NIJE SE NI OZNOJIO: Đoković počistio Montanjesa za samo 45 minuta!
Foto: Reuters

Kao na treningu

NIJE SE NI OZNOJIO: Đoković počistio Montanjesa za samo 45 minuta!

Tenis -
Đoković je u drugom kolu pobedio Alberta Montanjesa sa 6:1, 6:0
1 / 3 Foto: Reuters

MONTE KARLO - Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Mastersa u Monte Karlu.Đoković je u drugom kolu pobedio Španca Alberta Montanjesa s 6:1, 6:0. Meč je trajao samo 45 minuta. Ovo je bio šesti međusobni duel srpskog i španskog tenisera i šesti trijumf Đokovića.

Drugi teniser sveta bio je više nego zadovoljan kako je započeo odbranu titule naMastersu u Monte Karlu.

"Bilo je sjajno za prvi meč na šljaci. Izgubio sam samo jedan gem, nisam napravio previše propusta. Montanjes je specijalista za ovu podlogu, ali nije igrao ni blizu svom najvišem nivou. Pravio je previše neiznuđenih grešaka. Nisam mu dozvoljavao da uđe u ritam a često sam menjao uglove gde sam slao lopticu. Izlazio sam na mrežu, bio sam agresivan. Sve u svemu, dobra partija", rekao je Đoković.

TOK MEČA

16:00 - Kraj meča. Novak je pobedio s 6:1, 6:0Đoković je počistio Montanjesa za samo 45 minuta. Srbin je slavio s 6:1, 6:0. Nole je dobro startovao i najavio odbranu titule.Đoković se ranije danas slikao se dresom FK Monako i brojem devet koji nosi Radamel Falkao.

15:52 - Đoković kao na treningu, 4:0 u drugom setu za NovakaĐoković je nastavio sa odličnim igrom u drugom setu. Novak pravi dva brejka u drugom setu i lako stiže do 4:0. Španac je u prva četiri gema drugog seta osvojio samo dva poena.

15:41 - Novak je dobio prvi set s 6:1Đoković je u šestom gemu napravio novi brejk. Srpski teniser je potom servirao za prvi set, ali je Španac došao do četvrte brejk lopte. Novak je uspeo da spase brejk loptu rivala, a onda je servisom stigao do 6:1 i 1:0 u setovima. Na tribinama su Novakova verenica Jelena Ristić i trener Boris Beker.

15:30 - Đoković pravi brejk, a onda svoj servis stiže do 4:1Srpski teniser je u 4. gemu prvog seta uspeo da iskoristi prvu brejk loptu i da povede s 3:1. Đoković je potom na svoj servis potvrdio brejk i stigao do velike prednosti od 4:1.

15:23 - Novak spasio tri brejk lopte, Đoković vodi s 2:1

Montanjes je došao do izjednačenja, a onda je imao tri vezane brejk lopte na servis Đokovića. Međutim, Đoković je uspeo sigurnim servisom prvo da stigne do izjednačenja, a onda je poveo s 2:1.

15:17 - Đoković bez problema dobija prvi gem na mečuSrpski teniser je prvi servirao na meču. Đoković je izgubio samo jedan poen na svoj servis i stigao je do vođstva od 1:0.

15:08 - Đoković i Montanjes izašli na zagrevanjeĐoković i Montanjes su izašli na teren. Ovacije navijača za oba tenisera, a posebno za Đokovića, koji ima veću podršku.

TOK MEČA

Đoković i Montanjes do sada su igrali pet puta i Srbin ima maksimalan učinak. Poslednji duel odigran je prošle godine na Mastersu u Rimu.

Montanjes, trenutno 57. igrač sveta, je u prvom kolu pobedio Francuza Benoa Pera sa 2:1 u setovima, dok je Đoković bio slobodan.

Đoković brani titulu i 1.000 poena pošto je u finalu prošle godine prekinuo osmogodišnju dominaciju Rafaela Nadala pobedivši ga sa 2:0 (6:2, 7:6).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track