IZDRŽAO SERVIS BOMBE: Đoković dobio rat protiv Raonića sa Nadalom u finalu Rima
Foto: Reuters

Preokretom do 65. finala u karijeri

IZDRŽAO SERVIS BOMBE: Đoković dobio rat protiv Raonića sa Nadalom u finalu Rima

Tenis -
Novak Đoković je u polufinalu Mastersa u Rimu, posle velike borbe i novog preokreta, savladao Kanađanina Miloša Raonića sa 6:7 (5:7), 7:6 (7:4), 6:3.

RIM - Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće po peti put u karijeri u finalu Mastersa u Rimu, gde ga čeka Španac Rafael Nadal koji je u dva seta, sa 6:2, 6:2, savladao Bugarina Grigora Dimitrova. Đoković je u polufinalu, posle velike borbe i novog preokreta, savladao Kanađanina Miloša Raonića sa 6:7 (5:7), 7:6 (7:4), 6:3. Novak je do trećeg finala ove sezone došao posle maratonskog meča koji je trajao puna tri sata. Đoković je na Centralni teren izašao po završetku prvog ženskog polufinala u kojem je Sara Erani savladala Jelenu Janković u prvom ženskom polufinalu. To je bio drugi međusobni duel Đokovića i Raonića i druga pobeda srpskog tenisera, koji je prvi put savladao rođenog Podgoričana prošle godine u Dejvis kupu (7:6, 6:2, 6:2).

Miloš Raonić, Foto: Reuters
Miloš Raonić, Foto: Reuters

I set

Miloš Raonić prvi servira na meču i bez problema osvaja prvi gem protiv drugog reketa sveta. Mladi Kanađanin nema puno respekta prema Novaku. Raonić odmah preti i na servis Đokovića i posle fantastičnog riterna dolazi do dve vezane brejk lopte. Međutim, Novak sa nekoliko odličnih servisa i razornim forhendom stiže do izjednačenja - 1:1. Novak ima jedan od najboljih riterna u tenisu, ali i njemu nije bilo lako u trećem gemu. Raonić je odservrao nekoliko projektila od kojih je jedan dostigao brzinu od 229 kilometara na čas. Dobro se držao se Novak, ali kanadski teniser na kraju ipak stiže do nove prednosti - 2:1.Đoković je dobro otvorio naredni, gem, ali je potom dozvolio Raoniću da stigne do izjednačenja (40:40). Srpski teniser je uspeo da izbegne dramu i sa dva vezana poena poravnava na 2:2. Novak u petom gemu dolazi u situaciju da oduzme servis rivalu. Đoković je imao dve vezane brejk lopte, ali se Raonić izvukao sa tri as udarca i sada vodi sa 3:2 u gemovima.Usledio je prvi lagani servis gem za srpskog tenisera, koji ekspresno stiže do novog izjednačenja bez izgubljenog poena - 3:3.Đoković i u drugom uzastopnom gemu osvaja prva dva poena na servis rivala, ali Raonić još jednom uspeva da se izvuče iz nezgodne situacije. On sa tri vezana odlična servisa pravi novi preokret i sada vodi 4:3.Srpski teniser je u poslednja dva gema veoma siguran na svom servisu. Novak je osvojio poslednjih deset poena u situaciji kada servira i bez ikakvih problema osvaja novi gem za 4:4 u prvom setu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Naredni gem trajao je čak 11 minuta, a Đoković ponovo propušta dve brejk prilike. Ronić je prvu spasio novim as udarcem, a drugu fantastičnim polu-volejom. Novak je bio besan zbog propuštenih prilika, pa dobija i opomenu zbog bacanja reketa. Miloš posle velike borbe vodi sa 5:4, pa će Đoković u desetom gemu servirati za ostanak u prvom setu. Novak nastavlje seriju na svoj servis i lako stiže do 30:0. Međutim u nastavku gema gubi tri vezana poena pa Raonić neočekivano stiže do set lopte. Kanađanin dvoručnim bekhendom dolzi na poen od prvog seta, ali je već u nardenom poenu pogrešio pa Đoković poravnava na 5:5.Nastavlja se borba na Centralnom terenu, a Đoković će po drugi put servirati za ostanak u prvom setu. Raonić je bez većuh problema obezbedio taj-brejk i sada vodi 6:5.Novak je u 12. gemu nastavio trend sigurnih servisa i bez izgubljenog poena uvodi prvi set u taj-brejk.Đoković je fantastično počeo dodatni gem. Odmah je napravi mini brejk, da bi potom oba puta bio siguran na servisu. On je u trećem poenu podigao publiku na noge pošto je vratio nemoćuće i poentirao sjajnom dijagonalom.Međutim, Raonić je imao spreman odgovor i u seriji osvaja šest poena i dolazi do tri veane set lopte. Novk je spasio prve dve na svoj servis, ali Kanađanin koristi treću i rezultatom 7:5 osvaja maratonski prvi set koji je trajao jedan sat i 15 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track