SREĆA POGLEDALA LALE: Holandija preokretom u završnici eliminisala Meksiko

Nova drama na Mundijalu

SREĆA POGLEDALA LALE: Holandija preokretom u završnici eliminisala Meksiko

Brazil 2014 -
Fudbaleri Holandije savladali su Meksiko rezultatom 2:1 u osmini finala Svetskog prvenstva u Brazilu

FORTALEZA - Fudbaleri Holandije savladali su Meksiko rezultatom 2:1 u osmini finala Svetskog prvenstva u Brazilu.Lale su do trijumfa na stadionu "Kastelao" stigle velikim preokretom u dramatičnoj završnici, a gol odluke postigao je Klas-Jan Huntelar sa penala u 94. minutu.Meksiko je poveo u 48. minutu golom Dos Santosa, da bi Vesli Snajder dva minuta pre kraja meča spasao Lale poraza i najavio produžetke. Međutim, Roben u sudijskoj nadoknadi vremena uspeva da iznudi penal, a Huntelar odvodi Holandiju u četvrtfinale Mundijala.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Holandiju u četvrtfinalu Mundijala očekuje duel sa boljim iz duela Kostarika - Grčka. Taj meč se igra takođe u nedelju, u Resifeu od 22.00h.S druge strane Meksiko je neslavno ušao u istoriju, kao prva selekcija koja je u istoj fazi takmičenja eliminisana na šest uzastopnih Mundijala, od 1994. do 2014. godine.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

TOK MEČA19.54 - Kraj utakmiceHolandija je u četvrtfinalu Mundijala. Lale su nestvarnim preokretom u poslednjih sedam minuta stigle do velike pobede. Uprkos sjajnoj igri u većem delu meča Meksiko se vraća kući. 19.53 (90. +4) - Gooooool, Holandija vodi na 2:1!Penal je izveo rezervista Huntelar, koji rutinski golmana Očou i pogađa donji desni ugao gola.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

19.52 (90. +3) - Penal za Holandiju!Roben je prošao po desnoj strani, Markez je startovao, a Roben po treći put na meču pada u kaznenom prostoru. Ovog puta sudija Proensa svira penal.19.47 (88. minut) - Gooooool, Holandija izjednačuje na 1:1!Roben je izveo korner, a lopta na kraju dolazi do Snajdera koji iz punog trka šalje projektil ka golu Meksika. Očoa se nije ni pomerio.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

19.44 (85. minut) - Ofsajd, ali Očoa ipak braniDobra prilika za Holandiju, ali se Huntelar aktivirao iz ofsajda. Ipak bez obzira na sve Očoa zaustavlja i ovaj pokušaj. 19.38 (79. minut) - Nastavljena je utakmica19.36 (77. minut) - Novi tajm-autGlavni arbitar Portugalac Pedro Proensa po drugi put prekida utakmicu na par minuta kako bi se igrači osvežili.19.35 (76. minut) - Menjaju i LaleVan Gal menja kapitena Van Persija i u igru uvodi Huntelara.19.34 (75. minut) - Čičarito u igriNova izmena u redovima selekcije Meksika. Peralta je izašao, na terenu je Čičarito. 19.33 (74. minut) - Maestralni OčoaPonovo je Roben sjajno prošao kroz odbranu Meksika i šutira sa desne strane, ali Očoa upisuje još jednu sjajnu intervenciju.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

19.28 (69. minut) - Žuti kartonAgilar dobija žuti karton posle oštrog prekršaja. On je sa leđa srušio Depaja.19.20 (61. minut) - Blokiran SnajderSnajder je bio u odličnoj prilici, dobro je šutirao, ali Rodrigez uspeva da skrene loptu u korner. Velika prilika za Lale. Izmena u selekciji Meksika, Dos Santosa menja Akino. 19.16 (57. minut) - Brani OčoaRoben je izveo korner sa desne strane, ali golman Meksika brani udarac De Vrija iz neposredne blizine. On je refleksno uspeo da skrene loptu ka stativi.19.15 (56. minut) - Nova izmenaSelektor Holandije Van Gal uvodi Depaja umesto Verhaga. U istom minutu Peralta šutira, ali Silesen brani.19.13 (54. minut) - Šansa za HolandijuLale pokušavaju da se rezultatski vrate u meč. Blind je šutirao, ali je bio neprecizan.19.07 (48. minut) - Gooooool, Meksiko vodi 1:0!Đovani dos Santos prima loptu na grudi i posle driblinga šutira iz trka. Iako je na leđima imao dvojicu igrača Holandije on pogađa donji levi ugao Silesenovog gola.19.05 (46. minut) - Počelo je drugo poluvremePromena u timu Meksika. U završnici prvog poluvremena Moreno se povredio pa ga je zamenio Rejes.II poluvreme

