NOVAK RAZBIO RAFU: Đoković osvojio četvrtu titulu u Majamiju

Novi čas tenisa

NOVAK RAZBIO RAFU: Đoković osvojio četvrtu titulu u Majamiju

Tenis -
Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Španca Rafaela Nadala u finalu Mastersa u Majamiju sa 6:3, 6:3
1 / 3

MAJAMI – Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Španca Rafaela Nadala u finalu Mastersa u Majamiju sa 6:3, 6:3.

To je bio njihov 40. jubilarni okršaj i 18. pobeda Đokovića.

Novak je maestralnom partijom stigao do četvrte titule u Majamiju. Ovo je ujedno bio njihov treći duel na Floridi, gde Rafa i dalje ne zna za trijumf protiv srpskog tenisera.

Đokoviću je ovo druga uzastopna titula pošto je prethodno osvojio i turnir u Indijan Velsu. On je tako ponovio uspeh iz 2011. godine kada je takođe trijumfovao na prva dva mastersa u sezoni. Zanimljivo je da ga je na oba turnira pratio bivši prvi trener Marijan Vajda.To je Novakova 43. titula u karijeri, a četvrta na Floridi, gde je pobeđivao i 2007, 2011. i 2012. godine. Novak i Rafa nastavljaju borbu za prvo mesto na ATP listi. Španac trenutno vodi na ATP listi sa 13.130 bodova, ali mu se Đoković sada približio na 1.920 bodova.

http://www.youtube.com/watch?v=c1NVPwRS4YA

TOK MEČA22.07 - Riternom do titule

http://www.youtube.com/watch?v=J3GRQSECBuE

Đoković je nije želeo da čeka svoj servis da bi završio posao. On je u poslednjem gemu još jednom pokazao da ima najbolji ritern na svetu. Rafa ponovo nije imao rešenje za Novakovu dominantnu igru, pa je Španac ponovo ispustio svoj servis za konačnih 6:3, 6:3, posle jednog sata i 24 minuta igre.22.03 - Nezadrživi NovakĐoković je sve bliži novoj tituli u Majamiju. Novak igra bez greške i superioran je u svim segmentima igre. Možda i ključna stvar je način na koji u današnjem meču čita svog rivala i zato vodi sa 5:3.21.58 - Ne da se RafaIako Đoković igra bolje, Nadal se ne predaje i za sada drži koliki-toliki priključak sa Srbinom. Posle sedam odigranih gemova Novak vodi sa 4:3. 21.53 - Aplauzi Stefan EdbergaNovak Đoković hita ka novoj tituli u Majamiju i sada vodi sa 4:2. Novak igra fantastično, a to najbolje potvrđuje i aplaz koji je novak dobio od legende belog sporta i sadašnjeg trenera Rodžera Federera Stefana Edberga.21.48 - Rafa spasio brejk loptuMalo je falilo da Novak stigne do novog brejka i da tako praktično reši pitanje pobednika. Srbin je imao brejk loptu, ali se Rafa ipak izvukao iz nezgodne situacije. Đoković vodi sa 3:2.

21.41 - Ekspresni NovakĐoković nastavlja u istom ritmu, nema popuštanja. Novak igra na izuzetno visokom nivou i za sada sve konce igre drži u svojim rukama. Bio je ovo još jedan brzi servis gem za srpskog tenisera koji vodi sa 3:1. 21.38 - Gem za RafuNovakovu seriju od tri uzastopno osvojena gema Nadal prekida u trećem gemu drugog seta. Srbin sada vodi sa 2:1, ali ima brejk prednosti i samo je bitno da do kraja meča sačuva svoj servis. 21.35 - Novak vodi 2:0Bilo je gusto, ali se Novak izvukao. Rafa je uzeo prva dva poena na servis srpskog tenisera, ali je to bilo sve. Đoković je uzvratio i pokazao da ima spreman odgovor na svaki napad Španca i Srbin sada vodi sa 2:0.21.28 - Novak nastavio tamo gde je stao!Đoković je otvorio drugi set na najbolji mogući način - novim brejkom i sada mu je put ka tituli otvoren. Može se reći da je Rafa "na konopcima" s obzirom na to da je Đoković osvojio 21 od poslednjih 30 poena. II set

21.22 - Novak osvaja prvi setNadal je smanjio na 5:3 u gemovima, ali nije uspeo da spreči raspoloženog Novaka da osvoji uvodni set. Posle nesigurnog starta, Đoković je pronašao pravi ritam i veoma agresivnom igrom posle 39 minuta maestralne igre dobija prvi set sa 6:3.21.13 - Novak na gem od prvog seta

Đoković je potvrdio brejk, pa će Rafa servirati za ostanak u prvom setu. Gem je počeo maestralnim poenom koji je na kraju na spekrtakularan način osvojio Španac. Bio je to jedan od najlepsših poena na turniru. Međutim, to nije uticalo na Novaka, koji osvaja četiri naredna poena i dolazi na korak od osvajanja prvog seta - 5:2.21.09 - Brejk Novaka ĐokovićaNajbolji Novakov gem doneo je prvi brejk na meču. Rafa je bio nemoćan protiv Đokovićeve teške artiljerije. Novak je u svakom poenu demostrirao fantastične udarce na koje njegov rival nije imao odgovor. Đoković je na kraju primorao Rafu na grešku i tako realizovao prvu od dve vezane brejk lopte za vođstvo od 4:2

21.02 - Novak vodi 3:2Đoković fantastičmnim bekendom stiže do nove prednosti. Rafa je ponovo imao egal 30:30, ali je Srbin sa dva dobra servisa i odličnim bekhendom izbegao dramu. Novak koristi svaku priliku da izađe na mrežu i napadne rivala.20.59 - Novo izjednačenjeJoš jedan siguran gem za Nadala koji lako stiže do izjednačenja (2:2). Španac kažnjava svaku grešku svog rivala, ali za sada gledamo fantastičan tenis.

20.53 - Đoković u ritmu

Za razliku od prvog servis gema Novak u ovom nije imao problema. Proradio je servis i drugi reket svet takođe bez izgubljenog poena stiže do vođstva od 2:1.20.51 - Uzvraća NadalUsledio je ekspresan odgovor Španca, koji do izjednačenja stiže bez izgubljenog poena. Izgleda da je Rafa imun na vetar koji duva u Majamiju.20.48 - Novak spasio brejk loptu Novak Đoković se već na startu suočio sa brejk loptom, ali se odbranio. Novak na startu ima problema sa servisom, ali ipak uz dosta muke stiže do prvog gema. Ako je suditi po prvim poenima očekuje nas spektakl pošto su obojica krenuli silovito od samog starta.20.35 - Još malo do spektaklaĐoković i Nadal su na centralnom terenu "Krendon parka". Dvojica najboljih tenisera sveta se zagrevaju, a Novak će prvi servirati pošto je njegov rival izabrao da riternira.

20.00 - Dobrodošli na Kurir sport!Pred nama je još jedan teniski klasik između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Ovo je njihov treći meč u Majamiju, gde Novak i dalje ne zna za poraz u duelima sa Špancem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track