REAL BEZ RONALDA DOBIO BARSU: Bejl doneo Madriđanima Kup Kralja
Foto: AP

Katalonci ostali bez trofeja

REAL BEZ RONALDA DOBIO BARSU: Bejl doneo Madriđanima Kup Kralja

Fudbal -
Madriđani su osvojili prvi trofej ove sezone golovima Di Marije i Bejla iako su bili lišeni pomoći najboljeg igrača

VALENSIJA - Fudbaleri Reala osvojili su Kup kralja, pošto su u finalu u Valensiji pobedili Barselonu s 2:1.Real je do trofeja stigao golovima Anhela di Marije u 11. i Gereta Bejla u 85. Jedini strelac za Barselonu bio je Bartra u 69. minutu.Katalonski tim je posle neuspeha u Ligi šampiona, doživeo poraz i u Kupu kralja. Real je zasluženo došao do prvog trofeja u sezoni.

TOK UTAKMICE

23:21 (90+3) - Kraj utakmice. Real je pobedio s 2:1!23:17 (89) - Nejmar pogađa stativu!Velika šansa za Barselonu. Nejmar pogađa stativu!23:13 (85) - GOLLLL!!! Bejl donosi prednost Realu od 2:1!Bejl je obišao Bartru, a onda je ušao u šesnaesterac Reala i poslao je loptu ispod Pinta u mrežu Barselone.

http://www.youtube.com/watch?v=v7vwIKnJRDA
Modrić pogađa stativu! Nova šansa za Bejla, ali bez promene rezultata! GOLLLLL!!! Bartra glavom donosi izjednačenje Barseloni!
http://www.youtube.com/watch?v=P4gTa-DvBMk
Poništen gol Realu

22:42 (55) - Nova prilika za BejlaReal opasniji na startu drugog poluvremena. Bejl ponovo u šansi, ali Velšanin sa oko 16 metara šutira tik iznad prečke. Žuti karton za Maskerana posle prekršaja nad Pepeom.

22:37 (50) - Mesi iz slobodnjaka šutira visoko preko golaSlobodan udarac za Barselonu. Mesi sa oko 25 metara šutira visoko preko gola. Navijači Reala ismejavaju najboljeg fudbalera Barselone.22:35 (48) - Bejl u šansi, ali lopta odlazi pored golaFudbaleri Reala prvi su imali šansu u drugom poluvremenu. Bejl je dobio loptu od Modrića, a onda je posle solo prodora ušao u kazneni prostor Barse i šutirao pored gola Pinta.22:32 (46) - Počelo je drugo poluvremeIzmena u ekipi Barselone. Umesto Albe u igru je ušao Adrijano.

22:15 (45) - Kraj prvog poluvremena. Real vodi s 1:0!Fudbaleri Reala posle prvih 45 minuta zasluženo vode s 1:0 golom Anhela di Marija. Barsa je nemoćna. Real je u poslednjem minutu prvog poluvremena imao dobru šansu, ali je Benzema loše šutirao posle dobrog prodora Di Marije.

22:12 (42) - Prvi šut Mesija ka golu RealaNajbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi prvi put je šutirao ka protivničkom golu, ali je njegov udarac završio pored leve stative Kasiljasa.

22:06 (36) - Kontranapad Reala bez realizacijeFantastičan kontranapad Reala zaustavio je Žordi Alba u poslednjem trenutku. Barsa ima posed lopte od 68 odsto.22:02 (32) - Barselona ima više od igreBarselona ima više od igre. Lopta je više u posedu igrača katalonskog kluba, ali Real preti iz kontranapada. Mesi je neprimetan, a Real je i bez Ronalda pokazao da je u formi.

21:52 (22) - Barsa propušta prvu priliku na mečuPrva prava prilika za Barselonu u 22. minutu. Inijesta je proigrao Fabregasa, koji je prosledio loptu do Nejmara. Međutim, Brazilac je zakasnio da loptu ugura u mrežu Kasiljasa. Samo dva minuta kasnije Alba preti glavom, ali je Kasiljas siguran.21:49 (19) - Nova prilika za RealBejl je prevario trojicu igrača Barselone, a onda je proigrao Di Marija, koji je sa oko 20 metara slabo šutirao. Lopta je otišla pored gola

21:45 (15) - Prvo koškanje na utakmici. Pepe i Nejmar u klinčuNejmar i Pepe su se pokoškali u šesnaestercu Reala, a sudija je uspeo da ih smiri i da obojici pokaže žute kartone.

21:41 (11) - GOLLL!! 1:0 za Real! Di Marija je pogodio mrežu Barselone!Real je poveo posle odličnog kontranapada. Benzema je proigrao Di Mariju, koji je izašao sam ispred Pinta i poslao je loptu u mrežu. Velika radost fudbalera Reala i tuga u redovima Barselone na startu El klasika.

http://www.youtube.com/watch?v=OZzRKRr32ZE
Bejl je propustio dve šanse za Real

Bejl je propustio dve šanse za Real. Prvo je u petom minutu šutirao pored gola posle asistencije Iska, a onda je dva minuta izblokiran kada je sa oko 15 metara pokušao da pogodi mrežu Barselone.

21:33 (3) - Prvi žuti karton na meču i to za igrača Reala IskaGlavni sudija od početka meča drži konce u svojim rukama. Prvi žuti karton na meču za fudbalera Reala Iska posle grubog starta nad igračem Barselone. Katalonski klub samo minut traži penal, ali je Karvahal ispravno startovao.21:30 (1) - Počela je utakmica u ValensijiPočela je utakmica u Valensiji. Prvi sa centra kreću fudbaleri Reala.21:20 - Više od 50.000 gledalaca na MestaljiUtakmici u Valensiji prisustvuje više od 50.000 navijača. Pristalice dva tima napravile su sjajnu atmosferu. Na tribinama je najbolji igrač Reala Kristijano Ronaldo.

21.05 - Poznati sastavi oba timaBarselona će igrati u sledećem sastavu: Pinto, Alveš, Bartra, Maskerano, Alba, Ćavi, Buskets, Fabregas, Nejmar, Mesi, Inijesta.U startnoj postavi Reala biće: Kasiljas, Koentrao, Ramos, Pepe, Karvahal, Isko, Alonso, Modrić, Bejl, Benzema, Di Marija.

20:30 - Navijači oba tima pune stadion u Valensiji

Ekipa Reala drastično je oslabljena u meču za svoj prvi trofej ove sezone, pošto u timu neće biti Kristijana Ronalda. Prvi strelac španskog prvenstva, ali i Lige šampiona, u poslednje vreme je imao problema sa kolenom, na šta se nadovezala povreda zadnje lože."Ne želimo da rizikujemo, biće još važnih utakmica", poručio je trener Reala Karlo Anćeloti.Kada su Katalonci u pitanju, neće igrati Pike i verovatno Bartra. Barselona je ove ove sezone dobila oba "El klasika". U prvom delu Primere na Nou Kampu bilo je 2:1 (1:0), a nedavno na stadionu Santjago Bernabeu 4:3 (2:2). Katalonci su do sada osvojili 26, a Madriđani 18 trofeja u Kupu Španije.Biće ovo ujedno repriza od pre tri godine, kada su isti rivali na istom stadionu odlučivali o trofeju u Kupu. Slavio je Real koje je s klupe predvodio Murinjo, a junak pobede bio je Ronaldo golom u produžecima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track