NE MOŽE BEZ DRAME: Jelena i Ana preokretom do četvrtfinala Štutgarta
Foto: AP

Na korak od srpskog derbija

NE MOŽE BEZ DRAME: Jelena i Ana preokretom do četvrtfinala Štutgarta

Tenis -
Jelena Jankoviće je savladala Flaviju Penetu sa 3:6, 6:2, 6:3, dok je Ana Ivanović bila bolja od Julije Gerges sa 1:6, 6:2, 6:3

ŠTUTGART - Najbolje srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović plasirale su se u četvrtfinale WTA turnira u Štutgartu. Srpkinje su do novih pobeda stigle posle preokreta, pošto su obe izgubile prve setove.Jelena je eliminisala Italijanku Flaviju Penetu sa 3:6, 6:2, 6:3, dok je Ana bila bolja od Nemice Julije Gerges sa 1:6, 6:2, 6:3. To je bio deveti međusobni okršaj Jankovićeve i Penete i sedma pobeda Jelene. Ona će u četvrtfinalu igrati protiv 102. teniserke na WTA listi Ruskinje Alise Klejbanove. To će biti osmi okršaj Srpkinje i Ruskinje, a Jelena vodi u pobedama sa 4:3. One su ove sezone već odigrale jedan meč na turniru u Dohi, gde je Jelena slavila sa ubedljivih 6:1, 6:2. Jelena je u prvom kolu, protiv Mone Bartel, spasila četiri meč lopte, ali je na kraju slavila sa 2:6, 7:6 (10:8), 6:3.

Ana Ivanović je takođe loše počela duel sa Nemicom Julijom Gerges, ali je u nastavku zaigrala mnogo bolje i izborila plasman među osam najboljih u Štutgartu.Ivanovićeva je u njihovom šestom okršaju, upisala petu pobedu. Anu u u borbi za polufinale očekuje duel sa pobednicom meča između Ruskinje Svetlane Kuznjecove i Rumunke Simone Halep. Ivanovićeva je u prvom kolu za manje od sat vremena savladala Nemicu Sabine Lisicki sa 6:1, 6:3.Ukoliko Jelena i Ana trijumfuju i u narednoj rundi, u polufinalu nas očekuje novi srpski derbi.Porše tenis Gran Pri u Štutgartu igra se za nagradni fond od 710.000 dolara, a pobednica će osvojiti i automobil marke Porše.

TOK MEČA17.46 - I Ana Ivanović je u četvrtfinaluSrbija će imati dve predstavnice u četvrtfinalu WTA turnira u Štutgartu. Ana Ivanović je posle jednog sata i 40 minuta igre savladala još jednu Nemicu Juliju Gerges sa 1:6, 6:2, 6:3. Ana je već na startu trećeg seta oduzela servis svojoj protivnici, da bi zatim povela i sa 5:1. Ivanovićeva nije odmah uspela da završi meč, pošto je Nemica uspela da osvoji naredna dva gema i smanji na 5:3. Srpska teniserka ipak nije dozvolila preokret i koristi drugu priliku da na svoj servis overi plasman u narednu rundu.17.09 - Pobeda Jelene posle novog preokretaJelena Janković ne može bez drame. Najbolja srpska teniserka plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Štutgartu, posle novog preokreta. Jelena je u osmini finala eliminisala Italijanku Flaviju Penetu sa 3:6, 6:2, 6:3, posle jednog sata i 57 minuta igre. Jankovićevu u borbi za polufinale očekuje duel sa Ruskinjom Alisom Klejbanovom.17.00 - Ivanovićeva odvela meč u treći setAna ivanović je dobila drugi set protiv Julije Gerges sa 6:2. Ana je u nastavku zaigrala mnogo bolje i to se odmah odrazilo na rezultat. Nemica nije uspela da parira probuđenoj Srpkinji koja sa dva brejka lako stiže do izjednačenja i trećeg seta.16.34 - Ana loše počela mečIvanovićeva je loše otvorila duel osmine finala, pošto je izgubila uvodni set sa ubedljivih 6:1. ana se suočila sa čak osam brejk lopti od kojih je spasila pet, pa je tri puta ispustila svoj servis. Istovremeno, ona je samo jednom ugrozila svoju rivalku i tio bezuspešno.16.33 - Jelena izjednačila u setovimaJankovićeva je uspela da izjednači na 1:1 u setovima. Jelena je drugi set dobila sa ubedljivih 6:2, pa će se igrati treći, odlučujući set. Ključ Jeleninog preokreta leži u očajnom servisu Italijanke, koja je u tom periodu ubacila samo četiri prva servisa, pa je srpska teniserka u takvoj situaciji lako napravila tri brejka.16. 06 - I Ana Ivanović na terenuU Štutgartu je počeo i duel između Ane Ivanović i Nemice Julije Gerges. Pobednicu ovog meča u četvrtfinalu očekuje duel sa boljom iz okšaja između Ruskinje Svetlane Kuznjecove i Rumunke Simone Halep. 15.52 - Jelena izgubila prvi set sa 6:3Jelena Janković je izgubila prvi set protiv Flavije Penete rezultatom 6:3. Jelena je imala čak tri brejk lopte, ali je Italijanka sve tri neutralisala. S druge strane, Peneta je dva puta oduzela servis Srpkinji iz čak šest prilika.15.12 - Počeo je meč Janković - PenetaTo je deveti međusobni duel Srpkinje i Italijanke, a Jankovićeva vodi u pobedama sa ubedljivih 6:2. Pobednicu ovog duela u četvrtfinalu očekuje okršaj sa 102. teniserkom na svetu Alisom Klejbanovom. Ruskinja je u osminifinala eliminisala Čehinju Petru Kvitovu sa 6:2, 7:6 (7:3).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track