Foto: Twitter
Foto: Twitter

18.49 - Kraj prvog poluvremenaZavršeno je prvo poluvreme u kojem nije bilo puno prilika. Meksiko je bio opasniji, dok Holandija do samog kraja nije uspela da pronađe rešenje za odličnu odbranu rivala.18.46 (47. minut) - Roben traži penalPogrešili su defanzivci Meksika, a Van Persi šalje loptu ka Robenu. On posle duela sa dvojicom protivničkih igrača pada u kaznenom prostoru, ali sudija Pedro Proensa pokazuje da se igra nastavi.18.41 (42. minut) - Najbolja prilika za MeksikoDos Santos je bio u dobroj poziciji, šutirao je sa desne strane, ali Silesen još jednom refleksno brani kolenom.18.39 (40. minut) - Holandija ne može do golaMeksiko za sada ne ostavlja ni malo prostora igračima Holandije. Lale nikako ne uspevaju da probiju sjajno organizovanu odbranu Meksika.18.34 (35. minut) - Nastavljena utakmicaMeksiko je nastavio tamo gde je stao i odmah ponovo preti. ovog puta odbrana Lala stiže da interveniše i otklanja opasnost na vreme.18.31 (32. minut) - Tajm-autGlavni arbitar Portugalac Pedro Proensa prekida utakmicu na par minuta kako bi se igrači obe selekcije osvežili. Temperatura u Fortalezi je 29 stepeni.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

18.27 (28. minut) - Uzvraća dos SantosNa drugoj strani Meksikanc imaju novu priliku. Ovog puta šutirao je Dos Santos, ali je golman Silesen ponovo bio na pravom mestu.18.26 (27 .minut) - Van Persi neprecizanDobar prodor kapitena Holandije koji ulazi u kazneni prostor i šutira, ali je bio veoma neprecizan.18.23 (24. minut) - Brani SilesenKarlos Salsido je testirao golmana Holandije, ali je Silesen bio oprezan i izbacuje loptu u korner.18.19 (20. minut) - Ponovo EreraErera se još jednom sjajno ubacio i uspeva da zahvati loptu glavom, ali De Vrij uspeva da blokira taj pokušaj. 18.16 (17. minut) - Dobra prilika za MeksikoLopta je posle jedne duže kombinacije fudbalera Meksika došla do Erere. On je šutirao po zemlji, ali lopta prolazi tik pored stative.18.13 (14. minut) - Opasan centaršutMeksiko je nešto agresivniji na početku meča. Lajun je prošao po levoj strani i dobro centrirao, ali u kaznenom prostoru nije bilo igrača Meksika.18.08 (9. minut) - Prva izmenaNije prošlo ni deset minuta od početka meča, a Indi menja povređenog De Jonga u timu Holandije.18.01 (2. minut) - Meksiko prvi pretiLajun upisuje prvi udarac na meču. Šutirao je neprecizno iz velike daljine. Lopta ide preko gola.18.00 (1. minut) - Počela je utakmica

17.40 - Startne postaveHolandija: Silesen, De Vrij, Vlar, Blind, Verheg, Kujt, Vajnaldum, De Jong, Snajder, Roben, Van Persi. Meksiko: Očoa, Rodrgiez, Markez, Moreno, Agilar, Lajun, Guardado,Salsido, Erera, Peralta, Dos Santos.

Utakmica se igra od 18.00h u Fortalezi, na stadionu "Kastelao". Glavni sudija meča je Portugalac Pedro Proensa, a pomagaće mu zemljaci Bertino Miranda i Žoze Trigo, dok je četvrti arbitar Karlos Vera iz Ekvadora.Holandija je takmičenje u Grupi B završila na prvom mestu sa maksimalnih devet poena. Lale su na startu Mundijala deklasirale branioca titule selekciju Španije sa 5:1, u drugom kolu su savladale Australiju sa 3:2, dok su u poslednoj rundi pobedile Čile rezultatom 2:0. S druge strane, Meksiko je zauzeo drugo mesto u Grupi A, iza domaćina Brazila. Meksikanci su u prvom meču savladali Kamerun sa minimalnih 1:0, zatim su sa Brazilom odigrali meč bez golova, dok su u trećem kolu pobedili Hrvatsku rezultatom 3:1. To je sedmi međusobni duel reprezentacija Holandije i Meksika. Holandija vodi u pobedama sa 3:2, dok je samo jedan meč završen remijem. Pobednika ovog meča u četvrtfinalu Mundijala očekuje duel sa boljim iz duela Kostarika - Grčka. Taj meč se igra takođe u nedelju, u Resifeu od 22.00h.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track