PREOKRETOM DO POBEDE: Jelena Janković u osmini finala Štutgarta
Foto: Reuters

WTA turnir

PREOKRETOM DO POBEDE: Jelena Janković u osmini finala Štutgarta

Tenis -
Jelena u borbi za četvrtfinale čeka pobednicu duela između Italijanke Flavije Penete i Andree Petković iz Nemačke

ŠTUTGART - Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala WTA turnira u Štutgartu pošto je u utorak veče u meču prvog kola savladala Nemicu Monu Bartel sa 2:1 u setovima - 2:6, 7:6 (10:8), 6:3.

Jelena Janković u borbi za četvrtfinale čeka pobednicu duela između Italijanke Flavije Penete i Andree Petković iz Nemačke.

Jankovićeva je u početku vodila veliku borbu sa Nemicom, ali je posle uvodna četiri gema, stala sa igrom i taj period lako izubila sa 2:6.

Početak drugog seta doneo je Srpkinji bolji tenis i igru posle koje je uspela da izjednači na 3:3. Jankovićeva je na 5:4 imala nekoliko nerealizovanih set lopti, pa je set otišao u taj-brejk.

U drugom delu dodatnog gema Nemica je igrala bolje, posle 3:3, povela 6:3, ali se Jelena još jednom izvukla. Došla je do 6:6. Posle petnaest odigranih poena Jankovićeva je imala set loptu i priliku da se izbori za odlučujući set, ali opet nije uspela.

Ali po onoj narodnoj da krčag ide na vodu dok se ne razbije, Jelena je bila uporna i posle 100 minuta igre i 10:8 u taj-brejku, odvela meč u treći odlučujući set, koji je dobila rezultatom 6:3.

Druga predstavnica Srbije na turniru, Ana Ivanović, u sredu posle 15 sati u startnom meču sastaje se sa Nemicom Sabinom Lisicki.

Turnir u Štutgartu igra se za ukupan nagradni fond od 710.000 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track