Novak oduvao Tomija Hasa

Šangaj

Novak oduvao Tomija Hasa

Tenis -
Za ulazak u finale, Đoković će sutra igrati protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je danas pobedio Francuza Žoa Vilfreda Congu

ŠANGAJ - Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira masters serije u Šangaju, pošto je danas u četvrtfinalu savladao Nemca Tomija Hasa u dva seta - 6:3, 6:3.

Za ulazak u finale, Đoković će sutra igrati protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je danas pobedio Francuza Žoa Vilfreda Congu rezultatom 6:3, 7:6.

Biće to njihov 11. međusobni duel, a od prethodnih deset, Đoković je pobeđivao devet puta.Protiv Hasa, koji je u prethodnom kolu pobedio Janka Tipsarevića, Đoković je odigrao još jedan odličan meč i dobio ga je za sat i 20 minuta.

U prvom setu Nemac nije imao rešenje za Đokovićev prvi servis i od mogućih 18 poena, osvojio je samo jedan, pa u tom delu igre nije imao nijednu priliku za brejk. Srpski teniser je od tri šanse da protivniku oduzme servis iskoristio jednu i to mu je bilo dovoljno da povede.

Drugi set Has je počeo mnogo bolje i brejkom u drugom gemu poveo je 2:0, ali je potom usledio žestok odgovor drugog tenisera sveta.

Đoković je vezao pet gemova, od čega tri brejka, a kada je poveo 5:2 i servirao za meč opustio se, što je Has iskoristio da mu još jednom oduzme servis.Bilo je to, ipak, sve što je nemački teniser danas uradio, jer je Đoković u narednom gemu ponovo zaigrao na vrhunskom nivou i petim brejkom u meču stigao je do očekivane pobede.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ocenio je da su u meču protiv Tomija Hasa presudili njegovi odlični riterni.

"Moja igra iz riterna bila je izuzetna i upravo se tu nalazi ključ pobede nad Hasom", rekao je Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track