:4, 6:1. Pre Federera u narednu rundu plasirao se i Rafael Nadal, koji je eliminisao Andreasa Sepija sa 6:1,6:3. Busta, je u glavni žreb ušao kao srećni gubitnik, a u drugom kolu je iznenadio Francuza Gaela Monfisa sa 6:3, 7:6 (8:6).

On ima 22 godine i trenutno je 62. na svetu. Španac se prošle godine sa pozicije 715. probio do 66. mesta na ATP listi. On je u tom periodu na Čelinžerima vezao sedam titula i čak 35 pobeda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track