SILOVIT START: Đoković krenuo u pohod na Rolan Garos pobedom nad Sousom
Foto: Reuters

Srbin uspešan u Parizu

SILOVIT START: Đoković krenuo u pohod na Rolan Garos pobedom nad Sousom

Tenis -
Srpski teniser ubedljiv protiv portugalskog igrača na startu gren slema u Parizu

PARIZ - Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je u meču prvog kola na drugom gren slem turniru sezone, Rolan Garosu Portugalca Žoaoa Sousu sa 3:0, po setovima 6:1, 6:2, 6:4.

Meč je dva puta bio prekidan zbog kiše, a tokom jednog prekida Đoković je uspeo da zabavi publiku na stadionu "Filip Šatrije".

Meč je prvi put prekinut u prvom setu pri rezultatu 4:1 za Đokovića, ali taj prekid nije ni malo poremetio srpskog tenisera, koji je bez većih problema osvojio prvi set (6:1).

U prva četiri gema drugog seta nije bilo brejkova, a onda je Đoković oduzeo servis Portugalcu u petom gemu za vođstvo od 3:2. U sedmom gemu Đoković je napravio još jedan brejk, poveo je sa 5:2, a onda je ponovo počela kiša u Parizu. Taj prekid je trajao desetak minuta, a po povratku na teren Đoković je osvojio još jedan gem za prednost od 2:0 u setovima.

U trećem setu se vodila najveća borba, Sousa se nije predavao, pa je čak dva puta uspeo da oduzme servis Đokoviću, ali je srpski teniser ipak na kraju bio bolji.

Đoković, koji je u Beogradu dobio i grafit, će u drugom kolu igrati protiv Francuza Žeremija Šardija.

http://www.youtube.com/watch?v=Bm5AQShlK9k

TOK MEČA

1. SET

Đoković je prvi servirao i lako stigao do svog gema. Već u narednom napravio je brejk, i to u maratonskom gemu gde je prethodno propustio dve brejk prilike.

Treći gem je trajao veoma kratko jer je Đoković nastavio sa as servisima, tri u prva dva gema, i lako stigao do 3:0.

Đoković je napravio novi brejk u četvrtom gemu za 4:0, ali nije uspeo da ga sačuva pošto je Portugalac u narednom uzvratio ribrejkom. U tom trenutku meč je prekinut zbog kiše koja muči organizatore od ranog jutra.

Posle nešto više od sat vremena meč je nastavljen servisom Portugalca. Đoković je odlično ušao u nastavak meča i sa nulom oduzeo servis rivalu za 5:1.

Odmah u narednom Sousa je bio blizu ribrejka, pošto je stigao do 0:40, ali je Đoković vezao pet poena i posle 32 minuta igre osvojio prvi set rezultatom 6:1.

2. SET

Početak drugog seta nije doneo brejk šanse. Sousa je bez izgubljenog poena osvojio prvi gem, revanširao mu se Đoković.

Sousa je i drugi servis u drugom setu dobio i poveo sa 2:1, ali je Đoković u nastavku dodao gas, osvojio brejk za 3:2, a potom lako stigao do 5:2. Tada je kiša ponovo prekinula meč, doduše na kratko.

Uz malo problema, Đoković je odservirao za drugi set, a sedmom asom osvojio je ovaj deo meča sa 6:2.

3. SET

Prva dva gema su protekla bez brejka, da bi Đoković ponovo prvi oduzeo servis rivalu. Srpski teniser je stigao do 5:2 i servirao za meč, ali je Sousa uspeo da napravi brejk, a potom i lagano dobije svoj servis za smanjenje rezultata na 5:4.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track