ITALIJANI SLAVILI U DERBIJU: Super Mario Baloteli srušio Engleze

Velika pobeda

ITALIJANI SLAVILI U DERBIJU: Super Mario Baloteli srušio Engleze

Brazil 2014 -
Fudbaleri Italije savladali su reprezentaciju Engleske rezultatom 2:1 u derbiju prvog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu u Brazilu

MANAUS - Fudbaleri Italije savladali su reprezentaciju Engleske rezultatom 2:1 u derbiju prvog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Azuri su do velike pobede na "Areni Amazonija" stigli golovima Klaudija Markizija i Marija Balotelija. Italija je povela u 35. minutu pogotkom Markizija, ali je samo dva minuta kasnije izjednačio Danijel Staridž. Međutim, u nastavku meča Baloteli u 50. minutu, po drugi put na meču, matira golmana Harta za konačnih 2:1. To je 25. međusobni duel reprezentacija Engleske i Italije i 11. Pobeda "Azura". "Gordi Albion" je dobio dva meča manje, dok je šest utakmica završeno nerešenim rezultatom.Nastavlja se sjajna serija "Azura" na Svetskim prvenstvima. Italija je u poslednjih 17 mečeva na Mundijalima upisala samo dva poraza, uz osam pobeda i sedam remija. U prvom meču Grupe D reprezentacija Kostarike je iznenadila favorizovani Urugvaj pošto je na "Areni Kastelao" slavila rezultatom 3:1.

TOK MEČA01.53 (90. +5) - Kraj utakmice!Fudbaleri Italije savladali su reprezentaciju Engleske rezultatom 2:1 u derbiju prvog kola Grupe D na Mundijalu u Brazilu.01.52 (90. +4) - Prečka PirlaNestvaran udarac Pirla na kraju zaustavlja prečka. On je šutirao sa 32 metra udaljenosti. Golman Hart je pošao na desnu stranu, ali je lopta promenila pravac i pala na prečku. 01.50 (90. +2) - Žuti karton za SterlingaParolo je povukao kontru Azura, ali ga ruši Sterling i dobija žuti karton.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

01.45 (87. minut) - Novi udarac RunijaVejn Runi još jednom šutira preko gola. Barkli je ostavio loptu napadaču Mančester Junajteda koji sa kapice kaznenog prostora šutira preko gola.01.43 (85. minut) - Džerard šutira preko golaPropala je još jedna izgledna prilika Engleza. Stiven Džerard je pokušao iz slobodnok udarca, iskosa s leve strane, ali lopta odlazi preko gola.01.35 (77. minut) - Brani SiriguBejns je odlično izveo slobodan udarac, ali je golman Italije još bolje intervenisao. Lopta je preletela živi zid, ali Sirigu sjajnom paradom sprečava izjednačenje.

01.26 (68. minut) - Novi šut KandervePonovo je zapretio Kanderva, ali je bio neprecizan.01.20 (62. minut) - Runi promašio izjednačenjeBejns odlično pronalazi Runija koji ne pogađa gol Italije. Napadač Mančester junajteda propušta veliku priliku.01.14 (56. minut) - Džerard pada, nema penalaDžerard je odlično prošao kroz odbranu Italije, ali pada posle duela sa Paletom. Ništa od penala za Englesku.01.12 (54. minut) - Udarac RunijaRuni je odlično šutirao, ali je bio za malo neprecizan. Lopta je prošla tik uz desnu stativu.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

01.08 (50. minut) - Gooooool, Italija vodi 2:1!Kanderva je odlično pronašao Balotelija na drugoj stativi. Kejhil je kasnio, pa Baloteli glavom matira Harta za novo vođstvo Italije - 2:1.01.07 (49. minut) - Odličan udarac StaridžaKao i na startu meča Englezi prvi prete. Šutirao je Staridž, ali Sirigu odlično interveniše.01.04 (46. minut) - Počelo je drugo poluvreme

