ĐOKOVIĆ DOBIO CONGU: Uspešan start saradnje sa Bekerom
Foto: Reuters

Polufinale Mubadala turnira

ĐOKOVIĆ DOBIO CONGU: Uspešan start saradnje sa Bekerom

Tenis -
Srpski teniser će u finalu egzibicionog turnira u Abu Dabiju igrati protiv Davida Ferera koji je savladao u polufinalu Rafaela Nadala
1 / 5 Foto: Reuters

ABU DABI - Najbolji srpski teniser Novak Đoković novu sezonu započeo je pobedom na egzibicionom turniru u Abu Dabiju "Mubadala Svetsko prvenstvo u tenisu". Drugi igrač sveta savladao je Žoa-Vilfreda Congu sa 2:0 (7:6(5), 6:3) pa će u subotu braniti titulu osvojenu prošle godine.

Srpski teniser će u finalu igrati protiv Davida Ferera u subotu od 14 časova. Španac je savladao u polufinalu Rafaela Nadala.

Bio je ovo prvi meč, doduše još uvek ne zvanični, u kome je ostvarena saradnja sa Borisom Bekerom kao trenerom.

Đoković je stigao prvi do brejka u uvodnom setu. Poveo je sa 3:1 iskoristivši prvu od tri vezane brejk lopte u trećem setu. Međutim, Francuz se vratio u meč sa tri vezana gema kojim je stigao do prednosti 5:4. Dobrim servisima teniseri su ušli u taj-brejk u kome je srpski as u devetom poenu stigao do brejka koji je i presudio.

Drugi set je do šestog gema igran bez brejka, da bi Đoković u tom trenutku iskoristio prvu šansu i na drugi servis Francuza stigao do ogromne prednosti koju je nešto kasnije materijalizovao za prvi trijumf u novoj sezoni.

Đoković je izjavio da je današnjom pobedom protiv Conge i definitivno započeo novu sezonu.

"Iako zvanično još nismo u novoj godini, ovo je za nas profesionalce početak nove sezone. Radujem se igrama u Abu Dabiju, ne samo zbog uspeha u prethodnim godinama, već i zbog atmosfere koja ovde vlada", rekao je Đoković.

On je naglasio da u finalu protiv Ferera očekuje visok kvalitet tenisa.

"Većina nas je još u pripremnom periodu. Iskoristiću ovu mnogo bržu podlogu kako bih izlazio na mrežu, nadam se da ćete svi uživati", poručio je Đoković.

http://www.youtube.com/watch?v=gBMQSs1WJgg

1. SET

Conga je prvi servirao i stigao do prednosti u ovom meču.

Usledio je dobro poznati uragan Đokovića, tri gema zaredom, uz brejk za vođstvo 3:1. Đoković je stekao tri brejk lopte, odmah prvu iskoristio i pokazao da je spreman da se nadigrava.

Naredna dva gema teniseri su dobili na svoj servis, da bi potom Conga uzeo brejk Đokoviću i preokrenuo set u svoju korist. Tri vezana gema i Francuz vodi sa 5:4.

Đoković je taj niz zaustavio servisom i izjednačio na 5:5.

Naredna dva gema protekla su bez brejka pa su teniseri ušli u taj-brejk.

Prvi je do prednosti stigao Đoković i to tek u devetom poenu.

2. SET

Prvih pet gemova igralo se bez brejka, da bi Novak u šestom iskoristio prvu priliku i na drugi servis Conge stigao do brejka. Iskustvom je Đoković priveo set kraju za 6:3 i 2:0 u pobedama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track