Poslanici u Skupštini Srbije položili zakletvu!
Foto: RTS

Konstitutivna sednica Parlamenta

Poslanici u Skupštini Srbije položili zakletvu!

Politika -
Izbor predsednika najvišeg zakonodavnog tela trebalo da usledi 23. aprila - da bi potom novi kabinet u Nemanjinoj 11 položio zakletvu četiri dana kasnije
1 / 27 Foto: TANJUG

BEOGRAD - Konstituisanje novog skupštinskog saziva potvrđivanjem poslaničkih mandata počelo je intoniranjem državne himne Bože pravde a Parlamentom predsedava najstariji poslanik Milan Korać (85) iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije.

17.37 - Poslanici položili zakletvu, naredno zasedanje 23. aprila.

16.24 - U toku je pauza od jednog sata.

16.17 - Pristupilo se prvoj tački dnevnog reda, potvrđivanju mandata novoizabranim poslanicima.

Izbor predsednika najvišeg zakonodavnog tela trebalo da usledi 23. aprila - da bi potom novi kabinet u Nemanjinoj 11 položio zakletvu četiri dana kasnije.

Ove sedmice, kako je najavio lider naprednjaka Aleksandar Vučić, biće verifikovani mandati novim poslanicima na Trgu Nikole Pašića, dok će sednica parlamenta na kojoj će biti izabran novi predšednik skupštine biti nastavljena nakon Vaskrsa 23. aprila.

Dan kasnije poslanici će razmatrati zakone o vladi i ministarstvima, da bi se o njima glasalo u subotu, 26. aprila, a novi ministri zakletve pred poslanicima položili u nedelju, 27. aprila.

Konstituisanje Skupštine Srbije pored potvrđivanja mandata poslanicima i izbora predsednika parlamenta podrazumeva i izbor potpredsednika parlametna, imenovanje generalnog sekretara i članova radnih tela.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track