Foto: Twitter
Foto: Twitter

00.48 - Kraj prvog poluvremena!Sjajno prvo poluvreme na "Areni Amazonija". Italija je povela golom Markizija u 35. minutu, ali je samo dva minuta kasnije izjednačio Staridž.00.47 (45. +2) - Azuri pogađaju stativu!Ponovo je sve počelo od Pirla, koji pronalazi Kandervu. On šutira, ali lopta završava na stativi.00.47 (45. +2) - Majstorija BalotelijaPirlo sjajno pronalazi Balotelija koji se izvlači na levu stranu. Hart je napustio gol pa Super Mario sjajnim lobom iz mesta gađa gol, ali Džagelka u poslednjem trenutku sa gol linije glavom izbija loptu.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

00.36 (37. minut) - Gooooool, Engleska stiže do izjednačenja 1:1!Runi je odradio veći do posla na levoj strani fantastičnim centaršutom, posle čega je Staridž lako zatresao mrežu "Azura" za 1:1. Italija je vodila samo dva minuta.00.34 (35.minut) - Gooooool, Italija vodi 1:0!Sjajan udarac Markizija bio je neuhvatljiv za golmana Harta. Lopta je na putu do gola prošla kroz noge jednom reprezentativcu Engleske i završava u donjem desnom uglu gola.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

00.23 (24. minut) - Pritisak EnglezaEvidentno je da Englezi imaju veliki motiv. Ponovo je bilo panike u italijanskoj odbrani ali nema promene rezultata. Defanzivci Azura za sada imaju puno problema sa Sterlingom i Velbekom00.22 (23. minut) - Baloteli uzvraća na drugoj straniBude se Italijani. Pokušao je Mario Baloteli da ugrozi Harta, ali je njegov udarac bio neprecizan00.18 (19. minut) - Kandreva testira HartaIznenadio je Kanderva golmana Harta, koji ipak nekako uspeva da odbije loptu u polje i da sačuva svoju mrežu.

Foto: printscreen
Foto: printscreen

00.15 (16. minut) - Novi pokušaj EnglezaEnglezi imaju inicijativu na startu meča, a sada je šutirao Džonson. Međutim, ni on nije bio precizan pa nema promene rezultata.00.10 (11. minut) - Velbek šutiraGreši Paleta i dodaje loptu Velbeku koji sa ivice kaznenog prostora neprecizno šutira.00.07 (8. minut) - Italijani traže penalAzuri smatraju da je bilo namernog igranja rukom u kaznenom prostoru, ali sudija Bjorn Kujpers samo odmahuje rukom.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

00.04 (5. minut) - Udarac SterlingaŠutirao je Sterling sa više od 20 metara, ali je zatresao samo spoljni do mreže.00.00 (1. minut) - Počeo je derbi D grupePočeo je duel reprezentacija Engleske i Italije na "Areni Amazonija" u Manausu. Početni udarac izveli su "Azuri".

Foto: printscreen
Foto: printscreen

20.55 - Reprezentacije su na terenuUskoro počinje duel selekcija Engleske i Italije. Proteklih dana bilo je dosta priče o stanju terena na "Areni Amazonija", ali izgleda da su organizatori ipak uspeli da sve dovedu u red.20.50 - Pojačana bezbednost u ManausuUtakmica prvog kola grupe grupe D između Engleske i Italije biće odigrana pod pojačanim merama bezbednosti, jer je bilo dojave o postavljenoj bombi na stadionu Arena Amazonija u Manausu.

Foto: printscreen
Foto: printscreen

20.40 - Baoteli u startnoj postaviSelektor prandeli odlučio se da ukaže poverenje "nestašnom" Baloteliju, koji će predvoditi napad "Azura". Evo startnih postava.Engleska: Hart, Džonson, Bejns, Džerard, Kejhil, Džagelka, Staridž, Runi, Velbek, Henderson, Sterling. Italija: Sirigu, Kjelini, Darmian, Kandreva, Markizio, Baloteli, Barzalji, De Rosi, Paleta, Pirlo, Verati.

Foto: printscreen
Foto: printscreen

23.30 - Italija bez Bufona

Kapiten i golman fudbalske reprezentacije Italije Đanluiđi Bufon propustiće večerašnju utakmicu protiv Engleske na Svetskom prvenstvu u Brazilu zbog povrede zgloba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track